Image
Image
7610
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4049/turisticna-kmetija-lukac-marezige_1684314228.jpeg

DOMAČE JEDI, DEGUSTACIJA VIN, REFOŠKOV BUTIK, KOPER, REFOŠK, MALVAZIJA, KMETIJA LUKAČ, MAREZIGE

Montinjan 1b, 6273 Koper, Obalno-kraška, Slovenija

Galerija slik

Predstavitev

Nudijo pogostitve za posameznike in seveda skupine in sicer tradicionalne istrske jedi in posebne jedi po hišnih receptih.  V kleti priredijo degustacije vin, olja, drugih pijač. Ponujajo pa tudi različne izdelke iz refoškovega butika - linija izdelkov na osnovi ali iz grozdja ali vina refošk: refoškov liker, refoškovo žganje, refoškov kis, refoškovo pašto... Primerno za darila.

Domača hrana po predhodnem naročilu, tradicionalne in posebne jedi iz doma pridelane zelenjave, sadja in lokalnih  mesnin. Poudarek na domači in lokalni zelenjavi in oljčnem olju. Doma pečen kruh in peciva. Domači grozdni sok, bezgov in metin sirup, pijače iz domačega žganja.

Med Vanganelom in še bolj poznanimi Marezigami, v osrčju Dežele refoška, približno 8 km od Kopra, se nahaja vasica Montinjan. Obdana z mavričnimi barvami cvetja in jesenskim čarom trgatve in obiranja oljk,  je turistična kmetija Lukač pristen ponudnik dediščine Slovenske Istre.

To je kmetija, kjer je doma druga slovenska vinska kraljica (v letu 1996/97) Selma Lukač. Na kmetiji Lukač se dopolnjujeta integrirano vinogradništvo in oljkarstvo. S pridelavo lastne zelenjave in sadja ter razvajajo goste, ki želijo v mirnem okolju uživati okuse Slovenske Istre.

Ponudba vin

Stekleničena in odprta refošk in malvazija ter rose in druga, odvisno od pridelka grozdja.
 
Ponudba hrane

Domača hrana po predhodnem naročilu, tradicionalne in posebne jedi iz doma pridelane zelenjave, sadja in lokalnih mesnin. Poudarek na domači zelenjavi in oljčnem olju. Doma pečen kruh in peciva, vložena zelenjava-melancane in peski,  popečen pršut v vinski omaki, čudoviti kuhani štruklji z domačo lokalno skuto, doma delana pašta z refoškom, sveže delsni njoki z raznimi golaži, tradicionalna mineštra bobiči z mlado koruzo, razna sezonska zelenjava in drugo. Možni so menuji za vegetarijance, vegane ali osebe s posebnimi prehranjevalnimi režimi. Uporabljajo lastno oljčno olje. 
 
Ponudba pijače

Domači bezgov in metin sirup, osvežilen in okusen refoškov sok; pijače iz domačega žganja-tropinovca, refoškov liker  in druge. Radenska in seveda domača vina.

Dodatne informacije

V okviru vasi in v sklopu dejavnosti turistične kmetije in kleti vam ponujamo naslednje programe:

-  praznovanja za zaključene skupine: družinska slavja, kolektivne zabave, občni zbori društev,….lahko z živo glasbo;
-  otroški rojstni dnevi s kulinaričnimi animacijami – tudi med tednom;
- degustacije vina in olja, vodene tudi v tujih jezikih (italijansko, angleško, francosko)
- pikniki in športno-rekreacijska srečanja;
- individualni pohodi;
- kulinarične delavnice;
- poti v okolici so primerne za krajše in manj naporne športne dneve, zaključke šolskega leta,...

Posebnosti

Čudovit razgled na koprski zaliv, italijansko obalo in do Alp.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Montinjan 1b, 6273 Koper, Obalno-kraška, Slovenija

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Silvano Lukač
Davčna št.:
98610023
Certifikat
Naziv:
Silvano Lukač