Image
Image
4078
  • Turizem
  • Hoteli
  • ZIMSKA ŠOLA V NARAVI in POLETNA ŠOLA V NARAVI ponudba Celjska Koča
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2578/zpo-celje-d-o-o-druzba-za-upravljanje-s-parkirisci-in-javnimi-objekti-celje_1718709240.jpeg

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI in POLETNA ŠOLA V NARAVI ponudba Celjska Koča Priporočamo

Pečovnik 31, 3000 Celje, Savinjska

Galerija slik

Predstavitev

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI in POLETNA ŠOLA V NARAVI ponudba Celjska Koča

Za šole
Ponudba za osnovne in srednje šole

Območje Celjske koče s Pečovnikom ima dolgoletno turistično športno tradicijo, saj sta smučišče Celjska koča in planinska postojanka Celjska koča na 650 m nadmorske višine od davnega leta 1928 pomembni celjski turistični točki namenjeni rekreaciji v naravnem okolju.

Hotel kategorije treh zvezdic se nahaja v idiličnem okolju in zavetju neokrnjenih gozdov. Je sodobno zasnovan in zgrajen na sončni lokaciji s čudovitim razgledom po Savinjski dolini.

 Nastanitev je možna v dvanajstih dvoposteljnih sobah, petih triposteljnih sobah, dveh velikih mansardnih sobah s skupnimi ležišči in enem apartmaju. Skupno lahko hotel sprejme 75 gostov.

V hotelu se nahajajo še:  recepcija, restavracija, večnamenski prostor,  smučarska soba, smučarska šola, terasa za sončenje in wellness center.

Kljub temu, da smučišče  Celjska koča sodi v kategorijo manjših smučišč, ima vse kar imajo veliki. Zajema dve posodobljeni vlečni napravi, odlični sistem umetnega zasneževanja , omogoča pa  tudi nočno smuko, saj je opremljeno z razsvetljavo. Ob izteku smučišča je otroški poligon s tekočim trakom. Pri nas se pod vodstvom učiteljev smučarske šole svojih prvih zavojev lahko naučijo tako odrasli kot otroci zato ni slučaj, da ga njegovi obiskovalci že vrsto let izbirajo za naj smučišče med manjšimi smučišči.

Na pobočju smučišča se razprostira poletno sankališče. Proga je dolga 800 m in ponuja tako drzne spuste kot tudi ležerno vožnjo. Bobkart Celjski dirkač je prvo tovrstno sankališče v Sloveniji. Na progi lahko dosežemop 40 km/h. Vožnja traja približno dve minuti.

Pustolovski park je okolju prijazen park, zasidran med drevesnimi debli in krošnjami. S poligoni za vse starostne skupine, ponuja možnost za spoznavanje okolja na drugačen način, za šport in rekreacijo – za pustolovščino, ki jo morate izkusiti . Preizkusili se boste lahko v premagovanju ovir, kot so brvi, mostovi, mreže, plezalna stena, U-zanke in podobno.

Poletna drča se v pomladnem in poletnem času nahaja na otroškem poligonu tik ob tekočem traku. Otroci se po progi iz umetne mase spuščajo z napihljivimi tubami.

Izobraževalne in športne vsebine

Ohranjeni gozdovi in okolica smučišča skrivajo številne sprehajalne in planinske poti na Grmado, Vipoto in Tolsti vrh ter v dolino Celja, Laškega ali Štor. Ob spodnjem parkirišču ob planinski koči je vstop na gozdno učno pot.

Gobarska učna pot je nastala v sodelovanju z Gobarskim društvom Bisernica iz Celja, ki so obstoječo Gozdno učno pot nadgradili z natančnimi opisi gob, ki rastejo na tem področju.

Ob manjšem gozdnem otoku, sredi travniških površin, kjer so urejene smučarske površine z obstoječo vlečnico, na severozahodnem pobočju Tolstega vrha nad Celjsko kočo se skriva vhod v brezno, ki je dobilo ime po smučišču.

Nad smučiščem Celjska koča, na samem vrhu Tolstega vrha, 2m od vpisne skrinjice in žiga planinske poti, leži vhod v 10 m globoko brezno, s skupno dolžino rovov 20 m.

Divji doživljajski zeliščni vrt nad mestom. KMETIJA VRHIVŠEK, CELJSKA KOČA, TIC LAŠKO, PERMAMAMA, KMETIJA PLAHTICA.

Je okolju prijazen park, zasidran med drevesnimi debli in krošnjami. S poligoni za vse starostne skupine (predšolski otroci, otroci do 15 let, odrasli), ponuja možnost za spoznavanje okolja na drugačen način, za šport in rekreacijo.

Letno sankališče Bobkart se razprostira po pobočju smučišča Celjska Koča. 800 m dolga proga ponuja tako drzne spuste kakor tudi ležerno vožnjo, zagotovo pa povišan utrip ter obilico zabave.

Celjska koča je že dolgo privlačen cilj kolesarjev, je pa tudi izhodišče za bolj ali manj zahtevne kolesarke izlete in ture po Kozjanskem gričevju.

Celjska koča je del Posavskega hribovja. Območje opredeljuje šest izrazitih vrhov in štiri doline oz. soteske med njimi. Vrhovi so Tolst ( 834 m n.v. ), Ramanco ( 781 m n.v. ), Vipota ( 532 m n.v. ), Grmada ( 718 m n.v. ), Bavč ( 692 m n.v. ), in Srebotnik ( 700 m n.v. ).

Le 20 minut iz mesta se pod Tolstim vrhom (834 m) razteza smučišče Celjska koča, ki obsega več kot 4 ha površin. Kljub temu, da smučišče sodi v kategorijo manjših smučišč, ima vse kar imajo veliki. Zajema dve posodobljeni vlečni napravi s skupno zmogljivostjo 900 smučarjev na uro.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
ZPO Celje d.o.o., Družba za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti
Davčna št.:
25505041
Naslov:
Pečovnik 31, 3000 Celje
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 3300 0000 2000 131 (Addiko Bank d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0510 0801 4726 823 (ABANKA d.d.)
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 718 274
Mobitel:
041718274
Telefon:
+386 (0)5 9070400
E-mail:
info@celjska-koca.si
Certifikat
Naziv:
ZPO Celje d.o.o., Družba za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti
Naslov:
Pečovnik 31, 3000 Celje

Kontaktne osebe

recepcija