Image
Image
7018
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4047/63294.jpg

TURISTIČNA KMETIJA HALOZE |DOMAČIJA VINSKE KRALJICE SLOVENIJE Priporočamo

Drenovec 7, 2283 Zavrč, Podravska

Galerija slik

Predstavitev

TURISTIČNA KMETIJA HALOZE

Naša kmetija se nahaja v haloški občini Zavrč, tik ob državni meji z Republiko Hrvaško. Obsega štirinajst ha površin od katerih je večina zasajena z vinogradi, ostali del pa je namenjen pridelavi hrane za potrebe turistične kmetije.

Prireditveni prostor v novem delu hiše je namenjen za razna slavja,  ter sprejme večjo skupino gostov kot ko poroka na vasi, rojstne dneve, pogostitve, poslovni turizem, martinovanje in še. Najraje postrežemo z doma pridelano hrano, ki jo pripravljamo na tradicionalen način v krušni peči, ta način priprave vas še posebno popelje v svet preprostosti a obenem vsa bogatost okusov in doživetij.

Za nastanitev je na razpolago pet sob, ki imajo skupno devet ležišč. Sobe so opremljene s televizijo in imajo lastno kopalnico. Penzionske goste vedno postrežemo v jedilnici, ki se nahaja v sto let starem delu hiše in je opremljena v originalni opremi tistega časa.

Ko imate dovolj mestnega vrveža, semaforjev, informacij, pridete k nam na prijeten počitek in pravo domačo pristno hrano, pri nas se gost počuti dobrodošlega.

Gostinske kapacitete večih prostorov omogočajo postrežbo večjih skupin, ki jim lahko ponudimo kompletno oskrbo s prenočiščem in aktivnim preživljanjem prostega časa. Gostje se nam lahko pridružijo tudi ob določenih delih na kmetiji (trgatev, koline).  Naše specialitete so vezane predvsem na haloško okolje (različne tople jedi, haloška gibanica, meso iz tünke, suhomesnati izdelki…). Vso hrano, ki jo ponudimo, pridelamo na kmetiji.

Žurmanov breg je idealno izhodišče za izlet (peš ali z avtomobilom). Dvesto metrov od kmetije je rojstna hiša igralca Maksa Furjana, v razdalji od enega do štirih kilometrov pa je raztresenih kar šest cerkva. Poleg cerkva je treba omeniti še dvorec Zavrč, v bližnji Dornavi istoimenski dvorec, ki velja za eno lepših posvetnih stavb poznega baroka v Sloveniji in najlepši ravninski dvorec na Štajerskem, ter grad Borl. Ptujske toplice so od Zavrča oddaljene 22 kilometrov.

Oprema: bar, restavracija, lastno parkirišče, kuhinja, pomivalni stroj, pralni stroj, sef, prva pomoč, vinotoč, prostor za piknik, žar na vrtu, male živali dovoljene.

Aktivnosti v okolici: kolesarjenje, pohodništvo, ribolov, sankanje, lokostrelstvo, lov, jahanje, kanu, kajak, nogomet, tek, treking

Za otroke: otroško igrišče, domače živali.

VINOGRADNIŠTVO

Vinsko klet sestavljajo degustacijski prostor, kleti z lesenimi sodi za zorenje vin, z inoks sodi za fermentacije ter klet za ležanje stekleničenih vin. Klet je sposobna sprejeti do 800 hl vrhunskega belega vina z geografskim poreklom Haloze. Ponašamo se z renskim rizlingom, chardonayem, sauvignonom, šiponom, rumenim muškatom ter hišno zvrstjo, ki jo sestavljajo laški rizling, rizvanec, ter beli in sivi pinot.

KAKO DO NAS

Haloze so pas približno 30 km dolgega gričevja ob desnem bregu reke Drave, do Hrvaške meje, južno od Ptuja. Pri tem smo od Ptuja oddaljeni 20 km, od Varaždina 22 km od Ormoža 8km  ter le 18 km od Ivanca. Najlažje smo dostopni po glavni cesti Ptuj – Varaždin, ki ji sledite vse do krožišča v Zavrču. Tam zavijete desno, ter glavni cesti  sledite vse do križišča v Drenovcu, kjer le zavijete levo v hrib in že ste na dvorišču naše kmetije.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Pungračič Robert, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Davčna št.:
36225126
Naslov:
Drenovec 7, 2283 Zavrč
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0410 3011 3485 670 (odprt 12.7.2010, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Pungračič Robert
Kontaktna oseba:
Pungračič Robert
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 604 264
Mobitel:
041604264
Telefon:
+386 (0)2 7610641
E-mail:
turizem.pungarcic@gmail.com
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Pungračič Robert, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Naslov:
Drenovec 7, 2283 Zavrč

Kontaktne osebe

TURISTIČNA KMETIJA HALOZE