Image
Image
6680
  • Turizem
  • Turistične kmetije
  • TURISTIČNA KMETIJA PRI MARTINOVIH, OGREVAN BAZEN NA PROSTEM, DOMAČA HRANA, MIR IN TIŠINA, KRŠKA VAS
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3615/turisticna_kmetija_pri_martinovih_ogrevan_bazen_na_prostem_domaca_hrana_mir_tisina_krska_vas__20_-1628767568.jpg

TURISTIČNA KMETIJA PRI MARTINOVIH, OGREVAN BAZEN NA PROSTEM, DOMAČA HRANA, MIR IN TIŠINA, KRŠKA VAS

Globočice 8, 8262 Krška vas

Galerija slik

Predstavitev

Naša turistična kmetija vam nudi nepozabne trenutke za vso družino, zaljubljene pare ali posameznike. Turistična kmetija leži med vinorodnimi griči in vrhovi Gorjancev. Mirna okolica, neokrnjena narava, domače živali, okusna ponudba domačih dobrot so prednosti, ki vam zagotavljajo da bo vaš čas, ki ga boste preživeli na naši turistični kmetiji nepozabno doživetje.

Vašim otrokom pri nas ne bo dolgčas, saj lahko na naši turistični kmetiji hranijo, »crkljajo« domače živali, jezdijo osličke in konje. Na voljo so tudi peskovnik, tobogan, igrišče za odbojko, mali nogomet, košarko, gugalnice... Pri nas lahko otroci začutijo, kakšno je bilo življenje včasih.

Martinova lesena hiša je po izročilu stara najmanj 250 -300 let in je pod spomeniškim varstvom.

Prejšnji Martinovi rodovi so ves trud vlagali v povečanje in napredek kmetije. Zato ne bi bilo pošteno do njih, če bi kmetijsko dejavnost opustili. Kmalu se je pokazalo, da sama kmetijska proizvodnja ni več rentabilna in je nujno treba poiskati dopolnilne dejavnosti. Odločili so se za obnovo stare lesene hiše in v njej uredili prostore za turistično dejavnost. Leta 1997 so krstili sina Martina Jožefa in slavnostno kosilo - botrijo že imeli v obnovljeni hiši. Martin je pri šestih letih začel igrati harmoniko s katero razveseljuje goste. Usmeritev Martinove turistične kmetije je pridelati čim več domače hrane in jo gostom to hrano pripraviti in ponuditi po starih kmečkih receptih.

Po nekaj letih turistične dejavnosti se je pokazala potreba po zgraditvi prenočišč in sob. Tako sedaj prihajajo na kmetijo gostje iz cele Evrope in tudi drugih celin. Zraven razvoja turizma so pričeli širiti vinograde in zgradili novo vinsko klet. Cviček pod blagovno znamko Martinovi, poznajo že v marsikaterem kraju v Sloveniji. Tudi ostala sortna vina ponujajo gostom prijetne vinske užitke. Martinovi gosti se odločajo za krajše izlete in oglede kulturnih, naravnih in zgodovinskih zanimivosti in znamenitosti. V delu Dolenjske in Posavja. Zanimivo je kolesarjenje po okoliških gričih. Nekateri gosti željni pohodništva se odpravijo na Veliki Cirnik, po vinskih goricah čez Stankovo, drugi se povzpnejo na Sv. Vid in uživajo v lepem razgledu. Gostje imajo tudi možnost dela na kmetiji. Pomagajo pri krmljenju ovc, prašičev, oslov in petelinčkov, pri spravilu pridelkov in pri trgatvi v vinogradu. Gosti, ki prihajajo na kmetijo samo na kosila, slavja ali samo na zabave, pa uživajo v domači kulinarični ponudbi.

Predvsem stacionarne goste sprejmejo za svoje in jim nudijo vso pozornost in domačnost. Zato so z veliko gosti navezali prijateljske odnose. Pri delu na kmetiji in turizmu sodeluje in dela celotna družina. Ta povezanost je zelo pomembna za ohranitev in vzdrževanje dobrih družinskih vezi. Kmetija je obdelana in čaka, da jo predajo mlajšemu rodu v čim boljšem stanju. Na koncu ne smemo pozabiti na vse Martinove gospodinje, ki so skozi zgodovino podpirale najmanj tri vogale kmetije. Bog , daj Martinovim zdravja, nekaj sreče in vsem kasnejšim rodovom otroške gneče.

Kulinarika

Kmetija pri Martinovih nudi okus tradicije, domačnosti in družine. Naša posebnost in hkrati prednost je v tem, da je vsa hrana, ki jo ponudimo gostom, pridelana doma ali lokalnega izvora. To dokazuje tudi eko certifikat, ki ga pridobimo vsako leto. Proces pridelave pričnemo že v hlevu, saj živali hranimo z domačim žitom in deteljo. Pri predelavi mesa, še vedno uporabljajmo dobre stare recepte, v sodobno opremljeni predelovalnici mesa.

Na kmetiji pridelujemo salame, špehovke, šunke, slanine, klobase, pečenice, jetrno pašteto ter domačo zaseko in ocvirke. Nekateri pridelki, pa so naprodaj tudi našim gostom.  Tako pri kulinariki, kot tudi na ostalih področjih, je naše glavno vodilo dobro počutje gostov. Iz tega razloga, se vsakemu obiskovalcu posebej posvetimo in mu na kratko predstavimo koncept naše kmetije. Pristen in oseben človeški odnos, je tisti ki šteje. Pri nas drži načelo, da prideš kot gost in odideš kot prijatelj.    

Vino

V naši družini je ljubezen do vinogradništva že od nekdaj prisotna in tako danes, v sodobno opremljeni vinski kleti, pridelujemo različne vrste vin, za katera smo bili tudi nagrajeni. Eden od nazivov, ki smo jih prejeli, je bil „kralj cvička“ leta 2012.  Imamo tudi lastno blagovno znamko cvička imenovano Martinovi, katero poznajo po številnih krajih v Sloveniji.

K dobri jedi, se prilega kozarec izbranega vina, da vse skupaj poveže v okusno celoto. Pri izboru vin, vam bomo z veseljem svetovali, saj si želimo, da doživite popoln kulinarični užitek.

Nastanitev

Naša kmetija gostom nudi tudi nastanitvene kapacitete. Za vas imamo na voljo 10 sodobno opremljenih sob, v katerih se občuti naš način življenja, ki poteka v sožitju z naravo. Sobe odražajo neposredno povezanost z naravo, saj so opremljene s pohištvom iz naravnih materialov. Za druženje, je na voljo tudi skupen prostor s kuhinjo in teraso. Za piko na i, pa smo uredili tudi lastno finsko savno, nad katero se gosti še posebej navdušujejo. Turistična kmetija je odaljena le 5km od Terme Čatež ter 3km stran od reke Krke.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
MILENA TOMŠE - NOSILKA DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Davčna št.:
76111415
Naslov:
Globočice 8, 8262 Krška vas
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0237 3026 2609 873 (odprt 30.1.2018, NLB d.d.)
Odgovorna oseba:
Milena Tomše
Kontaktna oseba:
Milena Tomše
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 381 271
Telefon:
+386(0)7 49 610 57
E-mail:
info@martinovi.com
Certifikat
Naziv:
MILENA TOMŠE - NOSILKA DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Naslov:
Globočice 8, 8262 Krška vas

Kontaktne osebe

Povpraševanje ali pomoč