Image
Image
4122
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4686/logonew32204.jpg

DAIKIN TOPLOTNE ČRPALKE MONTAŽA MARIBOR vodovod-ogrevanje-plin

Prepolje 68a, 2206 MARJETA NA DRAVSKEM POLJU, Podravska
DAIKIN TOPLOTNE ČRPALKE MONTAŽA MARIBOR vodovod-ogrevanje-plin https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4686/logonew32204.jpg Prepolje 68a, 2206 MARJETA NA DRAVSKEM POLJU, Podravska 5.0 05 1

Galerija slik

Predstavitev

DAIKIN TOPLOTNE ČRPALKE MONTAŽA MARIBOR

Smo družinsko podjetje, ki na tem področju deluje že 10 let. Delujemo na področju podravske regije.

Naše delo je kakovostno, hitro, zanesljivo in seveda izkušeno. Redno sledimo željam strank in smo vedno na razpolago za kakšne izboljšave in tudi nove predloge. Odnos do strank je dober, pošten ter prijazen, kar dokazujejo tudi vedno znova in znova zadovoljne stranke.

Obisk, ogled in svetovanje je pri nas na voljo brezplačno. Pokličite nas in mi bomo poskrbeli, da bo vaš dom znova topel, urejen in predvsem takšen kakršnega si tudi vi sami želite.

KAJ VAM LAHKO PONUDIMO?
Opravljamo prodajo in montažo vseh toplotnih črpalk znamke Panasonic, Mitsubishi, Wiessman, Daikin ter še veliko več.

Ogrevanje
- montaža toplotnih črpalk za ogrevanje prostorov
- montaža toplotnih črpalk za pripravo tople sanitarne vode
- radiatorsko
- konvektorsko
- talno
- stensko in stropno
- solarni sistemi

Montaža peči
- plinske
- na olje
- na biomaso
- kombinacije kotlov
(za kurjenje dveh različnih energentov, npr. olje – drva)     

Vodovod
- kompletna vodovodna omrežja v objektih
- odvodne instalacije
- instalacije z zbiralnikom meteorne vode

Adaptacije in fina montaža
- novogradnje
- adaptacije kopalnic
- menjava komponent
- finomontažna dela sanitarne keramike     

Solarni sistemi

- za ogrevanje sanitarne vode
- za podporo drugim ogrevalnim sistemom
- kombinacije

 

VODOVOD IN ODTOKI

Učinkovitost in cenovno ugodnost vodovodnih sistemov dosegamo z:

 • načrt omrežja se naredi na način, ki omogoča čim krajše razdalje vodovoda in posledično prihranek pri materialu
 • pazimo na možnost nastanka in širjenja zvoka pri uporabi, ki se mu zoperstavljamo z: izoliranimi cevmi, elastičnimi spojkami za pritrditev na nosilne stene, ustreznimi dimenzijami cevi, namestitvijo cevi na nosilne zidove in uporabo zvočno izoliranih cevi
 • uporaba cevi iz umetnih mas (Rehau, Henco, Totra ) zaradi: boljše odpornosti proti usedlinam na steni cevi, ker so tišje od litoželeznih, ker dobro prenašajo visoke temperature (tudi do 110 stopinj) in ker imajo dolgo življenjsko dobo
 • v primeru velike količine netopnih delcev v vodi, zagotavljamo kakovostno pitno vodo in nemoteno delovanje instalacij z vgradnjo filtra ob vstopu v hišno instalacijo.
 •  

Učinkovitost in cenovno ugodnost odtočnih sistemov dosegamo z:

 • čim manjšo razdaljo zbiralnih vodovodov in priključka do navpičnega voda, kar zmanjšuje možnost zastajanja odtokov
 • uporabo dimenzij cevi in načina spajanja, ki omogoča enostavno čiščenje
 • uporabo cevi, ki so obstojne pri večji temperaturi in hkrati odporne tudi proti koroziji ter kemikalijam (Mr. Muscolo)
 • instalacijo smradnih zapor na vsakem elementu-odtoku
 • s pravilno postavitvijo in dimenzioniranjem odtočnih cevi, ki ne motijo delovanje smradne zapore (sifona).
  TOPLOTNE ČRPALKE MARIBOR, TOPLOTNE ČRPALKE MARIBOR, TOPLOTNE ČRPALKE MARIBOR, TOPLOTNE ČRPALKE MARIBOR

