Objave

InfoSlovenija
10037
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew28213.jpg

CEJKOTOVA DOMAČIJA, VIPAVA, DEGUSTACIJA VIN | CEJKOT'S HOUSEHOLD, VIPAVA, WINE TASTING

Goče 60, 5271 Vipava, Goriška

Galerija

Predstavitev storitve

Cejkotovo domačijo najdemo med ozkimi ulicami vasi, ki je kot celota zaščiten spomenik kulturne dediščine s 60 velbanimi (obokanimi) hrami;

Z glavne ceste zavijte navzgor, v vas. Če imate večji avto, parkirajte na trgu, če imate manjšega, zložite stranska ogledala in pokličite, da vas Davorina nacilja po ozki gasi do cerkve. Tam vam bo odprl vrata do Jelkine obložene mize in pogled do Vipavske rodovitne doline. O tem, kar boste doživeli potem, pa ne povejte nikomur. Preveč vam bodo zavistni. Cejkotova domačija je tisto, kar manjka velikim. Tega ni več ne v Toskani ne v Provansi. Oni so, namreč, povedali naprej.

V kleti Davorina Mesesnela lahko poskusite vina sort:

- Rebula,
- Pinela,
- Malvazija,
- Merlot,
- Rosé,
- in Cabernet Sauvignon.

Posebnost njihove ponudbe je penina.

Vabljeni ste na vodeno degustacijo. Zaželena je predhodna najava.

Domačija je vključena v projekt Vipavske vinske ceste.

Dodatna ponudba:

Cejkotovo domačijo najdemo med ozkimi ulicami vasi, ki je kot celota zaščiten spomenik kulturne dediščine s 60 velbanimi (obokanimi) hrami.

Na vrhu hiše je terasa, v pritličju obnovljena črna kuhinja s krušno pečjo, v kateri pečejo domač kruh.

IZVLEČKI IZ OCEN:

»... Vse kar raste, je v mineštri, ki je tako pravilno, kockasto in drobno zrezana, da še žlica ve, kako je dobra Zakaj obiskati? Zato, da se naužiješ! Narave, tradicije, zgodoivne, pogledov, lepot, vonjav, kamnov, sodov, obokov, pesmi, pripadnosti, avtohtonosti, prisotnosti, iskrenosti, ljubezni in posebnosti. Zato, da pobegneš pred vsem drugim! Cejkotova domačija je odklop!...« (Nedelo, 2012)

»...Med gase, ozke uličice, ki prepredajo Goče, tja do prisrčno urejene hiše za goste Mesesnelovih, nas je zvabilo obsežno, navdušeno priporočilo. Res, Goče so vas, vredna pogleda, najraje enega tistih dolgih, dolgotrajnih, ki jih je Ilovarjev septet celo popoldne prožil s sila udobne terase Cejkotove domačije, ne da bi idilo zmotil en sam samcati moped. Domačija, ki se lahko pohvali s tako pomirjujočim pogledom čez vaške strehe do Nanosa in obronkov Trnovske planote, pa se odlikuje tudi s svojevrstnim zastavkom. Mesesnelovi namreč v oskrbo sprejmejo le po eno večjo družbo naenkrat, potem pa ji strežejo spredaj in zadaj. Brez vsiljivosti in ihte, v lagodnem tempu in režiji gospodarja... Popolna oskrba in oddih. V vasi, kjer se še pick-up zatakne.« (Mladina, 2008)

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Goče 60, 5271 Vipava, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
DAVORIN MESESNEL
Poslovna oblika:
DAVORIN MESESNEL - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Davčna št.:
59736402
Naslov:
Goče 60, 5271 Vipava