Image
Image
347
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/9066/vinska-klet-gorika-brda_1686650388.jpeg

VINSKA KLET GORIŠKA BRDA Priporočamo

Podsabotin 48, 5211 Kojsko, Goriška

Galerija slik

Predstavitev

Vinska klet Goriška Brda je priznana vinarska regija v Sloveniji, znana po vrhunskih vinih in slikovitih vinogradnih pokrajinah. V tej vinski kleti se proizvajajo različne vrste vin, med katerimi so nekatere priljubljene sorte Modri pinot, Merlot, Zeleni Sauvignon in Rebul.

Modri pinot je sorta rdečega vina, ki se odlikuje po bogatem okusu in kompleksnih aromah rdečega sadja. To je eden najbolj priznanih rdečih vin na svetu in je pogosto cenjen zaradi svoje elegancije in strukture.

Merlot je še ena priljubljena sorta rdečega vina, ki se goji v Goriških Brdih. To vino ima mehko in polno telo ter izrazite arome temnih sadežev, kot so češnje, slive in črni ribez. Merlot je znan po svoji pitnosti in priljubljenosti med vinskimi ljubitelji.

Zeleni Sauvignon je bela sorta vina, ki jo najdemo v Goriških Brdih. To vino se ponaša z osvežujočimi kislinami in sadnimi aromami zelenega jabolka, limone in breskve. Zeleni Sauvignon je odlična izbira za tiste, ki iščejo sveže, aromatično belo vino.

Rebul je avtohtona sorta vina, ki je značilna za Goriška Brda. To rdeče vino je znano po svoji živahni barvi, rahlih taninih in sadnih aromah, kot so maline in jagode. Rebul je edinstvena izbira za tiste, ki želijo odkriti lokalne avtohtone sorte.

Poleg tega vinska klet Goriška Brda ponuja tudi penino Rozalija, ki je vrhunsko peneče vino. Penina Rozalija se prideluje po tradicionalni metodi, ki vključuje drugo fermentacijo v steklenici. To vino je sveže, mehurčkasto in ima kompleksne arome.

Poleg vin vinska klet Goriška Brda ponuja tudi udobne sobe in apartmaje za goste. Ti prostori so namenjeni tistim, ki želijo doživeti lepoto vinske regije in uživati v bližini vinogradov ter prekrasnega razgleda. Vinska klet Goriška Brda je priljubljena destinacija za praznovanja, kot so poroke, obletnice in drugi posebni dogodki. Ponujajo tudi možnost zaključenih družb, kjer se lahko gostje zberejo in uživajo v vinskih degustacijah ter obrokih v prijetnem vzdušju.

Goriška Brda je tudi znana po različnih kulturnih in gastronomskih prireditvah, ki privabljajo obiskovalce iz bližnje in daljne okolice. Tu se lahko udeležite festivalov, degustacij, razstav in drugih dogodkov, ki povezujejo vino, hrano in lokalno kulturo.

Vse to in še več lahko doživite ob obisku vinske kleti Goriška Brda. Je idealna destinacija za vinske ljubitelje, turiste in tiste, ki iščejo edinstveno izkušnjo v čudovitem vinorodnem območju.

Vina

Pisana paleta lastnih vin je sestavljena od avtohtone briške rebule vse do običajnih francoskih sort. Večinoma proizvajamo sveža vina belih sort. Avtohtono briško rebulo, zeleni savignon, sivi pinot, chardonay in malvazijo ter modri pinot in merlot kot rdeči sorti.

Vinogradi

Prvi, ki se je v naši družini pričel ukvarjati z vinogradništvom, je bil pranono Doro. V rodovitno zemljo je posadil prve trte, ki danes štejejo že 47 let in se razprostirajo na 4 ha zemlje. Vino, ki ga pridelamo, je rezultat odlične kombinacije ugodnega podnebja, rodovitne briške zemlje, pridnih rok ter nenazadnje tudi najnovejše tehnologije. Vsekakor strmimo k najboljši kvaliteti, ki jo lahko človek doseže le tako, da v svoje delo vloži veliko ljubezni , vneme in znanja, ki je danes še tako pomembno.

Vinska Klet

Vsako vino, ki dozori v naši kleti ima edinstven, močan ter tudi igriv "karakter". Poleg same žlahtne kapljice, v naši novi vinski kleti, grajeni pretežno iz kamna, vam bo gotovo ob kozarčku dobrega vina, prijal tudi vonj domačih pršutov in salam.

Degustacija vin v vinski kleti Goriška Brda je prava poslastica za vse ljubitelje vrhunskih vin. Ta priznana vinarska regija v Sloveniji je znana po izjemnih sortah, med katerimi izstopajo Modri pinot, Merlot, Zeleni Sauvignon, Rebul, Penina Rozalija in Chardonnay.