OGREVANJE

 • Talno ogrevanje
  Talno gretje je pa najstarejši poznan sistem za centralno ogrevanje prostorov. Talno gretje je poznano že iz rimskih časov, kjer je bil prenosnik toplote zrak oziroma dimni plini, ki krožili po kanalih pod hišo. Talno gretje spada v tako imenovano skupino ploskovnih ogrevanj, kjer najdemo še stensko in stropno ogrevanje. Za talno gretje so cevi položene v tla in toplota ogrete vode se prenaÅ¡a od cevi na talno konstrukcijo in od tod na zrak v prostoru v obliki sevanja in konvekcije. Talno gretje tako omogoča, da so pri tleh temperature najvišje in padajo proti stropu, temperaturni profil po višini prostora pa je najbližji idealnemu. Sodobno talno gretje se je razvilo pred drugo svetovno vojno, v zadnjem času pa doživlja veliko popularno in širšo uporabo. Razlogi za talno gretje so predvsem hitra montaža in manjši stroški ter izboljšana toplotna zaščita zgradb. Talno gretje, sistem za centralno ogrevanje, je idealna in cenovno ugodna rešitev za vse vrste zgradb.

 • Radiatorsko ogrevanje
  Radiatorji, najbolj razširjene ogrevalne naprave, segrevajo zrak, ki zaradi temperaturnih razlik kroži po prostoru. Radiatorji toploto zagotovijo s sevanjem in s kroženjem zraka po prostoru in tako segrevajo stene, strope in tla. Radiatorji so običajno nameščeni pod oknom, saj se na ta način mrzel zrak pod oknom ogreva in dviga do stropa. Za radiatorsko ogrevanje je priporočljivo, da so ogrevalne cevi, po katerih vroča voda teče do radiatorjev, čim krajše, saj so tako manjše tudi toplotne izgube. Cevi so lahko vidne ali pa so skrite v stenah, kot je to značilno za novogradnje. Radiatorsko ogrevanje poleg tega zahteva vgraditev termostatskih ventilov na radiatorje. Ti služijo vzdrževanju konstantne temperature v prostoru.
  V primerjavi s talnim gretjem je za radiatorsko ogrevanje značilno, da so stroški vgradnje nižji, sama vgradnja sistema pa je hitrejša in preprostejša. Zaradi termostatskih ventilov lahko hitreje povišamo temperaturo v prostoru. Radiatorsko ogrevanje pa v večstanovanjskih hišah omogoča tudi preprosto odmero toplotne porabe na stanovanje.

 • Peči vseh vrst
  Naša ponudba peči zajema priznane proizvajalce Viessmann, Junkers, Rotex, Waltis, Seltron. V različnih cenovnih razredih nudimo različne peči. Zagotavljamo vam kvalitetno montažo, pooblaščeni servis, brezplačno dostavo in 100% zagotovilo, da so vsi izdelki v ponudbi od uradnih dobaviteljev, kar vam zagotavlja garancijo in originalne rezervne dele.

 • Toplotne črpalke
  Toplotne črpalke ponujajo najbolj energetsko učinkovit način, ki zagotavlja ogrevanje in hlajenje na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebuje koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Ta toplota je za nas koristna, ko je zunaj mraz. S pomočjo dodatne energije proizvedene s strani toplotne črpalke se lahko toplota dvigne na potrebno raven da segreje naš¡ dom, pisarno, objekt itd. Podobno lahko toplotne črpalke izkoristijo odvečno toploto npr. pri industrijskih procesih, pri opremi za hlajenje itd. prav tako se uporabljajo za prezračevanje zraka iz zgradbe.

  Kratka, vendar pomembna dejstva:

              – Toplotna črpalka omogoča velike prihranke

              – Najbolj učinkovita izraba goriva ni neposredno izgorevanje za proizvodnjo toplote

              – Toplotne črpalke so veliko bolj učinkovite, ker uporabljajo obnovljive vire energije v obliki nizke temperature

              – Približno do 50-odstotkov lahko prihranite s pomočjo toplotne črpalke

              – V primerjavi z uporabe fosilnih goriv in jedrske energije za proizvodnjo električne energije imajo npr. električne toplotne črpalke veliko boljši in večji izkoristek.

              – Toplotne črpalke predstavljajo velik potencial po vsem svetu. Z njimi je mogoče ogrevati prostore, sanitarno vodo, mogoče je prav tako hlajenje (klimatizacija) v pravzaprav vseh tipih gradnje in zgradb.

