Objave

InfoSlovenija
4456
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4009/26081.jpg

URETEK, IVANČNA GORICA

Sokolska ulica 5, 1295, Ivančna Gorica, Osrednjeslovenska
+386 (0)1 7869082

Galerija

Predstavitev storitve

Uretek je vodilni na področju trajne konsolidacije temeljnih tal. Je idealna rešitev za posedene temelje hiš. Poseg opravimo brez razkopavanja, hitro in čisto. Vrtine za injektiranje imajo premer 26 mm in jih lahko naredimo na zunanji ali notranji strani stene. Manjši poseg (8,0 m - 15,0 m temelja) običajno zaključimo v enem dnevu.

V primeru utrjevanja in niveliranja pohodnih površin, ki so zaključene npr. s keramiko, marmorjem ali granitom, lahko saniramo do 40,0 m2 na dan. Na tlakovanih površinah izvedemo vrtine premera 6 mm ali 12 mm, po možnosti na fugi, da ne poškodujemo površine.

Večstanovanjski objekti imajo pogosto težave s posedanjem temeljev. Posledica tega so razpoke, ki se razprostirajo preko več stanovajskih enot, po hodnikih, stopniščih, itd. Pri tem sta lahko ogrožena stabilnost objekta in varnost stanovalcev. Uretek ima pravo rešitev za tovrstne težave, saj stanovalcem v pritličju ni potrebno zapustiti svojih prostorov v teku del. Poseg izvedemo brez razbijanja in umazanije.

Izvedbo vrtin in injektiranje geotehnične smole Geoplus lahko izvajamo vse do 15,0 m v globino.


STORITVE


Deep Injections®

Uretek Deep Injections® je vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba posega brez razkopavanja.

Geoplus® je ekspanzijska poliuretanska smola, ki jo injektiramo v teren pod temelji, kjer se razširi in tako utrdi temeljna tla. Cilj posega je zaustaviti nadaljnje posedanje temeljev in razpoke na konstrukciji.

Področja uporabe: Stanovanjske hiše, bloki, industrijski in komercialni objekti, starejši kamniti objekti, obzidja.

Floor Lift®

Uretek Floor Lift® je tehnologija, ki rešuje težave v primeru posedenih talnih plošč, tlakov in drugih tlakovanih površin.

Dvigovanje in niveliranje tlaka (poda) je rezultat raztezanja smole Uretek Geoplus®, ki jo injektiramo v prazen prostor med tlakom in zemljino. Hitra in takojšnja rešitev.

Področja uporabe: Ploščadi in večje terase, talne plošče, industrijski tlaki, prehodne cone na premostitvenih objektih.

Walls Restoring®

Uretek Walls Restoring® je novejša tehnologija, pri kateri uporabljamo smolo z natančno določeno raztezno močjo za obnovo poškodovanega veziva v zidnih konstrukcijah. Z injektiranjem specialne smole v notranjost zidu obnovimo integriteto zidne strukture. S tem posegom zidna konstrukcija pridobi na trdnosti in statični stabilnosti.

Področja uporabe: Masivni zidovi iz opeke in kamna; grajska obzidja, kamniti mostovi in obrežja.

Cavity Filling®

Uretek Cavity Filling® je tehnologija za zapolnjevanje podzemnih praznin. Praznine najprej zapolnemo z ekspandirano glino Leca®, ki se izvaja s prečrpavanjem po posebni cevi. Nato sledi injektiranje praznin s smolo Uretek Geoplus®, ki ima visoko raztezno silo. Cilj tega je zapolniti notranjost praznine, zgostiti vgrajeno ekspandirano glino ter ustvariti ustrezen pritisk na stene praznin. Moč pritiska se lahko predvidi že vnaprej.

Področja uporabe: Praznine pod stanovanjskimi, industrijskimi in infratrukturnimi objekti.


URETEK ZAGOTAVLJA


Hiter in enostaven poseg

Tehnologija Uretek se ne izvaja s pomočjo težkih strojev, ampak je dovolj tovornjak-delavnica. Ekipa tehnikov lahko prične z izvajanjem del že prej kot v eni uri po prihodu na delovišče.

Takojšen rezultat

Vbrizgana smola se za razliko od cementnih mešanic strdi izredno hitro in v zelo kratkem času (v nekaj minutah) pridobi svoje končne mehanske lastnosti. Zato sanirana zemljina vrši svoj namen že takoj po končanem posegu.

Gospodarnost

Zaradi majhnih stroškov priprave gradbišča in lokaliziranje posega na točno določeno mesto posedanja, je cena tovrstnih posegov nižja kot pri alternativnih tehnologijah. Hitro strjevanje preprečuje smoli, da bi se oddaljila od točke injektiranja, kar pomeni, da ne prihaja do nepotrebne izgube materiala in s tem dodatnih stroškov.

Učinkovitost

Natančna laserska meritev, ki jo Uretekovi tehniki izvajajo v realnem času (sproti), nam omogoča potrditev učinkovitosti že med samim posegom. Poleg tega lahko rezultat posega preverimo takoj po končanih delih z različnimi geotehniškimi preizkusi kot so npr. primerjalni penetracijski ali tlačni preizkusi, ki jih opravimo pred posegom in po njem.

Raziskave in razvoj

Ena izmed glavnih značilnosti podjetja Uretek je intenzivno raziskovalno delo. Konstanten razvoj naših tehnologij izvajamo v tesnem sodelovanju z različnimi priznanimi inštituti povsej Evropi, tudi v Sloveniji. Rezultat razvoja so različne vrste smole, ki jih uporabljamo pri injektiranju v specifičnih situacijah. Dodatno smo razvili posebno programsko opremo, s katero lahko načrtujemo posege s smolo Geoplus. Program je na voljo projektantom, ki načrtujejo izboljšanje temeljnih tal z raztezno smolo.

Trajno sodelovanje z znanstvenimi krogi

Veliko znanstvenega dela smo opravili z namenom, da bi bolje razumeli učinke injektirane smole v zemljini. Pri tem sodelujemo z Univerzo v Padovi in drugimi pomembnimi institucijami. To sodelovanje je rodilo veliko novih znanstvenih spoznanj, ki smo jih predstavili na številnih mednarodnih kongresih in vam jih lahko posredujemo na zahtevo.

Mednarodno sodelovanje

Uretek je del mednarodne poslovne skupine, ki je navzoča v več kot 80 državah. Skupino sestavljajo neodvisna podjetja, ki jih združuje izmenjava strokovnega znanja, tehnološke opreme, izkušenj, itd.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA
Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Sokolska ulica 5, 1295, Ivančna Gorica, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

  • Poslovna oblika:
  • Uretek, raztezni sistemi d.o.o.
  • Naslov:
  • Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica
  • Davčna št.:
  • 87441110
  • Faks:
  • +386 (0)1 7869082

Socialno Omrežje