Objave

InfoSlovenija
3674
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew22165.jpg

TRADICIONALNE SLOVENSKE JEDI | KJE NA BLEDU DOBRO JESTI

Riklijeva cesta 9, 4260 Bled, Gorenjska

Galerija

Predstavitev storitve

Starejši občani Bleda se spomnijo, da je ta gostilna, na začetku tudi mesarija in trgovina v svoji stoletni zgodovini zamenjala že kar nekaj imen in lastnikov. Dolgo smo »gruntali« in naposled »izgruntali«, da obudimo preteklost in gostilno poimenujemo kar po njenem starem imenu Murka.

Pestra zgodovina gostilne nam je narekovala, da se ozremo v preteklost in našim gostom ponudimo čimbolj domače vzdušje in hrano. Tako v naši ponudbi najdete veliko starih slovenskih jedi kot so štruklji, ričet s suhim mesom, gorenjski želodec,… Ne manjkajo pa niti razni biftki, zrezki in ostala »mednarodna« kuhinja.
Posebej smo ponosni na našo vinsko klet, katero smo preuredili iz stare ledenice. V njej hranimo vrhunska buteljčna vina slovenskih vinogradnikov iz vseh slovenskih vinorodnih pokrajin. Na vašo željo organiziramo v vinski kleti pokušino vin za maksimalno 25 gostov.

Na terasi, kjer lahko organiziramo folklorne večere , živo glasbo ali srednjeveško pojedino smo uredili pravi žar na oglje, na katerem vam pripravimo vse vrste jedi z žara, in jedi izpod peke.
Gostilna lahko sprejeme do 70 oseb v notranjosti v štirih ločenih sobah, na sprednji terasi »verandi« je prostora za 20 oseb, na veliki terasi pa je prostora za 104 osebe.

Naša ponudba obsega menije, primerne za poslovna srečanja, sobotna in nedeljska kosila, obiske avtobusnih izletnikov, organizirane skupine, slavnostne dogodke (krste, rojstne dneve, birme, poroke, Abrahame, srebrne in zlate poroke, ...).
Poleg standardnih menijev vam glede na vaše želje in potrebe oblikujemo tudi menije po naročilu.

Za organizirane skupine, ki si želijo, bolj pestre ponudbe, kot je kosilo smo pripravili zanimive programe z animacijo, ki gostom prikažejo Bled na malo drugače način. Skupaj z nami se lahko odpravite v Blejsko zgodovino, se odpeljete z malico na otok, poizkusite pristno slovensko žganje, vrhunska slovenska buteljčna vina, uživate v srednjeveški predstavi na Blejskem gradu in skupaj s harmoniko uživate v plesih slovenske folklore. Vse to vam skupaj z odlično hrano pusti nepozaben spomin, ki vam Bled in gostilno Murko prikaže v najlepi luči.
Za vse programe se je potrebno predhodno naročiti.

Programi

- Srednjeveška pojedina
- Vinska pokušina
- Pokušina žganja
- Folklorni večer
- Na blejski otok z malico

Apartma

Kategorija: ***
Površina: 50m2
Ležišča: 4 + 1 dod.

V gostilni Murka oddajamo apartma za maksimalno 5 oseb (4 osebe + 1 dodatno ležišče).
V apartmaju so štirje prostori, 2 ločeni spalnici, kuhinja in kopalnica. Omogočen je tudi dostop na internet. Za parkirni prostor je poskrbljeno.

Apartma se nahaja cca 300m od jezera, do katerega vodi pot ob cerkvi Svetega Martina, le malo naprej pa Vas čaka Grajsko kopališče s toboganom in lepo urejeno plažo.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Riklijeva cesta 9, 4260 Bled, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
AS TRADING, proizvodnja in trgovina gostinske opreme, Bled, d.o.o.
Davčna št.:
20110103
Naslov:
Riklijeva cesta 9, Bled
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0313 9100 0007 758 (SKB d.d.)
Odgovorna oseba:
Kosar Jože
Kontaktna oseba:
Kosar Jože