Objave

InfoSlovenija
3569
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew60071.jpg

DOMAČIJA ŠAJNA, SEŽANA

Šepulje 33, Sežana, Obalno-kraška
+386(0)5 7641097

Galerija

Predstavitev storitve

V zavetju nizkega hriba, ki varuje pred vetrovi s severa, leži sredi rahlo valovite kraške planote vas Šepulje. Vsa je obkrožena z vinogradi, ki poganjajo iz plodne rdečkaste zemlje. Čeprav je tik ob cesti, ki prečka Kras od Sežane proti Štanjelu in Novi Gorici, je kljub temu daleč od hrupa sveta mestne civilizacije. Le siničke zapojejo v jutranjem zboru, listi trte šelestijo v soncu nastavljenih vinogradov, občasno pa še kraška burja ob oknu zažvižga svojo ostro pesem.

Šepulje že od daleč opozarjajo nase z mogočno stavbo pršutarne, ob njej pa so nanizane številne stare in nove domačija. Med njimi je tudi domačija Šajna, kjer smo staro kraško hišo preuredili v prijetno restavracijo. Lačni si bodo privezali dušo s kraškim pršutom in drugimi izvrstnimi jedmi ter si ugasili žejo s pristnim teranom, utrujenim pa je na voljo še pet dvoposteljnih sob, opremljenih s starinskim pohištvom.

Gosti lahko poleg dobrot kraške kuhinje občutite še lepote bližnje ali daljne okolice. Sprehodite se lahko med kamnitimi domačijami po vasi, si ogledate eno najstarejših trt na Krasu, ali pa se podate do stare,  gotske cerkvice sv. Anton na bližnji vzpetini. Tudi so sosednjega Tomaja ni daleč. V njem je spominska soba pesnika Srečka Kosovelova, s hriba nad vasjo pa je lep razgled po planoti. Številne malo prometne stranske ceste vas vabijo, da se s kolesom odpravite na odkrivanje pokrajine. Na Krasu je več kot 360 kilometrov označenih poti za kolesarje, zato ne bo težko odkolesariti na krajše ali daljše izlete.

Cenik nočitev
Enoposteljna soba z zajtrkom1/1 . . . 40€/noč
Dvoposteljna soba z zajtrkom 2/1 . . . 70€/noč
Troposteljna soba z zajtrkom 3/1 . . . 90€/noč

Vabljeni!

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Šepulje 33, Sežana, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Gostilna domačija Šajna Vera Šajna Macarol s.p.
Davčna št.:
71559035
Faks:
+386(0)5 7641097