Brezplačne informacije 080 34 22

KOLESARSKE POTI ZA DRUŽINE MORAVSKE TOPLICE LENDAVA DOBROVNIK

Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik - Dobronak, Pomurska +386(0)2 5776888
+386(0)41 349 927
Pokaži pot
Odprto
  • Naziv:
  • ZAVOD ZA OKOLJE IN TURIZEM DOBROVNIK - Környezeti és Idegenforgalmi Intézet Dobronak
  • Davčna št.:
  • 43200206
  • Plačilna platforma:
  • IBAN SI56 0110 0600 0048 232 (UJP)
  • Govorimo:

KOLEDAR PRIREDITEV

Osnovna naloga Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik je pospeševanje turizma v občini Dobrovnik in nudenje turističnih informacij obiskovalcem.

Zavod upravlja Informacijsko pisarno, ki se nahaja ob Bukovniškem jezeru, na vstopni točki v energijski park ob Bukovniškem jezeru, ki je obenem tudi vstopna točka v Krajinski park Goričko.
Poleg informacij nudimo možnost organizacije raznih aktivnosti kot so pohodništvo, kolesarjenje, ribolov, kampiranje, piknike. Izvajamo lokalno vodenje, pripravljamo programe celodnevnih izletov in naravoslovnih dnevov za osnovne in srednje šole.

Ponujamo tudi izdelke domače obrti, kot tudi prikaz izdelave le-teh. Za vse informacije smo Vam na voljo v informacijski pisarni na Bukovniškem jezeru, tel.:02 579 90 01 ali v Turistično informativni pisarni, tel.: 02 577 68 88 ali na mobitel: 041-349-927.

Program turistične ponudbe
Organizirano imamo vodniško službo lokalnih in pomurskih turističnih vodičev, ki Vas popeljejo po celotnem območju Občine Dobrovnik, okolici Bukovniškega jezera z energetskim območjem, kapelico Sv. Vida ter Vidovim izvirom. 

Bukovniško jezero
Južno od slikovitega obcestnega naselja Bukovnica, na jugovzhodu Goričkega, leži v dolini potoka Bukovnice med gozdovi na južnih obronkih Goričkega umetno jezero, ki ga ojezerja voda istoimenskega potoka. Iz severovzhodne smeri priteka v jezero še manjši potok. Jezero je nastalo kot protipoplavni ukrep, z regulacijskimi deli ob reki Ledavi in njenih pritokih, ki so zajezili tudi povirje Bukovniškega potoka. Ojezerjenje je bilo sprva namenjeno ribogojništvu, pozneje pa se je razvil še ribolov in športni ribolov. Ribolovno so zanimivi amur, linj, krap, ploščič in ostriž.

Darežljiva narava je okolico Bukovniškega jezera prepojila z energijami, ki nas sproščajo, pomirijo in revitalizirajo. Že v preteklosti so ljudje upoštevajoč spoznanja geomantije, ene najstarejših ved o blagodejnih ter škodljivih področjih in linijah, gradili templje in cerkve na mestih blagodejnega sevanja. Tako torej ni naključje, da je na mestu, kjer danes stoji kapela Svetega Vida obstajala cerkev že stoletja nazaj.

Blagodejna območja, črte moči (zmajeve črte) ter zdravilni učinki posameznih mest, med drugim tudi energetska moč izvira ob kapeli Svetega Vida je odkrila in analizirala skupina radiestezistov in bioenergetikov.

V okolici kapele Svetega Vida je odkrito večje območje blagodejnega zemeljskega sevanja različnih jakosti in barv; v premeru 450 metrov se nahaja okoli 50 zdravilnih mest različnih vrednosti in učinkov. Časovno omejeno in ponavljajoče se zadrževanje, pomaga pri odpravi različnih zdravstvenih težav ter vpliva na boljše psihofizično počutje. Tudi voda iz Vidovega izvira, ki se nahaja v neposredni bližine kapele, ima energetsko moč ter zdravilne učinke pri odpravljanju težav vida, sluha, prebavil, živčevja in kože.

Nekateri so s pitjem in umivanjem oči z vodo iz tega izvira tudi spregledali, pravijo domačini. Tudi tisti, ki dvomijo v skrito in nevidno, a čudežno moč narave, bodo deležni njene blagodejnosti. Ta je stkana iz barv sončnih žarkov, ki posijejo skozi zelene krošnje mogočnih dreves in se odsevajo v gladini jezera ter melodij in šumov vetra,valov, listja in ptičjega petja.

NOVO

V zavodu imajo novo sodobno postajališče za avtodome in vso potebno infrastrukturo, prav tako pa imajo novo polnilo postajo za elektična vozila.Vir: Povezava

Ključne besede:

Delovni čas (GMT 1)

Delovni čas (GMT 1)

Ponedeljek
07:00 - 15:00
Torek
07:00 - 15:00
Sreda
07:00 - 15:00
Četrtek
07:00 - 15:00
Petek
07:00 - 15:00
Sobota
07:00 - 15:00
Nedelja
07:00 - 15:00

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si