 • Tehnologija toplotnih črpalke
  Naraven tok toplote je iz višje na nižjo temperaturo. Toplotne črpalke pa omogočajo spremembo toplotnega toka v drugo smer z razmeroma majhno količino energije. Na tej podlagi lahko toplotna črpalka prenese vir toplote iz naravnih virov v okolici (zrak, tla, voda) ali iz virov toplote, ki jih je ustvari človek (industrijski odpadki). Toplotne črpalke se lahko uporabljajo tudi za hlajenje, toplota se v tem oziru prenese v nasprotno smer (iz porabnika, ki se hladi v okolje z višjo temperaturo). Znana je tudi uporaba presežka toplote iz prostora, ki se hladi v prostor, ki se ogreva in s tem je mogoče izpolnjevati obe potrebi hkrati (potrebo po klimatizaciji, kot potrebo po toploti).
  Toplotne črpalke porabijo manj primarne energije od običajnih sistemov za ogrevanje, zato ogromno prispevajo tudi k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, ki škodujejo okolju (npr. ogljikov dioksid, žveplov dioksid, dušikov oksid).

SONČNI KOLEKTORJI
Sončni kolektor tudi Solarni kolektor je naprava, ki sprejema (kolektira) sončno sevanje in ga shranjuje v obliki toplotne energije v hranilniku. Sončno sevanje obsega infrardeči spekter (dolge valovne dolžine) do ultravijoličnega (kratke). Moč sončnega sevanja na kvadratni meter zemljine povrčine znaša v povprečju približno 1000 vatov, odvisno od vremena, lokacije in orientacije. V Sloveniji padena leto na kvadratni meter v povprečju približno 1200 kWh sevanja, kar je približno enako 120 litrom kurilnega olja ali pa 120 kubičnim metrom zemeljskega plina. Na področjih blizu ekvatorja pade na leto na kvadratni meter tudi do 2500 kWh sevanja.

Največkrat uporabljamo termin sončni kolektor za napravo, ki segreva sanitarno vodo ali pa vodo za ogrevanje. Obstajajo pa tudi solarni parabolični kolektorji in solarni stolpi, ki se jih uporablja za proizvodnjo električne energije. Segreta delovna tekočina se uporabi za uparjanje vode, ki potem žene parno turbino, precej podobno kot pri navadni termoelektrani.

Sončni kolektorji so eden izmed najbolj ekoločkih (ne izpuščajo emisij) in ekonomičnih načinov segrevanja vode. Z njimi lahko dosežemo do 80% potreb po topli vodi. Toplo vodo se lahko uporablja za kuhanje, tuširanje, ogrevanje prostorov, pomivalne in pralne stroje. Pri slednjih dveh lahko na ta način prepolovimo uporabe električne energije. Moderni hranilniki, “zalogovniki” lahko vzdržujeo toplo vodo 3-4 dni.

PLINSKE INŠTALACIJE

 • Zemeljski plin
  Zemeljski plin vsebuje preko 96% metana in je kot takšen brez barve, okusa in vonja. Varnostni razlogi zaradi lažje detekcije plina ob morebitnem uhajanju diktirajo dodajanje vonja pred distribucijo plina v omrežje. Plin zgoreva z modrim plamenom in je lažji od zraka.
  Individualni porabniki zemeljskega plina se z gorivom oskrbujejo preko hišnega priključka, vezanega na distributerjev sekundarni razvod plinovodnega omrežja. Pred priključitvijo na omrežje je potrebno pridobiti soglasje pristojnega distributerja. K vlogi je potrebno priložiti dokumentacijo, ki jo zahtevata distributer ter veljavna zakonodaja, npr. dovoljenje upravnih organov, potrdilo o lastništvu objekta, soglasje in mnenje dimnikarske službe o ustreznosti dimnika in dimnovodnih naprav, projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja oziroma projekt za izvedbo plinske instalacije.

 • Tehnični plini, stisnjen zrak in kisik
  Kisik, dušik, argon, ogljikov dioksid, vodik in tisoč drugih: tehnični plini so eden osnovnih elementov tehničnega razvoja moderne dobe. Spremljajo nas na vsakem koraku našega vsakdana. Uporabljamo jih v takorekoč vseh industrijskih procesih, od živilske do avtomobilske industrije, od kemične do metalurške, od obdelave kovin do rabe na področju varstva okolja in medicine. Pridobljene iz zraka s fizikalnimi procesi ali pa kot sekundarne produkte pri proizvodnih procesih (kar občutno prispeva k optimizaciji virov), dobavljamo tehnične plini v odvisnosti od karakteristik uporabe in količin bodisi v plinski fazi (jeklenke ali cevovodi) ali v tekočem stanju (utekočinjeni plini v rezervoarjih) z različnimi stopnjami čistosti.

