Objave

InfoSlovenija
13803
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew3806.jpg

AVTOŠOLA PROMETEJ, LJUBLJANA

Cankarjeva cesta 1, 1000, Ljubljana, Osrednjeslovenska
+386(0)1 5156409

Galerija

Predstavitev storitve

Avtošola Prometej nudi vozniški izpit v štirih korakih:

- pregled - zdravniško spričevalo,
- teorija - CPP,
- praksa - učenje vožnje,
- izpit.

Zdravniško spričevalo

Kandidati za voznike motornih vozil, razen kategorije G, morajo pred začetkom praktičnega dela usposabljanja opraviti zdravstveni pregled. Po opravljenem zdravstvenem pregledu pri zdravniku specialistu medicine dela, športa in prometa kandidat dobi zdravniško spričevalo, ki velja tri leta od datuma izdaje.

Zdravniško spričevalo o telesni in duševni zmožnosti kandidata za voznika motornega vozila izda pooblaščena zdravstvena organizacija oziroma pooblaščeni zasebni zdravnik na podlagi pregleda osebe in vpogleda v zdravstveno dokumentacijo izbranega osebnega zdravnika.

Tečaj prve pomoči

Tečaj s praktičnimi vajami poteka 3 dni po štiri šolske ure. Izpit iz prve pomoči se opravlja na Mestnem odboru Rdečega križa, Tržaška 132, 1000 Ljubljana, telefon: 01/425-34-19.

Veljavnost izpita iz prve pomoči časovno ni omejena.

Izpit iz prve pomoči, kot del izpita za voznike motornih vozil kategorij A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D in DE opravi kandidat pri pristojni organizaciji Rdečega križa, ki izpolnjuje pogoje za izvajanje usposabljanj iz prve pomoči. Pogoje določi minister, pristojen za zdravje, s pravilnikom, s katerim predpiše tudi program izpita in način vodenja evidenc o opravljenem izpitu.

O opravljenem izpitu organizacija iz prejšnjega odstavka vodi evidenco in izda potrdilo o opravljenem izpitu.

Minister, pristojen za zdravje, v pravilniku določi, kateri izpit iz prve pomoči in kakšna zdravstvena izobrazba sta pogoj, da je kandidat za voznika oproščen izpita iz prve pomoči. Izpita ne opravlja kandidat za voznika, ki že ima vozniško dovoljenje kategorij A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D in DE.

Tečaj cestnoprometnih predpisov

Program usposabljanja 

Teoretični del, v trajanju najmanj 20 pedagoških ur, je sestavljen iz splošnega in posebnega dela in obsega:

 • pravila cestnega prometa, prometne znake in njihov pomen, znake, ki jih dajejo policisti in druge s tem zakonom pooblaščene osebe, ter nevarnosti, ki nastanejo zaradi dejanj v prometu, ki nasprotujejo prometnim predpisom;
 • izvedbo operacij z motornim vozilom, katerih namen je uspešna in varna vožnja, v skladu s prometnimi pravili, okoliščinami na cesti in v prometu ter s prometno etiko;
 • osnove delovanja naprav na motornem vozilu, ki so pomembne za varen cestni promet;
 • vpliv nezadostnega znanja in spretnosti za vožnjo vozila, alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil, na katerih je označeno, da se ne smejo uživati pred vožnjo in med njo, utrujenosti, bolezni in drugih neugodnih duševnih in telesnih stanj, vremenskih razmer ter stanja vozila in ceste na varnost prometa;
 • teme, ki prispevajo k razvijanju humanih odnosov, odnosov vzajemnega spoštovanja in razumevanja med vsemi udeleženci v prometu po načelih zaupanja in solidarnosti ter k ravnanju ob prometni nesreči.
Literaturo si lahko izposodite na tečaju. Po končanem tečaju opravite izpit iz teorije, ki je pogoj za usposabljanje iz vožnje.

Učenje vožnje

Po uspešno opravljenem izpitu iz teorije se v pisarni avtošole Prometej, na Cankarjevi cesti 1, prijavite za učenje vožnje. To lahko storite ob uradnih urah od ponedeljka do četrtka od 10.00–16.00 ure in v petek od 10.00-14.00 ure.

Pri vpisu predložite osebni dokument in zdravniško spričevalo. V avto šoli Prometej lahko izberete termin vožnje, inštruktorja vožnje in znamko vozila. Izbirate lahko med vozili: TOYOTA-Yaris, MAZDA 2 ali HONDO Jazz.

Program usposabljanja iz vožnje obsega vaje sestavljene v 3 učne stopnje (poligon, vožnja v naselju in vožnja zunaj naselja). Ko kandidat obvlada vse elemente vožnje, ki jih predpisuje program, pristopi k izpitu iz vožnje. Učna ura vožnje skupaj z analizo traja 50 minut. Ure vožnje plačate v pisarni avto šole z gotovino, s plačilnim nalogom ali z uporabo sodobnih bančnih poti. Ob plačilu obvezno predložite evidenčni karton vožnje, kamor se plačilo ur tudi zabeleži.

Na uro vožnjo obvezno prinesete:

 • evidenčni kartonček vožnje,
 • osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list),
 • zdravniško spričevalo.

