Objave

InfoSlovenija
3659
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew78928.jpg

SUHI OMET, STENSKE OBLOGE, PREGRADNE STENE, GMM, GRADBENIŠTVO IN MONTAŽA METELKO, FASADERSTVO

Oražnova ulica 6, 8311 Kostanjevica na Krki, Spodnjeposavska

Galerija

Predstavitev storitve

 

V podjetju GMM, Gradbeništvo in montaža Metelko, Lovro Metelko s.p., izvajamo raznovrstna suhomontažna dela kot so suhi omet, stenska obloga, pregradne stene, spuščeni stropi, podstrešja, suhi estrih. Nudimo tudi različne storitve z dvigalom.

Storitve:

  • Suhi omet
  • Stenska obloga
  • Pregradne stene
  • Spuščeni stropi
  • Podstrešje
  • Suhi estrihi
  • Fasaderstvo in splošne gradnje

 Podjetje se ukvarja tudi z osnovno gradnjo objektov in nudi tudi storitve z dvigalom.

Tako kot se mi vsako leto izboljšujemo so tudi materiali s katerimi delamo vsako leto kvalitetnejši, zato se v naši ekipi vsako leto udeležujemo izobraževanj predvsem na področju izolacij in fasaderstva.  

O nujnosti toplotne izolacije stavb že dolgo ni dvomov, saj so njene prednosti dobro znane in merljive: največji sta prihranek energije v času ogrevalne sezone in zaščita pred pregrevanjem prostorov poleti, ki ju spremlja boljše bivalno udobje. Pri prenovi stanovanjskih stavb, grajenih do osemdesetih let, ki ne ustrezajo današnjim standardom energijske učinkovitosti k izboljšanju energijske bilance največ prispeva izolacija fasade, ki pa je le del celovite sanacije. Z vgradnjo toplotnoizolacijskega fasadnega sistema lahko pri enodružinskih hišah dosežemo do 40 in pri večstanovanjskih do 35-odstotni prihranek energije.
Čeprav je najpomembnejši razlog za vgrad­njo toplotne izolacije v in na dele zunanjega oboda stavbe zmanjšanje toplotnih izgub (čim manjša toplotna prevodnost materiala), je pri izbiri vrste izolacije treba upoštevati še več drugih fizikalno-kemičnih lastnosti in dejavnikov, po katerih se posamezni toplotnoizolacijski materiali razlikujejo. Na primernost vgradnje na določeno mesto vplivajo zlasti gostota materiala in s tem njegova mehanska trdnost, paroprepustnost, odpornost proti vlagi in ognjevarnost.
Vendar je toplotna izolacija le del fasade – to sestavlja kompleksen sistem različnih materialov, ki so na zunanji zid naneseni v točno določenem zaporedju. Kateri so ti materiali in kako si sledijo, je odvisno predvsem od tega, kako je hiša zgrajena in kakšno izolacijo smo izbrali. Za stanovanjske stavbe je najpogostejša in cenovno najbolj dostopna tankoslojna kontaktna fasada, v kateri si sloji sledijo s popolnim stikom. Poleg kontaktnih fasadnih sistemov obstajajo še prezračevalne fasade, pri katerih je med osnovno konstrukcijo in ploščami zaključnega sloja zračni kanal, ki opravlja toplotno zaščito stavbe, ter obešene (steklene in netransparentne) fasade. Oboje se večinoma uporabljajo za javne in poslovne stavbe. V nadaljevanju bomo opisali glavne značilnosti tankoslojnih kontaktnih sistemov.
Toplotnoizolacijski fasadni sistem zmanjša potrebo po energiji za ogrevanje in hlajenje, ščiti konstrukcijo pred vremenskimi vplivi, predstavlja vizualni zaključek stavbe, poleg tega mora biti odporen tudi proti algam in plesnim. Dolgo življenjsko dobo mu zagotavljajo pravilno izbrane komponente, strokovno konstruirani detajli in izvedba.

 Poslujemo po: Dolenjska regija, Spodnje PosavjeLokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Oražnova ulica 6, 8311 Kostanjevica na Krki, Spodnjeposavska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
GMM, Gradbeništvo in montaža Metelko, Lovro Metelko s.p.
Davčna št.:
10310495
Naslov:
6 Oražnova ulica, Kostanjevica na Krki 8311
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0297 9256 9384 709 (NLB d.d.)
Odgovorna oseba:
Lovro Metelko
Kontaktna oseba:
Lovro Metelko