Objave

InfoSlovenija
8925
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew38947.jpg

GOSTILNA ŠTIRNA, MIREN

Opatje selo 42, 5291, Miren, Goriška

Galerija

Predstavitev storitve

To je stara vaška gostilna Štirna z mladim osebjem, ki s prijaznostjo in individualnim pristopom do vsakega gosta ustvarja občutek domačnosti in topline. V notranjosti lokala je na voljo 90 sedišč razporejenih v dveh manjših in eni večji sobi. Večji prostor sprejme okoli 50 gostov in se ga lahko rezervira za različna praznovanja.

Gostilna Štirna ima na voljo dva letna vrta:

  • Terasa pred gostilno ima lep razgled na vaški trg s štirno in cerkvijo.
  • Dvorišče, preurejeno v pravi kraški vrt nudi 60 sedišč. Medtem, ko gostje v miru uživajo v dobri domači hrani, lahko občudujejo in spoznavajo zelišča. Poskrbljeno je tudi za najmlajše z otroškim igralom.


Kulinarika
Dnevno pripravljamo okusne malice in kosila.

Naša kuhinja slavi predvsem po tem, da poleg velikega izbora jedi iz ponudbe nudi svežo sezonsko hrano. Ta je pripravljena po starih kraških receptih (kmečki narezek z domačim kruhom, njoki z divjimi šparglji, jurčki s domačimi rezanci, polenta s teranovo omako, kmečki krožnik z domačimi kolinami, ...)

Gostilna Štirna je poznana tudi po pestrem izboru pic.

Sladokusci se boste posladkali z našimi domačimi sladicami, pripravljene iz sezonskih sestavin. Po naročilu vam pripravimo tudi torte za razna praznovanja.

Naša vinska klet ponuja zelo dober kraški teran in velik izbor ostalih vrhunskih vin.

Prenočišča
Prenočišča v gostilni Štirna se nahajajo nad gostilno v zgornjih prostorih. Opremljeni so v starem kraškem stilu. Nudijo lep razgled na vas in okolico vse tja do Julijskih alp. Vhod v prenočišča je ločen od gostilniškega lokala.

V sklopu prenočišča vam lahko ponudimo tudi zajtrk, kosilo ali večerjo z poudarkom na lokalni in sezonski kulinariki.

Gostilna Štirna v sodelovanju z lokalnimi društvi (TD CERJE, ŽBRINCA, PD KRAS) ter krajevno skupnostjo Opatje selo že drugo leto zapored organizira OPAJSKE VEČERE POD ZVEZDAMI. Na placu v Opatjem selu nasproti gostilne tako potekajo razne kulturne prireditve (koncerti, pevski zbori, amaterska gledališča, big bandi, razstave, predavanja..). Koledar prireditev si lahko ogledate na strani KS Opatje selo. Vljudno vabljeni!


V teh poletnih dneh že vse diši po sivki. Sivka ima na kraških tleh in v milem podnebju odlične pogoje za rast. Učinkuje blagodejno na telo ter sprošča. Konec junija in začetek julija se odvija festival sivke v Ivanjem gradu in Kregolišču. V tem času lahko poizkusite razne jedi z sivko tudi v naši gostilni in sicer: palačinke z tuno, sivko in rožmarinom; polento s sivko in mocarelo; sivkin med in sirup; panacota z mailnami in sivko... Nasvidenje v Štirni.


Vir: http://www.gostilna-stirna.si

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Opatje selo 42, 5291, Miren, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Gostilna Štirna, gostinstvo - Jurij Golob s.p.
Davčna št.:
78364507