Modri pinot je eden najprestižnejših rdečih vin, ki jih lahko poskusite v vinski kleti Goriška Brda. Ta sorta vina se odlikuje po svoji bogati barvi, kompleksnih aromah rdečega sadja, kot so češnje, maline in borovnice, ter elegantnem okusu. Modri pinot je vinski ljubitelji cenijo zaradi svoje strukture, uravnoteženosti in sposobnosti staranja.

Merlot je še ena izjemna sorta rdečega vina, ki jo lahko uživate med degustacijo v vinski kleti Goriška Brda. To vino je znano po svoji mehkobi, polnosti okusa in izrazitih aromah temnega sadja, kot so češnje, slive in črni ribez. Merlot je izjemno priljubljen zaradi svoje pitnosti, mehkih taninov in harmoničnega značaja.

Zeleni Sauvignon je ena od lokalnih belih sort vina, ki jo boste zagotovo odkrili med degustacijo. To vino je znano po svojih osvežujočih kislinah, intenzivnih sadnih aromah zelenega jabolka, breskve in citrusov ter izrazitem zeliščnem značaju. Zeleni Sauvignon je odlična izbira za tiste, ki želijo odkriti lokalne avtohtone sorte in okusiti sveža, aromatična bela vina.

Rebul je avtohtona sorta vina, ki je značilna za Goriška Brda. To rdeče vino se ponaša z živahno rubinasto barvo, rahlimi tanini in svežimi aromami gozdnih sadežev, kot so maline, jagode in robide. Rebul je prava posebnost, ki vas bo navdušila s svojo edinstvenostjo in lokalnim značajem.

Penina Rozalija je vrhunsko peneče vino, ki ga ne smete zamuditi pri degustaciji v vinski kleti Goriška Brda. Ta penina se prideluje po tradicionalni metodi druge fermentacije v steklenici, kar ji daje živahne mehurčke in bogato aromatsko paleto. Penina Rozalija je sveža, sadna in elegantna, in je odlična izbira za praznovanja ali posebne priložnosti.

Chardonnay je mednarodno priznana sorta belega vina, ki ima tudi svoj prostor v vinski kleti Goriška Brda. Ta vina so znana po svoji polnosti, masleni teksturi in kompleksnih aromah zrelega sadja, vanilje in oreščkov. Chardonnay se lahko pohvali s svojo sposobnostjo staranja in je odličen spremljevalec ob številnih jedeh.

Pri degustaciji vin v vinski kleti Goriška Brda lahko pričakujete izjemno izkušnjo. Strokovno usposobljeni sommelieri ali vinski strokovnjaki vam bodo predstavili različne sorte vin, vam pomagali odkriti njihove značilnosti in vam svetovali pri izbiri glede na vaše osebne preference. Med degustacijo boste lahko uživali v čudovitem ambientu, ki vam bo omogočil, da se v celoti prepustite uživanju v okusih in aromah vrhunskih vin.

Poleg tega vinska klet Goriška Brda ponuja tudi možnost ogleda njihovih vinogradov, kjer boste spoznali celoten proces pridelave vina, od vinogradov do vinske kleti. Obiskovalcem je pogosto omogočen tudi ogled kleti, kjer so vina shranjena in zorijo v sodih ali steklenicah.

Vinski klet Goriška Brda ponuja tudi možnost nakupa vin, tako da lahko svoje najljubše steklenice vzamete s seboj domov. To je odlična priložnost, da si privoščite vrhunska vina in jih delite s svojimi prijatelji ter družino.

Poleg degustacije vin je vinska klet Goriška Brda tudi priljubljena destinacija za organizacijo praznovanj in zaključenih družb. Ponujajo prostor za posebne dogodke, kot so poroke, obletnice, rojstnodnevne zabave in poslovna srečanja. S svojim čudovitim okoljem, vrhunsko kulinariko in izbranimi vini vam bodo ustvarili nepozabno izkušnjo.

Ne glede na to, ali ste ljubitelj rdečega, belega ali penečega vina, bo degustacija v vinski kleti Goriška Brda nepozaben dogodek. Ta regija ponuja vrhunska vina, ki izražajo terroir in strast lokalnih vinarjev. Obiščite vinsko klet Goriška Brda in se prepustite raziskovanju njihovega izjemnega vinskega sveta.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
OBDELAVA PODATKOV IN NASTANITEV NA KMETIJI UROŠ VALENTINČIČ S.P.
Davčna št.:
29976928
Naslov:
Podsabotin 48A, 5211 Kojsko
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0444 4011 2632 045 (odprt 16.4.2004, NOVA KBM d.d.)
Kontaktna oseba:
Uroš Valentinčič
Govorimo:
 SI
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 651 939
Mobitel:
041651939
Telefon:
+386 (0)5 3046578
E-mail:
uros.valentincic@siol.net
Certifikat
Naziv:
OBDELAVA PODATKOV IN NASTANITEV NA KMETIJI UROŠ VALENTINČIČ S.P.
Naslov:
Podsabotin 48A, 5211 Kojsko

Kontaktne osebe

rezervacije