DIAMANTNO VRTANJE
V podjetju izvajamo mokro diamantno vrtanje z diamantnimi kronskimi svedri različnih debelin v vse osnovne materiale kot so beton, železobeton, opeke in razne kamenine. Ob današnjem načnu gradnje je vse bolj prisotno, ker ne prizadene že obstoječega zidu, tako statično kot vizualno.
Diamantno vrtanje se pogosto uporablja za odtočne cevi (odtoke) in kanalizacijo, cevi za ogrevanje, klimo, napo, prezračevanje, za električna stikala in vtičnice, za vrtanje horizontalnih odprtin v dimnike za sobne peči, za energetske in druge kable, za stebričke in znake v asfaltu,…

Diamantno vrtanje je postalo v zadnjih letih dostopno in zamenjuje delo s pnevmatskimi orodji. Prednost diamantnega vrtanja je v tem, da ne poškoduje predmetov, ki jih vrtamo. Pri takšnem načinu vrtanja ne pride do pojava razpok ali poškodb materialov pri izdelavi odprtine. Odprtina, izdelana z diamantnim vrtanjem je okrogla in gladka, zato ni potrebe po dodatni obdelavi. Tako prihranimo denar in pa tudi čas, saj ni dodatne obdelave, ki zahteva postopek, ki lahko traja več dni.

ČIŠČENJE ODTOKOV IN KANALIZACIJE

 • Čiščenje in odmaševanje ODTOKOV ter KANALIZACIJE:
  kuhinjski odtoki
  kopalniški odtoki
  WC-ji
  umivalniki
  tuš kabine
  odtoki pralnih in pomivalnih strojev
  vertikale
  horizontalna kanalizacija
  hišni priključki, odvodne cevi do javne kanalizacije
  ostalo odvodnjavanje: drenaže, odtoki s teras, kanalete itd.

 • Pregled odtokov in kanalizacije s kamero
  Za pregledovanje in snemanje kanalov (cevi) imamo na razpolago več vrst samohodnih in potisnih kamer, s katerimi izvajamo preglede:
  javnih kanalizacij,
  novo izgrajenih kanalizacijskih cevovodov pred prevzemom v obratovanje,
  meteornih kanalov,
  hišnih odtočnih cevi,
  vertikalnih cevi v večstanovanjskih hišah (blokih),
  vseh vrst odtočnih cevi,
  iskanje mest puščanj in stanja cevi.

Pregledujemo lahko cevovode premera od 30 do 1000 mm.

Vsi podatki se shranjujejo in arhivirajo kot video zapis z opisom, katere vam lahko posredujemo na zgoščenki (CD-ju), ali prenesemo na USB ključ.

delujemo v Mariboru in okolici Bresternica, Celestrina, Dogoše, Gaj nad Mariborom, Grušova, Hrastje, Hrenca, Jelovec, Kamnica, Košaki, Laznica, Limbuš, Malečnik, Maribor, Meljski Hrib, Metava, Nebova, Pekel, Pekre, Počehova, Razvanje, Ribniško selo, Rošpoh - del, Ruperče, Srednje, Šober, Trčova, Vinarje, Vodole, Vrhov Dol, Za Kalvarijo, Zgornji Slemen - del, Zrkovci, Brezje,...

Zemljevid

Poslovna ocena

1 Mnenje

5.0 povprečje glede na 1 Mnenja


5 zvezdic
1
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0
 • opravljena storitev

  ,

  od povpraševanja do izvedbe narejeno vse za 5. Točni, natančni in delo ter račun opravljen v skladu s dogovorom.

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Prepolje 68a, 2206 MARJETA NA DRAVSKEM POLJU, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
VOP INSTALACIJE, gradbeništvo, trgovina, gostinstvo in storitve, d.o.o.
Davčna št.:
13111671
Naslov:
Prepolje 68a, 2206 Marjeta na Dravskem polju
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0451 5000 1440 764 (odprt 27.3.2008, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Macuh Branko
Kontaktna oseba:
Macuh Branko
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 682 531
E-mail:
info@vop-instalacije.si
Certifikat
Naziv:
VOP INSTALACIJE, gradbeništvo, trgovina, gostinstvo in storitve, d.o.o.
Naslov:
Prepolje 68a, 2206 Marjeta na Dravskem polju