Objave

InfoSlovenija
3297
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew47173.jpg

MOTO KLUB STARODOBNIKOV KRANJ

Bleiweisova cesta 36, Kranj, Gorenjska

Galerija

Predstavitev storitve

Naloga in cilj našega kluba je združevati ljubitelje starodobnih motornih vozil, ures­ničevati njihove želje, potrebe na tem področju dela. Delovanje kluba - njegovih članov je v prvi vrsti usmerjena v ohranjanje tehnične dediščine na področju prometnih sred­stev. Spodbujati zainteresirane člane, da se udeležujejo športnih prireditev, obiskov različnih sejmov in srečanj s starodobnimi motornimi vozili. Ena izmed nalog je tudi udeležba sestankov na katerih si izmenjujejo najrazličnejše informacije, usklajujejo delo kluba in se dogovorijo za nadaljnje aktivnosti.

 Naši člani aktivno sodelujejo na področju moto športa s starodobnimi vozili. Večina članov je že pred ustanovitvijo kluba sodelovala na najrazličnejših prireditvah tako v Sloveniji, kot v tujini. Kot člani kluba se udeležujejo parad, razstav, rejlijev in hitrostnih preizkušenj. Tovrstne prireditve so pri ljudeh zelo priljubljene in lepo sprejete, saj jih vračajo v stare čase, poleg tega pa jim popestrijo tudi vsakodnevno življenje.

 Ob tej priliki je potrebno poudariti tudi to, da se vedno najde skupina ljudi, ki se medsebojno povezuje. Imajo sorodna mišljena, hotenja in cilje, vse skupaj pa vodi k ohranjanju tehnične kulturne dediščine. Želja je, da se ti predmeti po uspešnih restavriranjih pokažejo širši javnosti in da se ohranijo za naše zanamce. S tem namenom se naš klub povezuje s sorodnimi klubi in društvi na Gorenjskem, Sloveniji in v tujini.

 Naš klub je bil tudi pobudnik za ustanovitev zveze klubov z imenom »Gorenjska avto moto zveza starodobnikov«. V zvezo so poleg nas vključeni še Oldtimer klub Na­klo, AMD Tržič s svojo sekcijo starodobnikov in Leteči Kranjci in Gorenje vasi. Zveza šteje cca 160 članov.

 Letos naš klub praznuje deseto obletnico od ustanovitve. Program dela v letu 2012 bo naravnan predvsem na predstavitev delovanja kluba in njegovih članov. Organizirali smo tudi razstavo v Avli Mestne občine Kranj. Na njej smo predstavili starodobna motor na vozila in predmete, ki so povezani s prometom. Vzporedno smo pripravili Pajov memorial s vožnjo Puchovih vozil v spomin na našega ustanovnega člana Marijana Kristana.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Moto klub starodobnikov Kranj
Davčna št.:
40399478
Kontaktna oseba:
Slavko Hočevar