Image
Image
1147
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/8938/ravne_strehe2-1591787944.jpg

ZELENE STREHE, RAVNE STREHE Priporočamo

Cvetlična pot 8a, 1260 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Zelena streha: sestava, izdelava in hidroizolacija ekstenzivne zelene strehe


Zelena streha: sestava je večplastna, in sicer je sestavljena iz različnih plasti. Izdelava zelene strehe je pravi izziv, saj zahteva veliko pozornosti in skrbnega načrtovanja. Poleg izzivov, ki jih nudi običajna gradnja ravne strehe, se pri zeleni strehi srečujemo s še večjimi izzivi, saj moramo poskrbeti za natančno načrtovanje odvodnih sistemov, upoštevati moramo nosilnosti, poskrbeti za kakovostno hidroizolacije zelene strehe itd. Pri zeleni strehi je tudi najmanjša nepravilnost in nepazljivost pri gradnji lahko usodna. Pri nepravilni izvedbi lahko, namreč, zelo hitro pride do puščanja vode, obrabe materialov itd. Izdelava zelene strehe je v podjetju Šircelj d. o. o. kakovostna in zanesljiva, poskrbimo pa tudi za ustrezno hidroizolacijo zelene strehe. Pri izdelavi zelene strehe upoštevamo vse zakonitosti gradnje in ničesar ne prepustimo naključju. Zavedamo se, namreč, da pri izdelavi zelene strehe ni prostora za napake. Z veseljem bomo poskrbeli za ozelenitev vaše ravne strehe. Kontaktirajte nas, če se tudi vi zanimate za ekstenzivno zeleno streho, katere sestava je večplastna.


Naravna sestava zelene strehe


hidroizolacija zelene streheZelena streha je izredno priljubljena ne le zaradi estetskega vidika, temveč predvsem zaradi ekološkega vidika. Pri izdelavi zelene strehe so ključni tudi najmanjši detajli, zato v podjetju Šircelj poskrbimo, da je izdelava oziroma ozelenitev ravne strehe izvedena nič manj kot popolno. Sestava ekstenzivne zelene strehe Xeroflor je naravna, omogoča pa hitro, enostavno in učinkovito ozelenitev ravnih streh in tudi poševnih streh. Zazelenitev ščiti kritino pred UV žarki, neposrednimi mehanskimi obremenitvami, kot je na primer toča, in temperaturnimi šoki, s čimer se vsaj podvoji življenjska doba zelene strehe. Zazelenitev čisti, hladi in vlaži zrak s čimer prispeva k boljšemu bivalnemu ugodju v objektu in okolici. Ekstenzivna zelena streha Xeroflor je predhodno vzgojena preproga ekstenzivne ozelenitve, ki omogoča da je streha zelena v trenutku, ko preprogo položimo na streho. Zaradi svoje majhne teže (maksimalno 50–60 kg/m2) je to edina zazelenitev, ki omogoča ozelenitev streh z lahko podkonstrukcijo (les, trapezna pločevina ...). Sestava zelene strehe je večplastna. Sestavljena je iz naslednjih plasti: podkonstrukcija, strešna izolacija (ustrezna termo in hidroizolacija zelene strehe), drenažna plast, filtrska plast in protikoreninska zaščitna plast ter vegetacijska plast.


Ekstenzivna zelena streha je okolju prijazna

Tudi v Sloveniji se vse več ljudi odloča za zeleno streho, saj ne le, da so estetsko dovršene, zeleni detajl v urbanem okolju prinese veliko svežine in pripelje naravo v vaš dom. Ekstenzivne zelene strehe, ki jih izdelujemo v podjetju Šircelj, so najlažji tip zelenih streh. Prekrite so s tanjšo plastjo substrata, na njih pa lahko nasadite različne rastline. Ekstenzivne zelene strehe z naravno sestavo so izredno praktične, saj bistveno zmanjšajo odtekanje meteorne vode. Enkrat ko izdelamo zeleno streho, jo je potrebno tudi pregledovati in po potrebi opraviti manjša vzdrževalna dela. Zelena streha Xeroflor je kakovostna streha, katere sestava je popolnoma naravna. Gre za predhodno vzgojeno zeleno streho, kiomogoča, da je streha zelena v trenutku, ko jo položimo na streho.

 

Gradnja in ozelenitev ravne strehe

Gradnja ravne strehe zahteva veliko znanja in izkušenj. Gre za zapleten gradbeni podvig, ki v veliki meri izhaja iz okoljskih vplivov, ki so jim izpostavljene kritine za ravne strehe. Poleg samih mehanskih obremenitev, ki jih doživljajo ravne strehe, so od vseh vrst streh prav te najbolj izpostavljene vremenskim vplivom. Odločilno pri izdelavi ravne, kot tudi pri izdelavi zelene strehe, je dobra termoizolacija in hidroizolacija. Za hidroizolacijo zelene strehe in termoizolacijo ravnih streh uporabljamo najboljše materiale, ki ponujajo maksimalno zaščito. Če se tudi vi zanimate za ravno streho in njeno ozelenitev, vabljeni, da nas kontaktirate. Skupaj lahko najdemo rešitev za izdelavo kakovostne zelene strehe z naravno sestavo, ki vas bo navduševala še dolgo po tem, ko bo postavljena.


