Image
Image
5685
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew74430.jpg

KOLESARSKE POTI ZA DRUŽINE MORAVSKE TOPLICE BUKOVNIŠKO JEZERO LENDAVA DOBROVNIK

Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik - Dobronak, Pomurska

Galerija slik

Predstavitev

KOLESARSKE POTI ZA DRUŽINE MORAVSKE TOPLICE BUKOVNIŠKO JEZERO LENDAVA DOBROVNIK
Pravo bogastvo naših krajev je zanimiva kulturna in naravna dediščina.

PESTRA PONUDBA IZ NAŠIH KRAJEV

Upravlja Zavod za okolje in turizem Dobrovnik. Od februarja do novembra nudi informacije o občini Dobrovnik, spominke, lokalne izdelke, izvaja lokalno vodenje, pripravlja in izvaja programe za zaključene skupine in tematske dni.

TO JE SVET BLAGODEJNEGA SONCA IN NEŽNIH JUTRANJIH MEGLIC

Razprostira se na 31 km2 in ima 1325 prebivalcev. Ob nastanku občine so tri naselja in sicer Strehovci, Žitkovci in Dobrovnik dobile status KS. Slednje dva ležita na narodnostno mešanem območju,  kjer je večji del prebivalstva pripadnikov madžarske narodnosti in Strehovci, ki leži izven dvojezičnega območja. Na severozahodnem delu se razprostirajo dobrovniško – strehovske gorice posejane z vinogradi in sadovnjaki,  med katerima leži gozd s čudovitim akumulacijskim jezerom na robu, medtem ko sta južni in zahodni del tipična panonska nižina, z njivami in travniki.

SPOŠTOVANI KAMPERISTI

Parkirišče za avtodome Bukovniško jezero upravlja Zavod za okolje in turizem Dobrovnik. Cena za 24-urno bivanje znaša 25,00 EUR. Bivanje je omejeno na 72 ur. V ceni je všteto parkirno mesto za en avtodom ter vsa infrastruktura, ki se nahaja znotraj parkirišča (elektrika, voda, sanitarije, tuš,  wi-fi, odlaganje odpadkov in  praznjenje fekalij).

UGODNOSTI S PREDLOŽITVIJO KARTICE ZA VSTOP NA PZA

10% popust v slaščičarni Cuffi
10% popust v restavraciji Brunarica prekmurskih dobrot
10% popust v gostilni Lipot v Dobrovniku
20% popust v Pustolovskem parku na Bukovniškem jezeru
NAVODILO ZA VSTOP NA PZA

parkiranje za 24 ur se poravna na parkomatu,
s črtno kodo na listku iz parkomata vstopite na PZA,
črtna koda na listku iz parkomata velja tudi za vstop v sanitarije.

Ogledi in doživetja

Bukovniško jezero

Je akumulacijsko jezero, leži na površini 8 ha. Jezero obdaja gozd, na območju katerega je označenih 26 energetskih točk blagodejnega energetskega sevanja. Tudi možnost ribolova in kampiranja.

GPS: N 46.668989, E 13.339139

Pravljični park

V sklopu projekta SI-HU TELE-KA-LAND smo vzpostavili mrežo pravljičnih parkov pri štirih projektnih partnerjih in sicer v karjih Nagyrécse, Magyarszerdahely, v občini Dobrovnik in Moravske Toplice.

V občini Dobrovniku se pravljični park nahaja na območju Bukovniškega jezera, kjer se nahajajo štirje pravljični liki: Vila Rusalka, Vila Orhideja, Žabec Jezernik in Škrat Blagodejni.

Obiščite jih in spoznajte kaj je njihovo naloga in zakaj so postavljeni prav na ta mesta! Deležni boste lahko tudi nagrade!

Kapelica Svetega Vida

Se nahaja v senci starih, visokih dreves, v neposredni bližini Bukovniškega jezera. Zgrajena je bila okoli leta 1828, na mestu nekdanje lesene cerkvice.

Darežljiva narava je okolico Bukovniškega jezera prepojila z energijami, ki nas sproščajo, pomirijo in okrepijo. Že v preteklosti so ljudje upoštevajoč spoznanja geomantije, ene najstarejših ved o blagodejnih ter škodljivih področjih in črtah, gradili templje in cerkve na mestih blagodejnega sevanja. Radiestezisti so odkrili, da se pred kapelo križata dve črti moči (zmajevi črti). Tako ni naključje, da je na mestu , kjer stoji danes kapela Svetega Vida obstajala cerkev že stoletja nazaj.

Izvir Svetega Vida

Nahaja se ob kapelici Sv.Vida. Pravijo, da ima voda iz tega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. Po izročilu se moramo za boljši vid v izvirski vodi umiti oči.

