Image
Image
8791
 • Turizem
 • Sobe
 • TOURIST FARM TURISTIČNA KMETIJA PRI MARKU, ŽABNICA
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew8165.jpg

TOURIST FARM TURISTIČNA KMETIJA PRI MARKU, ŽABNICA

Crngrob 5, 4209 Žabnica, Gorenjska

Galerija slik

Predstavitev

TOURIST FARM PRI MARKU

On our tourist farm we offer you 14 beautifully decorated rooms. Each room has its own bathroom and toilet, balcony, TV and internet connection. However, in order to make your summer not to hot, all rooms have air conditioning systems. There is also an elevator in the house, so the stairs will not be a problem for older guests and people with disabilities. For people with function disabilities, we also have a special room equipped for their needs. A special feature of our rooms are their names-each room has its own name.

Which room would you like to be in? In Klavdija, Katja, Evi, Ani, ...?

Are you worried that after lunch, you and your family won't be able to afford a coffee in peace? Or that you'll have to take care of the youngest party participants while you're here celebrating your birthday, your anniversary, your wedding?
Don't worry about it. At our restaurant -tourist facility, we have arranged for the youngest visitors a place where they can play, a trampolin in a covered playground and other options for playing and relaxing leisure time. Games for the youngest, and a little peace for you!TURISTIČNA KMETIJA PRI MARKU, ŽABNICA

Z VAMI ŽE OD LETA 1985

Turistična kmetija PRI MARKU
leži v vasi Crngrob, ki se s 450m nadmorske višine dviguje nad Sorškim poljem.

Na tem gričku v bližini Turistične kmetije PRI MARKU stoji cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem. Crngrob je s svojo lego v srcu neokrnjene narave, pa vendar blizu okoliških mest, kot ustvarjen za razvoj turizma. Je odlično izhodišče za preživljanje prostega časa. Tega se zavedamo tudi mi, zato smo v Turistični kmetiji PRI MARKU začeli s turistično dejavnostjo.

Turistična kmetija PRI MARKU že dvajset let vodimo v družinskem krogu, kar daje gostom na naši kmetiji poseben občutek domačnosti in sprejetosti. Gostje se k nam radi vračajo, nekateri že 20 let zapored vsako leto.

Nudimo 14 lepo opremljenih sob s skupno 29 ležišči. Vsaka soba ima svojo kopalnico in WC, balkon, televizor ter možnost uporabe internetne povezave. Vse sobe imajo vgrajene klimatske sisteme. V hiši je tudi dvigalo – tako smo poskrbeli za dostop do sob tudi za invalide in starejše osebe.

Pristen in oseben stik z nami podkrepijo Klavdija, Katja, Eva, Urška, Barbara, Ana, Špela, Neža, Metka, Jerca, Hana, Petra, Nina in Maja. Turistične informatorke, dekleta, ki postrežejo zajtrk, vas sprejmejo? Ne, ne … To je večinoma delo naše Beti. Ženska imena, katera smo našteli, so imena, ki smo jih nadeli vsaki od 14 sob. Tri sobe so enoposteljne, devet je dvoposteljnih, dve sta troposteljni in dve družinski (2 + 2). Ena od njih je posebej opremljena za invalide. Pravo družinsko doživetje pa nudi tudi soba za starše, iz katere je prehod v sobico za najmlajše

Turistična kmetija PRI MARKU je kot center, iz katerega se lahko odpravite v vse konce Slovenije. Blizu je Ljubljana, Kranj, Bled, Bohinj, pozimi smučišča na Krvavcu, Cerknem, Starem vrhu, poleti so blizu številna hribovja, Julijske Alpe in Jadransko morje.

 • Naša kmetija Turistična kmetija PRI MARKU obsega približno 15ha obdelovalnih površin in približno toliko gozdov, v katerih so pretežno listnata drevesa. 
 • Največji delež med drevesi ima bukev.
 • Na tej površini pridelujemo krmo za 40-50 govedi in za okoli 20 prašičev po sonaravni reji za potrebe turizma. Poleti se živina pase v ograjenih pašnikih.
 • Pri krmljenju živine ste lahko zraven in po želji tudi pomagate, da doživite stik z živino in s kmečkimi opravili.
 • Imamo tudi koze, ki so navajene otrok, trenutno tudi kozlička, ki je prava igrača za otroke.
 • Živino se krmi dvakrat dnevno, v večini s senom. Poleti vsak dan krmo sproti kosimo, da živina dobi svežega, pozimi pa iz zalog na seniku, ki ga čez poletje napolnimo.
 • Kobilo Rino bo v bližnji prihodnosti možno jahati.
 • Naši gostje, posebej otroci, si radi ogledajo živali v hlevu in nasploh delo in življenje na kmetiji.
 • Občasno se gostje pridružijo tudi delu na travniku ali na polju in s tem začutijo utrip življenja na naši kmetiji. To je še posebej zanimivo za ljudi, ki živijo v betonskih mestih in nimajo predstave o življenju na kmetiji, niti je niso imeli priložnosti videti od blizu.
 • V jesenskem času se ponuja priložnost sodelovanja pri pripravi suhega sadja, sadnih sokov, kuhanja žganja in nabiranju gozdnih sadežev.
 • Praznovanje rojstnega dne na turistični kmetiji
 • Organizacija in praznovanja zlate poroke s pravo domačo pojedino
 • Praznovanje obhajila, birme

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
TURISTIČNA KMETIJA 'PRI MARKU' SIMON PORENTA - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Davčna št.:
86002813
Naslov:
Crngrob 5, 4209 Žabnica
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0468 3011 4409 984 (odprt 29.3.2017, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Porenta Simon
Kontaktna oseba:
Beti Porenta
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)31 304 151
Mobitel:
031304151
Telefon:
+386 (0)4 5131626
E-mail:
info@pri-marku-porenta.si
Certifikat
Naziv:
TURISTIČNA KMETIJA 'PRI MARKU' SIMON PORENTA - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Naslov:
Crngrob 5, 4209 Žabnica

Socialno omrežje