Izberite najboljšega izvajalca ravnih in zelenih streh

Zelena straha sestavaIzdelava ravne in zelene strehe zahteva izkušenega strokovnjaka na tam področju. In to vam lahko ponudimo v podjetju Šircelj. Na področju izdelave ravnih streh iz različnih materialov imamo več kot 30 let izkušenj, na vse izvedbe pa vam dajemo tudi garancijo. Storitve, ki vam jih ponujamo, so: ravne strehe, zelene strehe, kovinski profili, krivljena pločevina, krovsko kleparska dela, hidroizolacija, termoizolacija. Pričarajte tudi vi detajl narave v vaš dom s pomočjo naših zelenih streh z naravno sestavo Xeroflor.


Zakaj se odločiti za ekstenzivno zeleno streho?

Zelene strehe ponujajo veliko prednosti, med drugim vplivajo tudi na višino stroškov ogrevanja, ponujajo pa tudi odlično zaščito vaši ravni strehi. Zelena streha je sestavljena iz več plasti, je zelo praktična, saj ob močnejših nalivih zadržuje vodo, ki potem počasi odteka v kanalizacijo. Zanimiva pa je tudi iz estetskega vidika, saj je zelo privlačna, majhni detajli pa poskrbijo, da je tudi zelo funkcionalna. V podjetju Šircelj vam nudimo le najboljše, in sicer zeleno streho oziroma zazelenitev Xeroflor, ki omogoča hitro in učinkovito ozelenitev ravne strehe. Zelena streha bo vašo kritino učinkovito zaščitila pred škodljivimi žarki, neposrednimi mehanskimi obremenitvami in temperaturnimi razlikami. Prednosti zelene strehe z naravno sestavo so številne, med drugim zelena streha čisti, vlaži in hladi zrak, na ta način pa prispeva k večji kvaliteti bivanja.

 

RAVNE STREHE: DOBRO ZAŠČITENA HIDROIZOLACIJA PRIMERLJIVA Z ŽIVLJENJSKO DOBO STAVBE

S pojmom ravne strehe označuje gradbeništvo strehe, ki nimajo klasične kritine, temveč jih pred vremenskimi vplivi, predvsem pred meteorno vodo, ščiti hidroizolacija, ki je v vseh vremenskih okoliščinah vodotesna. Ta tip streh je bil na svojih začetkih bistveno bolj dovzeten za poškodbe zaradi materialov, ki niso imeli tako dobrih lastnosti, kot jih imajo danes. O različnih izvedbah ravnih streh predvsem pri stanovanjskih stavbah, njihovih lastnostih in možnostih za sanacijo obstoječih ravnih streh smo se pogovarjali z arhitektom Tomažem Škerlepom iz Centra za materiale in konstrukcije Gradbenega inštituta ZRMK v Ljubljani.

 

Ravne strehe so se pri nas začele graditi v obdobju moderne, po prvi svetovni vojni, ko so Bauhaus in podobna gibanja uveljavljala stavbe, pri katerih je streha očem skrita, s tal vidimo samo fasado, medtem ko je streha vidna le iz ptičje perspektive. Takrat so bili na razpolago bistveno drugačni materiali kot danes, tudi za takratno bitumensko hidroizolacijo značilne slabosti, mehurjenje, zatrganine in večja občutljivost na vremenske vplive, so že desetletja preteklost, saj so sodobni bitumenski trakovi modificirani z elasto- (ABS) in plastomeri (aPP). V stanovanjski gradnji se večinoma vgrajujejo hidroizolacije iz polimer-bitumenskih trakov, ki so vedno minimalno dvoslojne, za določene ravne strehe pa so primerne tudi hidroizolacije iz sintetičnih in elastomernih folij, ki so vedno enoslojne, poudarja Tomaž Škerlep. Ravne strehe niso samo stvar videza, pravi sogovornik, temveč je njihova prednost lažja izvedba velikih strešnih površin, ki morajo med drugim izpolnjevati današnje standarde energijske porabe, predvsem pa jih je mogoče izkoristiti za pohodne površine, ozelenjene strehe in celo za povozne površine, kot so na primer parkirne ploščadi.

Izvedba ravne strehe je najbolj odvisna od tipa stropne konstrukcije, namena uporabe strehe in toplotnoizolacijskih lastnosti, ki jih mora izpolnjevati. Poleg materialov in zaporedja slojev, ki jo sestavljajo, so za normalno delovanje pomembni deli razni detajli, kot so atike, vertikalni priključki, ki se običajno dvigajo 15 cm nad zgornji sloj ravne strehe in predstavljajo prehod med streho in fasado stavbe, odtočniki in razni drugi preboji. Pri ravnih strehah so odtoki običajno notranji.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Cvetlična pot 8a, 1260 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
BKK, krovstvo in kleparstvo, Žiga Bagari, s.p.
Davčna št.:
87889072
Naslov:
Cvetlična pot 8A, 1260 Ljubljana
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0700 0000 1894 209 (T) GB d.d., Kranj
Kontaktna oseba:
Žiga Bagari
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
BKK, krovstvo in kleparstvo, Žiga Bagari, s.p.
Naslov:
Cvetlična pot 8A, 1260 Ljubljana

Kontaktne osebe

kontakt