Objave

InfoSlovenija
3598
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew26951.jpg

OŠTARIJA ŽOGICA, SOLKAN

Soška cesta 52, 5250, Solkan, Goriška

Galerija

Predstavitev storitve

Žogica je bila najprej pizzerija in špageterija, danes pa je daleč naokoli poznana kot dobra, ma ne samo dobra, odlična ošterija!

Hrana je okusna in lahkotna, ker je domača, skuhana po »noninih« in drugih primorskih receptih, posebej lepo pa diši iz krušne peči. In če izbrane okuse zalijete s pravim vinom, se boste k nam gotovo neprestano vračali, ker smo pravo mesto za vse uživače, zagovornike ugodja, dobre hrane in pijače.

Najdete nas na mestu z bogato preteklostjo, nedaleč od znamenitega solkanskega mostu, kjer si je pot med Sveto goro in Sabotinom utrla smaragdna reka Soča, ob vhodu v krasno Soško dolino, ki je pravo izhodišče za vse ljubitelje narave, kulture, športa in pravih adrenalinskih izzivov.

Danes na krožniku

Vsak dan si lahko naberete novih moči za popoldanski del delovnika z malico ali kosilom, tudi vegetarijanskima. V toplem delu leta pod tendo, sicer pa v rustikalno opremljeni ošteriji. Jedilnik ostane do »tik pred zdajci« tudi kuharju skrivnost.
No, eno pa vam le lahko izdamo: vsak petek nudimo ribje kosilo. Nedelje pa so rezervirane za krače.

NEKAJ DRUGAČNEGA

V krogu gurmanov velja nenapisano pravilo, da se okusov in vonjev ne da opisati z besedo. Dobrote je treba poskusiti in takih je v Ošteriji Žogica na pretek. V dolgi vrsti tistih najboljših pa prednjačijo:
bakala namaz s česnovim kruhom in coctail z gamberi med predjedmi »za ta lačne«,
odlične glavne ribje in mesne jedi, tartufata, tagliata, solate za vse okuse, domači »sladki grehi« ter vedno svež kruh in vse ostale dobrote, predvsem zapeljivo obložene pizze iz krušne peči.

KAJ PA VINO?

Novost za vse oboževalce žlahtnih pijač je obogatena vinska karta, ki ponuja sama dobra vina za najrazličnejše okuse iz briškega, vipavskega, kraškega in koprskega vinorodnega okoliša. Če ste v dvomih pri izbiri in bi radi okus hrane harmonično nadgradili s pravim vinom, se lahko posvetujete s sommelierjem.

URNIK
Odprto vsak dan od 11.00 do 23.00 ure.

Priporočamo vam predhodno rezervacijo po telefonu ali osebno v lokalu.
Rezervacije ne sprejemamo preko elektronske pošte.

ŠPORT

IGRE Z ŽOGO

Ob tendi je urejeno igrišče z otroškimi igrali, kjer se lahko nadebudneži razigrajo, ko čakajo na kosilo ali večerjo, predvsem pa po obedu, ko so njihovi trebuščki že polni.
Poleg otroškega igrišča se neposredno ob lokalu nahajajo igrišča za igre z žogo – odtod tudi ime Žogica.
Izbirate lahko med:
košarko, odbojko, tenisom in najhitrejšo izmed iger z žogo, namiznim tenisom.
V toplih poletnih večerih pa se bo vsem športnim »tipom« prav gotovo prilegel dvoboj v odbojki na mivki – beachvolley.

ADRENALINSKI PARK

Soča Fun Park je pustolovski park, ki je namenjen zabavi za vso družino. V parku se povzpnete med drevesne krošnje in se odpravite na pravo popotovanje med drevesi. Svet boste videli in doživeli iz druge perspektive. Najpogumnejši lahko obisk Soča Fun Parka zaključite s spustom poguma. Flying fox oziroma spust po jeklenici z enega na drugi breg Soče razpona 300 metrov, cca. 40 metrov nad vodno gladino vam bo zagotovo pognal agrenalin po žilah.

KAJAK

Soča je zaradi svojih živahnih brzic prava Meka za kajakaše. Eno izmed najprimernejših mest je prav pod hidroelektrarno, nedaleč od Žogice, kjer navadno trenirajo člani Kajak kluba Soške elektrarne, ob starem jezu pa je urejena nova kajakaška proga. Sicer pa ima kajakaštvo na Goriškem več kot 50 letno tradicijo. Domači kajakaši se lahko pohvalijo tudi s celo vrsto medalj z največjih svetovnih tekmovanj.

BUNGEE JUMPING

V Solkanu se nahaja edini Bungee jumping center v Sloveniji.

Nepozabni skok s 55 metrov visokega solkanskega mostu je prava izbira za vse tiste, ki vas privlačijo ekstremna občutja. Od konca aprila do konca oktobra lahko poletite naravnost proti zeleno-modri deroči Soči.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
NASE gostinstvo d.o.o.
Davčna št.:
86821385