Objave

InfoSlovenija
3972
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/426/logonew1646.jpg

GOSTIŠČE KAPUŠIN, GRADAC

Krasinec 55, 8332 Krasinec, Jugovzhodna Slovenija
+386(0)7 3699151

Galerija

Predstavitev storitve

Dobre gostilne so od nekdaj ponos družine, kraja, vasi, mesta in države. Tako smo lahko Belokranjci ponosni na Kapušinovo gostišče na Krasincu. Zelo se je uveljavila, ponuja vrhunsko kulinariko, ima bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo. Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij. Vas Krasinec potrebuje tudi gostilno, saj je od nekdaj gostilna igrala na vasi prostor, kjer so se vaščani srečevali, družili, kjer so se sklepale kupčije, ali tudi ob harmoniki zapeli ter zaplesali. Skratka v vaški gostilni se je na svoj način zrcalila duša vasi. Da je Kapušinovo gostišče uspela ohraniti povezavo z vasjo, ostati privlačna za kraj, pričajo domačini za točilnim pultom.

NEKAJ BESED O KUHINJI

Jedilni list gostišča govori o spoznanju pri Kapušinovih, da je potrebno z gastronomijo prispevati k prepoznavnosti turistične destinacije. Lahko govorimo o sintezi belokranjske dediščine, več domačih inovacij ter delno vplivov posameznih regionalnih okolij Slovenije, predvsem slovenskega Sredozemlja. Ponudba jedi v veliki meri odkriva belokranjsko kulturno dediščino, nadgrajeno z lastnimi in tujimi sodobnimi spoznanji. Bela krajina je ena od slovenskih gastronomskih regij, ki je ponudbeno, svojstvena in razpoznavna. Smo mojstri za pripravo pečenih jagenjčkov in odojkov, imamo poleg zaščitene pogače tudi belokranjsko povitico, prosto povitico… V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstoja možnost izbire za različne okuse in trenutke. Z občutkom in ljubeznijo pripravljene jedi gospe Ane Kapušin in njenih sodelavk, gostje odhajajo zadovoljnih in nasmejanih obrazov.

 

O VINSKI PONUDBI

»Žalostna je miza na kateri ni vina« je znan rek slovenskega vinskega zavetnika Antona Martina Slomška. Gospodar Roman Kapušin, sommelier II. stopnje, se zaveda vloge vina ob jedi. Nobeno vino ni primerno za vsako jed, zato je ponudba vin široka in se lahko najde vino, ki bo pomagalo dodati vsaki jedi še več sijaja. Najbolj prepoznavno belokranjsko vino je vsekakor Metliška črnina. Smatram, da je ob jedeh, h katerim jo bo priporočil sommelier, neprekosljiva pri pitju za mizo. Modra frankinja jo zasenči kot vino za pokušanje. Belokranjcec s svojo svežino, sadnostjo, pozitivno in nežno grenčico po požirku vzbuja tek in očisti jezik. Imamo pa še več odličnih vin, ki odražajo belokranjski značaj, prepoznavnost, kot sauvignon, rumeni muškat, portugalka…


Delovni čas:
SREDA – SOBOTA od 8.00 do 23.00
NEDELJA od 13.00 do 22.00
PONEDELJEK ZAPRTO
TOREK ODPRTO MED POLETNIMI MESECI

Ob porokah, obletnicah in zaključenih družbah do 5.00


Prenočite pri nas

Nudimo vam 22 prenočišč v dveh troposteljnih in osmih dvoposteljnih sobah. 
Sobe so udobne, svetle ter imajo lastno kopalnico in televizijo. Vse sobe imajo skupen balkon. 

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Krasinec 55, 8332 Krasinec, Jugovzhodna Slovenija

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Gostišče Kapušin, Roman Kapušin s.p.
Davčna št.:
91975263
Naslov:
Krasinec 55, 8332 Gradac
Plačilna platforma:
IBAN SI56 1010 0005 3071 993 (odprt 10.4.2014, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Odgovorna oseba:
Roman Kapušin
Kontaktna oseba:
Roman Kapušin
Faks:
+386(0)7 3699151

Socialno Omrežje