Image
Image
10423
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/5458/logonew40325.jpg

ŠKOCJANSKI FESTIVAL, ŠKOCJAN FEST, TURISTIČNO DRUŠTVO ŠKOCJAN

Škocjan 8, 6215 Divača, Obalno-kraška

Galerija slik

Predstavitev

Turistično društvo Škocjan je nastalo na pobudo krajanov vasi Škocjan, Matavun in Betanja leta 1994. Društvo smo poimenovali po kraju, ki daje ime tudi jamam, ki se nahajajo na tem področju.

Namen turističnega društva v Škocjanu je bil s prostovoljnim delom izboljšati zunanjo podobo kraja, kateri upravljalci Škocjanskih jam niso posvečali nobene pozornosti in s tem doseči, da se obiskovalci teh krajev ne bi spominjali le po jamah. Odziv krajanov na delovne akcije je bil velik.

Porodila pa se je tudi ideja o dejavnosti društva na kulturnem področju. Še istega leta smo organizirali božično mašo v Tominčevi jami. Pozitiven odziv na našo prvo prireditev nas je spodbudil k nadaljevanju v ti smeri, vendar pa je postalo jasno, da za to dejavnost potrebujemo svoje prostore. Te smo pridobili z obnovo nekdanje osnovne šole v Škocjanu leta 1996, v kateri je tudi sedež društva.

Najbolj znani prireditvi, ki ju vsakoletno organiziramo v Škocjanu sta Pohod ob ponoru reke Reke in Škocjanski festival. Poleg teh prireditev pa prirejamo še cel kup prireditev namenjenih prebivalcem okoliških krajev in tako poskušamo izboljšati kulturni in življenski utrip teh krajev. 

VSE TO IN ŠE VEČ PREDVSEM PA DRUŽENJE, DRUŽENJE, DRUŽENJE pa nekaj malega ostane tudi v malih glavicah, da vedo od kod do kod

25. TRADICIONALNI POHOD OB PONORU REKE REKE - 10.04.2022

Trasa pohoda je speljana po področju Regijskega parka Škocjanske jame in je zelo razgibana. Štart je na začetku vasi Matavun. Pohod se začne z vzponom proti vasi Dane. Na vrhu vzpetine zavije pot z makadamske ceste in se nadaljuje po stezi, ki vodi po robu udorne doline Sokolak. Nato se prične spuščati. Najprej do vasi Naklo nato pa do Reke. Po levem bregu se pot nadaljuje v smeri toka proti prvemu ponoru Reke v Mahorčičevo jamo, pohodniki si ogledajo del te jame. V jami je tudi prva kontrolna točka. Reko pohodniki prečkajo preko mosta v jami in nadaljujejo pot po desnem bregu kanjona Reke v smeri proti toku. Na tem področju so nekoč delovali trije vodni mlini, katerih ostanki so lepo vidni. Sledi strm vzpon na planjavo pod hribom Vremščica, ki se imenuje Gabrk. Pohodniki si lahko ogledajo razvaline gradu Školj, ki stoji nad strmimi pečinami kanjona. Po Gabrku se pot nadaljuje skozi hrastov in borov gozd do vasi Brežec, kjer pohodnike čaka pogostitev s toplim čajem. Sledi spust v ozko dolino Dol in nato vzpon do vasi Gradišče, kjer je ob cerkvi svete Helene druga kontrolna točka. Cerkev je znana po svojih freskah, katere je naslikal Janez iz Kastava bolj znan po Hrastoveljskih freskah - Mrtvaški ples. Sledi še zadnji del poti proti cilju, po robu Velike doline, kjer Reka še drugič in zadnjič ponikne. Sledi še prečkanje naravnega mosta, ki ločuje Veliko in Malo dolino. Cilj pohoda je v Škocjanu, kjer se pohodniki lahko okrepčajo s hrano in pijačo. Pohod je označen, dolg je približno deset kilometrov in je primeren za vse starosti. Štart je med 8:00 in 12:00. Parkirišče za avtomobile je v poslovni coni Risnik, od tu vozijo brezplačni avtobusi do starta pohoda in nazaj. Na avtobus smejo tudi štirinožni prijatelji, seveda na vrvici. Štartnina pohoda je 5€ za odrasle in 2€ za otroke. Za to ceno pohodnike zavarujemo in dvakrat postrežemo s čajem.

23. ŠKOCJANSKI FESTIVAL
ŠKOCJAN FEST 2019
V Škocjanu (na vaškem trgu, pred cerkvijo)

 • Petek, 21. junij 2019 ob 21. uri: pevski zbori kresni noči in počastitev državnega praznika - Dan državnosti 
 • Petek, 28. junij 2019 ob 21. uri: koncert ANTE UPEDANTE BANDA, akustična različica Ane Pupedan, (Matavun 8, pod murvami)
 • Petek, 5. julij 2019 ob 21. uri: veseloigra VSAK DAN NEKAJ NOVEGA, Gledališka skupina Razvojnega združenja Repentabor 
 • Petek, 12. julij 2019 ob 21. uri: komedija KAJ JE VIDEL BATLER?, Dramska skupina KD GRGAR
 • Sobota, 13. julij 2019 ob 21. uri: monokomedija STRIPTIZ, Matjaž Javšnik

 

22. ŠKOCJANSKI FESTIVAL
ŠKOCJAN FESTIVAL 2018
V Škocjanu (na vaškem trgu, pred cerkvijo)

 

 • Petek, 22. junij 2018 ob 21. uri: pevski zbori kresni noči in počastitev državnega praznika - Dan državnosti 
 • Petek, 29. junij 2018 ob 21. uri: komedija PREVARE, KD JANEZ JALEN
 • Petek, 6. julij 2018 ob 21. uri: komedija PROBLEM, skupina Ananas
 • Petek, 13. julij 2018 ob 21. uri: komedija ČAROVNICE IZ ESTWICKA, KUD Fofite


21. ŠKOCJANSKI FESTIVAL

ŠKOCJAN FESTIVAL 2017
V Škocjanu (na vaškem trgu, pred cerkvijo)

 

 • Petek, 23. junij 2017 ob 21. uri: pevski zbori kresni noči in počastitev državnega praznika - Dan državnosti
 • Petek, 30. junij 2017 ob 21. uri: kriminal-istič-na komedija  PLEŠEJO Z D´NARJEMGledališka skupina KD DOMOVINA OSP, Ray Cooney  ODPADE ZARADI SLABEGA VREMENA
 • Petek, 7. julij 2017 ob 21. uri: gledališka igra GOLI PIANIST (črna komedija), KD Teater Janez Jalen, Matjaž Zupančič
 • Petek, 14. julij 2017 ob 21. uri: monokomedija ŽENINI, TAKŠNI IN DRUGAČNI (veseloigri v enem dejanju)Gledališka skupina KD »Brce«, SNUBAČ, Anton Pavlovič                                                             Čehov in ŽUPANOVA MICKA, Anton Tomaž Linhart

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Škocjan 8, 6215 Divača, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
Turistično društvo Škocjan
Davčna št.:
72962178
Naslov:
Škocjan 8, 6215 Divača
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 1010 0003 5567 276 (odprt 17.6.2002, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Odgovorna oseba:
David Gombač
Govorimo:
 SI
 EN
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 811 634
E-mail:
turisticno.drustvo.skocjan@gmail.com
Certifikat
Naziv:
Turistično društvo Škocjan
Naslov:
Škocjan 8, 6215 Divača

Socialno omrežje