Brezplačne informacije 080 34 22

GOSTILNA PEČARIČ, LJUBLJANA

Pod jezom 47, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska +386(0)1 2563103
Pokaži pot
Odprto
 • Naziv:
 • Gostilna in plesni klub Jure Pečarič s.p.
 • Naslov:
 • Pod jezom 47, 1000 Ljubljana
 • Davčna št.:
 • 92253458
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 1010 0004 7871 629 (odprt 9.3.2010, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 6000 0000 0511 358 (odprt 4.3.2015, LON, d.d., Kranj)
 • Faks:
 • +386(0)1 4233044
 • Odgovorna oseba:
 • Jure Pečarič
 • E-mail:
 • Govorimo:
 • Z vami že:

Blizu kraja kjer se stekata Gradaščica in Horjulščica ter se potem po nekaj metrih razcepita, je znameniti viški jez; ta je bil vse do konca šestdesetih let eno najbolj znanih kopališč mestnega in primestnega prebivalstva, zlasti mladih. Tudi struga Gradaščice nad jezom v smeri proti gradu Bokalce in nato naprej proti Polhovem Gradcu je s svojimi tolmuni vsako poletje privabljala posameznike, družine in zaljubljence. Nekaj povsem navadnega so bili kolesarski izleti na to območje, mnogi mladi ljudje in družine so poletni dopust preživljali tam s kopanjem in veliko jih ima kar najlepše spomine na prve ljubezenske izkušnje, ki so si jih pridobivali v tem naravnem, takrat še ne onesnaženem okolju; tudi za ceno enega ali več brencljevih pikov v zadnjo plat...

Spoštujemo staro kulinariko, kajti to je dota našega naroda, in cenimo življenje, ki se nenehno spreminja, z njim pa tudi gastronomija.

Ponudba ljudi se spreminja kakor ljudje sami in njihove navade ter splošni življenski ritem. Jedi prilagajamo letnim časom, ob tem ohranjamo temelj, stalnico ali kulinarično hrbtenico, ki jo sestavljajo ribe, laže pripravljene posamezne vrste mesa z zelenjavnimi dodatki in vegetarijanske jedi. Nove jedi pa se porajajo iz dneva v dan in so pripravljene s spretnimi rokami naših kuharskih mojstrov. V gostilni Pečarič smo prvi med slovenskimi gostilnami vpeljali gobe z ajdovo kašo, jed, ki je danes tudi v mednarodnih kulinaričnih priročnikih uvrščena med najprimernejše - po združitvi dveh skladnih okusov in arom.

Posebnosti gostilne
Seveda pa vam pripravimo še druge posebnosti hiše; beluši s sirom in smetano, rezanci z beluši in od mesne ponudbe po hišno pripravljeni polži, puranji zrezek z beluši in koruzo, zapečena govedina z artičoko in drugo. Pogoste priloge so artičoke, beluši, koruza, gobe in druga zelenjava. V gostilni smo še pred nekaj leti imeli tudi svojo klavnico, kjer smo izdelovali izvrstne klobase in salame. Vendar, kakor smo že povedali, tudi v prehranjevanju se reči spreminjajo in povpraševanje po teh sicer izvrstnih izdelkih se je zelo zmanjšalo, zato smo klavnico opustili. Od hladnih začetnih jedi ponujamo domačo kuhano šunko s hrenom, kraški pršut z melono in oljkami, divjačinsko salamo in osvežilne salate z morskimi sadeži. S spremembami v prehranjevanju in željah gostov je povezano povečanje povpraševanja po ribjih jedeh. Tako vam pripravimo postrvi po tržaško ali z mandlji, filet morskega lista pa z limonino omako in orehi. Na različne načine pripravimo tudi ostale vrste rib in povsod priljubljene kalamare. Sladokuscem so na voljo škampi na žaru ali v "buzari", rakovi ocvrtki in ocvrti žabji kraki. Posebnost med sladicami so palačinke "Pečarič", domače torte, sadne solate, kupe in sladoled.

Ponudba vin
"Brez dobrega vina ni kakovostne gostinske ponudbe !" pravimo pri Pečariču.Med kakovostnimi ali vrhunskimi vini, po katerih gostje največ sprašujejo, prednjačijo belokranjski, štajerski in briški  vinogradniki ali vinarji. Imamo tudi vrhunska vina iz vinskih kleti Ščurek, Steyer, Šturm, Mastnak, Kristančič, Pullus, iz domačega vinograda v Beli krajini, Modro frankinjo in Belokranjsko belo. Kajti Pečariči smo belokranjci tako, da se skupaj s celotno družino pogosto podamo v belokranjske Vidošiče, kjer imamo družinski vinograd. Za naša vina smo prejeli že več priznanj na Vinski vigredi v Metliki in na sejmu Vino v Ljubljani.

Posebne ponudbe
Posebne ponudbe so namenjene ne lahko tudi posebnim dogodkom kot so poroke, sprejemi, pogostitve, zabave, seminarji, za novo leto, pusti, martinovanje,...

Seveda pa bomo pripravljali tudi posebne ponudbe v zvezi s posebnimi kulinaričnim dnevi, ko bodo poudarki na posebnostih bodisi kulinaričnih dobrot posameznih držav ali jedi, seveda vse v kombinaciji posebnega izbora vin.

Da boste med prvimi, ki bodo vedeli za naše posebne ponudbe, pa vam priporočamo, da se prijavite na naše e-mail novice.


Ključne besede:

Delovni čas (GMT 1)

Delovni čas (GMT 1)

Ponedeljek
10:00 - 21:00
Torek
10:00 - 21:00
Sreda
10:00 - 21:00
Četrtek
10:00 - 21:00
Petek
10:00 - 22:00
Sobota
10:00 - 22:00
Nedelja in prazniki: Zaprto

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si