V gozdu ob jezeru stoji kapelica svetega Vida, v bližini pa izvira studenec z istim imenom, katerega čudodelnost ali zdravilnost je poznana že dolgo let. S hladno vodo, ki iz izvira enakomerno teče vse leto, si ljudje umivajo obraz, izpirajo oči in/ali se odžejajo. Pravijo, da ima voda iz Vidovega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida. sluha, prebavil, živčevja in kože.

Gozdna učna pot

Učna pot, dolga 1700 metrov, opremljena z informacijskimi tablami. Posebej primerna za naravoslovne dneve osnovnih in tudi srednjih šol.

Pustolovski park

Nudi odlično zabavo za vso družino: 4 različne plezalne poti različnih zahtevnosti in 58 različnih plezalnih elementov v prečudovitem gozdu na obronkih Goričkega.

Tropski vrt

Nudi odlično zabavo za vso družino: 4 različne plezalne poti različnih zahtevnosti in 58 različnih plezalnih elementov v prečudovitem gozdu na obronkih Goričkega.

Učna pot Sonce in planeti

Z maketo pomanjšanega Osončja, postavljena na prekmursko ravnico, je čudovita priložnost, da pogledamo ta del vesolja - Sonce in planeti - ne več z Zemljine površine, ampak z drugačne perspektive - iz vesolja.

Cimprača

Cimprača, zgrajena leta 1868 stoji ob vznožju strehovskih goric. Je lep primer ohranjanja kulturne dediščine.

Cerkev Sv. Jakoba

Cerkev Sv. Jakoba se prvič omenja leta 1334 v listinah rodbine Bánffy. Sedanja cerkev je bila zgrajena med leti 1794 in 1796. Freska, ki jo je leta 1982 naslikal akademski slikar Jože Zel prikazuje tri prizore, v katerih je prisoten apostol Jakob.

Sveti Jakob je zaščitnik romarjev in popotnikov.

Dobrovnik je že od daleč prepoznaven po značilnem zvoniku dobrovniške cerkve Svetega Jakoba (Sancti Jacobi). Prvotna cerkev se omenja že leta 1333, nato pa 1501. Prostorna cerkev, ki so jo zgradili okrog leta 1668 je pogorela v velikem požaru 1747.

Načrte za ureditev okolice je izdelal arhitekt Jože Plečnik.

Hiša rokodelstev

Hiša rokodelstev pod svojim okriljem združuje rokodelstvo, stalno etnografsko razstavo in trgovino. Ponudba hiše je zelo bogata in raznovrstna, primerna za različne ciljne skupine, tako za predšolske in šolske skupine, kot tudi za ostale obiskovalce, raziskovalce, radovedneže in ustvarjalce.

Madžarska samoupravna narodna skupnost je v Dobrovniku kupila hišo iz 19. stoletja, jo obnovila in v njej uredila etnografsko zbirko. Na ogled so predmeti, dokumenti, pohištvo, obleke, ki so jih darovali prebivalci Dobrovnika. Etnografska zbirka je plod štiriletnega dela v okviru taborov »Po sledeh prednikov«, v katerem je sodelovalo 40 mladih in številni strokovnjaki iz Szegeda, Mohácsa in Lendave.

Ampelografski vrt

V vrtu je na ogled čez 70 različnih sort vinske trte. Ob robu vinogradov stoji tudi spomenik Sv. Urbana s potomko najstarejše trte na svetu.

V Dobrovniških goricah so na vznožju blagih gričev vinske kleti, nad njimi pa vzorno razporejeni manjši invinogradi. Nad vinogradi so jase s čudovitim razgledom po ravninskem delu Prekmurja. V teh goricah z okrog 133.100 trtami vas vinogradniki vabijo na Gornji breg Felsöhegy, na Boršov breg – Borshegy in na Popov breg – Paphegy. Na Popovem bregu je ob kapelici sv. Urbana zasajena potomka najstarejše trte na svetu, modra kavčina.

Deakova soba

Deakova soba priča o naši zgodovini in življenju naših prednikov. Stalna razstava je posvečena madžarskemu akademiku in državniku Ferencu Deáku, ki je v svojih zgodnjih letih živel v Žitkovcih.

Park prijateljstva

V spomin na železno zaveso je nastal na meji med kraji Bödeháza in Žitkovci, Park prijateljstva, ki je idealna točka za počitek.

Programi in dogodkiZemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik - Dobronak, Pomurska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
ZAVOD ZA OKOLJE IN TURIZEM DOBROVNIK - Környezeti és Idegenforgalmi Intézet Dobronak
Davčna št.:
43200206
Naslov:
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik - Dobronak
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0110 0600 0048 232 (UJP)
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 HU
 RU
Mobitel:
041349927
Certifikat
Naziv:
ZAVOD ZA OKOLJE IN TURIZEM DOBROVNIK - Környezeti és Idegenforgalmi Intézet Dobronak
Naslov:
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik - Dobronak