Objave

InfoSlovenija
2026
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew81218.jpg

ROKODELSKI CENTER RIBNICA

Cesta na Ugar 6, Ribnica, Osrednjeslovenska
+386(0)1 8361104

Galerija

Predstavitev storitve

Javni zavod Rokodelski center Ribnica pod svojim okriljem združuje dve že uveljavljeni dejavnosti, muzej in galerijo, ter novo dejavnost, ki prav tako izvira iz ribniške tradicije - rokodelstvo. Ponudba zavoda je zato bogata in raznovrstna, primerna tako za predšolske in šolske skupine kot tudi za ostale raziskovalce, radovedneže in ustvarjalce.

Vizija in poslanstvo
Vizija Rokodelskega centra je postati dinamično središče suhe robe in lončarstva, ki bo del mreže regijskih centrov po Sloveniji, ter s tem primerljiv s podobnimi rokodelskimi središči drugod po svetu. 

Poslanstvo zavoda je trajna skrb za celostno ohranjanje in razvoj kulturne dediščine, ter njeno povezovanje s sodobnim ustvarjanjem, zbiranje, varovanje, dokumentiranje in preučevanje kulturne dediščine za prenos informacij javnosti o njenem pomenu nekdaj, danes in v prihodnosti, povezovanje kulturnih dejavnosti s turizmom in ostalimi panogami gospodarstva, izobraževanje in populariziranje domače in umetnostne obrti in sodobne likovne ustvarjalnosti. 

Obiskovalcem želimo omogočiti prepoznavanje kulturne identitete našega prostora, domačinom pa ohranjanje le-te, s svojo prisotnostjo pa sooblikujemo tudi sodobno kulturno dogajanje v domačem okolju.

ROKODELSTVO
Poslanstvo rokodelstva je trajna skrb za izdelovanje, ohranjanje, raziskovanje, prikazovanje, izobraževanje, razstavljanje in populariziranje domače in umetnostne obrti. Dejavnost rokodelstva ni omejena na določeno geografsko področje. Svojo dejavnost iz prvega odstavka tega člena lahko opravlja tudi izven meja Republike Slovenije.

MUZEJ RIBNICA
Muzej Ribnica beleži kolektivni spomin in ohranja kulturno dediščino Ribniške doline in njenega širšega zaledja: zbira in dokumentira, raziskuje in predstavlja, varuje in ohranja materialno, socialno in nesnovno dediščino ter z vsem tem pomaga prepoznavati identiteto prebivalcev tega okolja. Muzej je osebna izkaznica lokalnega prebivalstva in sestavni del mozaika narodove samobitnosti.

MUZEJSKA TRGOVINA

GALERIJA MIKLOVA HIŠA
Galerija Miklova hiša beleži dvajset let kontinuiranega programa. Z razstavami predstavlja pretežno sodobno slovensko likovno umetniško produkcijo. Galerija hrani dve likovni zbirki.
  • Ribniška likovna zbirka poseduje ključna likovna dela druge polovice osemdesetih in začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. Širši slovenski javnosti je bila predstavljena na veliki razstavi v zgornjih prostorih Moderne galerije leta 1992 in kasneje po delih na vsakoletnih razstavah v matični galeriji.
  • Didaktična likovna zbirka je nastala v sodelovanju z ZDSLU in poskuša prikazati vse tehnike in sloge in ključne avtorje slovenske likovne ustvarjalnosti. Po segmentih je bila v Ribnici večkrat predstavljena.
 
Vir: http://www.rokodelskicenter-ribnica.si/predstavitev

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Cesta na Ugar 6, Ribnica, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Javni zavod Rokodelski center Ribnica - zavod za rokodelstvo, muzejsko in galerijsko dejavnost
Davčna št.:
48383791
Faks:
+386(0)1 8361104
Spletna trgovina:
Delovni čas:
PONEDELJEK - PETEK: 9.00 - 17.00 SOBOTA: 9.00 - 13.00 NEDELJE PO DOGOVORU PRAZNIKI: ZAPRTO

Socialno Omrežje