Glede urnika vožnje se sproti dogovarjate s svojim učiteljem vožnje. Vsi učitelji vožnje so vedno dosegljivi preko GSM mobitela. Če učne ure ne morete odvoziti, jo morate vsaj en dan prej odjaviti pri učitelju vožnje. Če učne ure ne odjavite pravočasno ali ure ne odvozite po svoji krivdi, ste dolžni plačati zamudnino. Če ure ne odvozite po krivdi učitelja vožnje in zamudnino prijavite v treh dneh v pisarni Prometeja, imate pravico do povračila stroškov.

OPOMBE:

če imate na zdravniškem spričevalu predpisana očala, jih morate na urah vožnje obvezno uporabljati;
v primeru kakršnihkoli težav, Vas prosimo, da o tem obvestite vodstvo šole.

Uspešno šolanje Vam zagotavljajo učitelji vožnje avtošole Prometej, ki so Vam na voljo v času šolanja, z nasveti pa so Vam pripravljeni vedno pomagati.

PRIPRAVA NA SAMOSTOJNO VOŽNJO

Preizkus znanja iz vožnje je preverjanje vašega znanja za samostojno vožnjo. Uspešno opravljen preizkus znanja predsednik komisije vpiše v evidenčni karton vožnje. Na izpit iz vožnje se prijavite skupaj z vašim učiteljem vožnje.

Vozniški izpit

Izpit iz teorije in vožnje lahko opravljate v Ljubljani na Izpitnem centru na Roški cesti 25, telefon 01/231-50-63. Izpit iz teorije lahko opravljate po končanem usposabljanju iz teorije v avtošoli in ko dopolnite predpisano starost.Izpit iz teorije lahko opravljate na Izpitnem centru ob ponedeljkih in sredah popoldan od 13.00–19.00 ure in ob torkih in četrtkih dopoldan od 9.00 - 11.00 ure.

Časovna veljavnost uspešno opravljenega izpita iz teorije je tri leta in kandidatu daje možnost štirikrat opravljati izpit iz vožnje.

Uradne ure na Izpitnem centru za prijavo in informacije so: ponedeljek in sreda od 12.00-14.30 ure in od 15.30-19.00; torek, četrtek od 7.00-10.00 ure in 11.00-14.00 ure in petek od 7.00-10.00 ure in 11.00-13.00 ure.

Na teoretični del izpita obvezno prinesite:

 • osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list),
 • evidenčni karton voženj,
 • veljavno zdravniško spričevalo,
 • potrdilo o opravljenem izpitu iz prve pomoči.  

Na izpitno vožnjo pa ne pozabite prinesti:

 • osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list),
 • evidenčni karton vožnje,
 • veljavno zdravniško spričevalo.

Po uspešno opravljenem izpitu iz vožnje, zaprosite za izdajo vozniškega dovoljenja, ob predložitvi zdravniškega spričevala, osebne izkaznice in ustrezne fotografije na Izpitnem centru oziroma Upravni enoti stalnega bivališča.

Zavedamo se, da je znanje, ki ste ga pridobili v avtošoli le osnova za dobro in varno vožnjo. Zato smo Vam na poti do izkušenega voznika pripravljeni pomagati z nasveti o cestnoprometnih predpisih in tehniki vožnje. Naša želja je, da postanete dober in zanesljiv voznik.

Vse informacije dobite v avtošoli Prometej ali po telefonu 01/ 425-02-86.

O nas

V šoli vožnje Prometej smo vpisali prvega kandidata za voznika v mesecu maju leta 1990. Kot ena izmed prvih zasebnih šol vožnje v Republiki Sloveniji smo si zadali jasen cilj, da bodoče voznike naučimo varne vožnje za življenje. Letos naša šola vožnje praznuje 23 letnico delovanja in v tem času nam je zaupalo že več kot 10000 kandidatk in kandidatov. Večina kandidatov se v našo šolo vožnje vpiše na priporočilo kandidatov, ki so pri nas opravili vozniški izpit.

Šola vožnje Prometej ima poslovne prostore v centru Ljubljane pri Nami, na Cankarjevi cesti 1, nasproti trgovine Zara. Vhod je iz pasaže pri kinu Komuna. Tu organiziramo tečaje CPP in Prve pomoči. V naši avtošoli so predavanja obogatena z izobraževalnimi in preventivnimi filmi.

V šoli vožnje Prometej lahko izberete termin vožnje, inštruktorja vožnje in znamko vozila.

CENIK

AVTOŠOLA V ŽIVO

Zavedamo se, da je znanje, ki ga kandidat pridobi v šoli vožnje le osnova za dobro in varno vožnjo. Zato voznikom na poti do izkušenosti pomagamo z nasveti o cestnoprometnih predpisih in tehniki vožnje. Naša želja je, da vsak postane dober in zanesljiv voznik.


Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Cankarjeva cesta 1, 1000, Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Prometej inženiring izobraževanje in oblikovanje d.o.o.
Davčna št.:
69514879
Faks:
+386(0)1 5156409
Delovni čas:
Pon. - Čet. 11.00-16.00

Socialno Omrežje