Objave

InfoSlovenija
2580
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew5727.jpg

PIZZERIA RESTORANTE BUFALAF, LJUBLJANA-ŠENTVID

Medno 54, LJUBLJANA-ŠENTVID, Osrednjeslovenska

Galerija

Predstavitev storitve

Ta znani rek tako pogosto uporabljamo v zvezi z drugimi mesti, a le redko kdo ve, da nosi originalna različica v sebi le Neapelj. Kdor pozna Neapeljčane, ne dvomi, da so lahko samo oni s takimi besedami izrazili svojo iskreno ljubezen in svoje navdušenje nad mestom, v katerem živijo. Potrebno je le vstopiti v Neapelj in že nas prevzamejo zvoki tega čudovitega in nepredvidljivega mesta ter njegovih prebivalcev. Neapelj in celotno neapeljsko obalo s svojimi znamenitimi letovišči Sorrento, Positano in Amalfi, nepozabnima otokoma Capri in Ischia ter celotno deželo Kampanijo ne moremo pojmovati le kot del Italije.

To je namreč svet zase – prostor z bogato kulturo in tradicijo, ki je dal ostalemu svetu ples tarantelo in znane osebnosti, kot so Enrico Caruso, Sophia Loren in Marcello Mastroianni. Veliko slikarskih upodobitev neapeljskega zaliva pa dokazuje, da se mnogi véliki slikarji niso mogli odreči zadovoljstvu, ki ga prinaša obisk teh prekrasnih krajev in s čopičem prikazati svoj pogled na vso to lepoto. Poleg tega pa naj spomnimo še na pico in mocarelo, ki ju pozna že ves svet - čeprav to ni novost, vseeno vsi ljudje še ne vedo, da je rojstni kraj pice in mocarele prav Neapelj.

Seveda ne smemo pozabiti tudi na znano neapeljsko kavo, sladki liker limončelo in slaščice, kakršnih ne morete poskusiti nikjer drugje kot v neapeljskih restavracijah. Kuhinjske dobrote dežele Kampanije pa si zaslužijo že posebno izdajo kulinarične literature, pri kateri ena sama knjiga ne bi zadostovala.

Neapeljčani obožujejo (in znajo!) jesti. Posledica je, da znajo tudi kuhati. In še kako! Poglejte samo pico. Iz jedi, ki so jo nekoč jedli reveži, je zrasel pravi kult. Prava pica mora biti pečena le pri naravnem ognju v krušni peči, ki jo naredijo iz posebnih kamnov z ognjenika Vezuva po starodavnih principih gradnje peči. Neobičajno veliko je tudi število različnih vrst testenin z omakami, ki zadovoljijo prav vse, tudi najbolj zahtevne brbončice. Obstajajo celo take omake, ki jih pripravljamo po 8-10 ur! Neapeljske slaščice in pecivo so ravno tako zgodba zase. Neapelj je namreč raj za sladkosnede!

Poleg tega, da neapeljska hrana vzradosti naše želodce, predstavlja tudi pravo pašo za oči in veselje za nos. Ob pripravi hrane si neapeljski kuhar poje izjemno spevne starodavne in sodobne neapeljske pesmi ter na ta način vnaša delček svetlobe, ki jo v sebi nosi vsak predstavnik neverjetno nadarjenega, glasnega in raznolikega prebivalstva Neaplja.

Z iskreno ljubeznijo do te pokrajine in vsem znanjem, ki smo ga od tam prejeli, vam prinašamo delček Neaplja v našo neapeljsko restavracijo v Ljubljani. Pečemo v pravi neapeljski peči, za peko pic pa skrbita prava Neapeljčana – kuharski mojster Pepe in »pizzaiolo« (picopek) Mario. Da so naša živila vedno sveža in najkvalitetnejša, jih sami redno in s svojimi prevoznimi sredstvi dostavljamo naravnost in Neaplja.

Z veseljem vas pričakujemo. Pričakujejo pa vas tudi okusna hrana, prijetna notranjost in čudovit razgled. In vse to po zelo ugodnih cenah.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Medno 54, LJUBLJANA-ŠENTVID, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Mrkeuro, trgovina in storitve d.o.o.
Davčna št.:
19708246