Image
Image
6518
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/783/logonew3005.jpg

KAKOVOSTNA IN VRHUNSKA VINA, VINSKI HRAM | TRAMINEC, RENSKI RIZLING, RUMENI MUŠKAT | VINAR KUPLJEN

Okoslavci 2a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici, Pomurska

Galerija slik

Predstavitev

KAKOVOSTNA IN VRHUNSKA VINA, VINSKI HRAM | TRAMINEC, RENSKI RIZLING, RUMENI MUŠKAT | VINAR KUPLJEN

Podjetje Vinar Kupljen d.o.o., združuje 2 brata vinarja Franca in Vladimira Kupljena. To podjetje je bilo ustanovljeno l. 1992, na začetku nove Slovenije. Tradicija našega vinogradništva pa sega daleč nazaj, saj so se že naši dedje in pradedje ukvarjali z vinogradništvom in vinarstvom. Toda res v veliko manjšem obsegu, saj so se naši starši poleg vinogradništva in vinarstva ukvarjali s sadjarstvom in živinorejo. Po letu 1985, je kmetijo podedoval Vlado Kupljen in se intenzivno usmeril v vinogradništvo in vinarstvo. Na zgoraj opisanem Kapelskem gričevju so naši vinogradi. Na številnih parcelah obdelujemo 30 ha vinogradov ali 120.000 trt. Prav tako se dodatno ukvarjamo s turizmom v našem vinskem hramu Franca Kupljen.

V kolikor želimo ohraniti naravno bogastvo in značilnost kraja, imamo zato vinske kleti obokane in klasične in zato potrebno kletarsko opremo. Vrhunska vina zorijo v lesenih hrastovih sodih, nato pa počivajo v jeklenih tankih. Tudi leseno posodo obdržujemo klimo kar omogoča kontrolirano fermentacijo. Vina so vkletjena na domačiji Vladimirja Kupljena in vinskem hramu Franca Kupljena. Da ohranimo to kakovostno grozdije, zahteva kletarjenje veliko strokovnega znanja in truda za odlično kakovost. Vino je tudi živilo, zato je potrebno održavanje, čistoče - higijene in tudi smo vključeni HACAP kontrolo. Vino smo pričeli butelirati l. 1985 in danes polnemo letno 30 - 40 tisoč buteljčnih vin. Kapaciteta kleti do 200 tisoč litrov.

Na Kapelskem gričevju v kraju Okoslavci imamo naš vinski hram - vinotoč Franc Kupljen.  Potrebe so narekovale, da nam primanjkuje prostorov za turizem, saj nas gosti radi obiskujejo že vrsto let, zato smo l. 2005 dogradili prostor za turizem. Pri vinskem hramu sedaj lahko sprejmemo do 60 gostov. V letnem času imamo še na voljo teraso z 40 sedeži. Smo samo 2 km oddaljeni od avtoceste izvoz Sv. Jurij ob Ščavnici. Tod pelje tudi VTC.  Kmetija Kupljen leži neposredno ob tej cestni povezavi, obišče nas veliko toristov in popotnikov, saj imamo na našem vinskem hramu kaj ponuditi. Ker nam je turizem dopolnilna dejavnost, se lahko posvetimo turistični dejavnosti samo ob koncu tedna v petek, sobota in nedelja v času od 13 - 22 ure. Za skupine pa skušamo najti čas tudi ostale dni v tednu.

V ponudbi imamo, naša zelo priznana kakovostna in vrhunska vina (Traminec, Renski Rizling, Rumeni Muškat, Laški Rizling, Shardonay, Šipon...). Poleg odličnih vin vam ponudimo pristne prleške dobrote : meso iz tunke, domača klobasa in salama, suha šunka pa tudi za vegetarijance je poskrbljeno s svežo zelenjavo in prleškimi dobrotami iz krušne peči (domači kruh, prleška gibanica, kvasenica, ocvirkova pogača...). Za večje skupine pripravimo tudi tradicionalne tople jedi. Po želji vam omogočimo ogled kleti s strokovno vodeno degustacijo. V bližini si je moč ogledati: mlin na veter na Stari Gora, Negojski grad, vrelčno področje...

V našem izboru vin imamo, kakovostna, vrhunska, predikatna in arhivska vina. Naša vina odlikuje lepa sortna cvetlica in pravo razmerje med sladkorjem in kislino so lepa polna in bogata vina. V naši izbiri je zelo širok spekter vin tako po sortah kakor tudi po tipih vina. Saj imamo vrsto suhih vin, polsuhih, polsladkih in sladkih vin.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Okoslavci 2a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici, Pomurska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Vinogradniško - Trgovsko podjetje, Vinar Kupljen d.o.o.
Davčna št.:
95696032
Naslov:
Okoslavci 2a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici
Kontaktna oseba:
Franc Kupljen
Govorimo:
 SI
 EN
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
041685178
Certifikat
Naslov:
Okoslavci 2a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici