Objave

InfoSlovenija
1712
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/8574/resniklogo3-1488881910.png

STROJNE INŠTALACIJE

Gozd 2, 1242 Gozd, Osrednjeslovenska, Slovenia

Galerija

Predstavitev storitve

Ključni koraki za gradnjo družinske hiše

Imeti hišo so sanje prenekatere slovenske družine. Gradnja in vsi postopki v zvezi z njo pa pomenijo velik logistični in finančni zalogaj. Slovenci še vedno pogosto želijo graditi v lastni režiji (ali vsaj organizirati gradnjo), zato je dobro poznati postopke in morebitne prepreke, ki se lahko pojavijo med projektom. Večina nadobudnih investitorjev bo namreč hišo v svojem življenju zgradila enkrat, zato so te odločitve zelo pomembne. Graditelj hiše je investitor, ki mora poznati svoje obveznosti

Vsak, ki se loti gradnje hiše z izvajalcem ali v lastni režiji, je skladno z gradbenim zakonom udeleženec pri graditvi oz. investitor. Gradbeni zakon nalaga vsakemu investitorju, tudi če gradi individualno hišo, da pridobi vsa predpisana dovoljenja, poskrbi za vse potrebne vloge, naročila in prijave ter dokumentacijo. Pred gradnjo mora skleniti pogodbe za izdelavo ustrezne dokumentacije, nadzor in izvajanje gradnje, zagotoviti zakoličenje objekta ter po končani gradnji poskrbeti za evidentiranje objekta.

Na začetku se odločimo, da bomo zgradili svojo lastno hišo. Seveda je najpomembnejša ideja, kaj želimo zgraditi, kaj od hiše pričakujemo. Potrebujemo pa tudi ustrezno stavbišče. Šele ko imamo gradbeno parcelo z ustrezno namensko rabo, ki ustreza naši gradbeni ideji, lahko raziščemo dejavnike in pogoje za umestitev hiše v prostor.

Sami ali z arhitektom kontaktiramo geodeta za izdelavo geodetskega posnetka. Dober geodetski posnetek je osnova za nadaljnje projektiranje. Na njem je poleg obstoječega zgrajenega stanja in višinske konfiguracije prikazana tudi že izvedena infrastruktura (pod- in nadzemna). Zdaj lahko že okvirno vemo, kje se bo najbližje priključiti na vodovodno, električno, kanalizacijsko omrežje.

Idejna zasnova hiše

Zapišemo, kakšne so naše želje in potrebe, kaj pričakujemo od hiše, ocenimo, kakšne so naše finančne zmožnosti. Tak osnutek projektne naloge posredujemo izbranemu projektantu. Pooblaščeni arhitekt izdela idejno zasnovo hiše ter jo umesti na parcelo. Idejna zasnova vsebuje prikaz tlorisov, prerez ter situacijo na gradbeni parceli, kjer so že predlagani vsi komunalni priključki. Običajno izdela arhitekt tudi tridimenzionalni prikaz hiše, saj investitorji želijo videti, kakšen bo končni videz njihovega doma.

Pooblaščeni projektant ima pooblastilo države za delovanje v javnem interesu, zato mora zagotoviti, da bo projektirana hiša skladna z vsemi predpisi, na drugi strani pa naj ustreza tudi željam naročnika. Po usklajeni idejni zasnovi z enotnim obrazcem zaprosimo za projektne pogoje, ki nam podajo smernice priključevanja na cesto, vodovod, elektriko, kanalizacijo in drugo. Projektni pogoji so obveza tudi, če smo v varovalnem območju kulturne dediščine, območju Natura 2000 ali na območju z občut­ljivimi vodnimi viri, cestno infrastrukturo in podobno. Projektne pogoje izdajo mnen­jedajalci. To so nosilci urejanja prostora, ki so pristojni za delovanje in varovanje infrastrukture, naravne in kulturne dediščine. Na idejno zasnovo lahko mnenjedajalci že ob vlogi za projektne pogoje podajo pozitivno mnenje, če nimajo pripomb.

Gradnja hiše v petih gradbenih fazah

Prva gradbena faza
Prva gradbena faza predstavlja začetek fizične gradnje objekta, potem ko smo pridobili vso potrebno dokumentacijo, na podlagi katere lahko začnemo z gradnjo. Vanjo so zajeta priprava terena, priprava gradbišča, zakoličbe, izkop gradbene jame ter postavitev temeljev in temeljne plošče.

Druga gradbena faza
Druga gradbena faza pomeni nadaljevanje z gradnjo objekta, potem ko smo opravili vsa potrebna pripravljalna dela in s postavitvijo temeljev zaključili prvo gradbeno fazo. V okviru druge gradbene faze postavimo kletno ploščo pri objektih, ki so podkleteni.

Tretja gradbena faza
Tretja gradbena faza predstavlja konstrukcijska gradbena dela vseh etaž in podstrešja, izvedbo strešne konstrukcije in izvedbo krovskih del. K postavitvi ostrešja sodijo tudi kleparska dela: izdelava in montaža strešnih žlebov, odtočnih cevi, obrob, strešnih oken, portalov in snegolovov.

Pri podaljšani tretji gradbeni fazi je vgrajeno še zunanje stavbno pohištvo (vhodna vrata in okna), torej je objekt pod streho in zaprt. V tej fazi lahko investitorji dodajo še zunanje omete, izolacijo in fasado.

Četrta gradbena faza
Četrta gradbena faza vključuje postavitev predelnih sten v notranjosti objekta, izdelavo betonskih tlakov, izdelavo izolacije objekta, notranje in zunanje omete, napeljavo vseh potrebnih inštalacij, strojne inštalacije ogrevanje, toplotna črpalka, klimatske naprave, toplotne črpalke, radiatorji, vodovodne inštalacije, talno gretje, klime, kopalnice, solarni sistemi, toplotna črpalka za sanitarno vodo, električno talno gretje, prezračevanje, toplotna črpalka, talno ogrevanje, toplotne črpalke za sanitarno vodo, sončni kolektorji, klimatizacija, toplotne črpalke za ogrevanje, talne in stenske obloge, ki zahtevajo mokro vgradnjo, postavitev masivnih stopnišč, vgradnjo stavbnega pohištva, polaganje estrihov in izolacijskih materialov, ključavničarska ter kamnoseška dela.

Med strojne inštalacije štejemo nizkonapetostne elektroenergetske inštalacije, informacijske inštalacije, vodovodne in odtočne inštalacije, plinske inštalacije in sistem ogrevanja.

Peta gradbena faza
V peto gradbeno fazo se uvrščajo vsa zaključna gradbena dela: zaključitev inštalacij, slikopleskarska dela, steklarska dela ter polaganje stenskih in talnih oblog. Objekt je pripravljen na takojšnjo vselitev. Na takšen način so pripravljene tudi »hiše na ključ«.

Po izgradnji objekta sledi urejanje okolice. Videz in cena sta odvisna od lastnika, terena in njegovih značilnosti. Največji strošek predstavlja ureditev dovoznih poti, oblaganje zunanjih površin in preusmerjanje meteornih voda.

 
H2O INSTAL je

usposobljena izkušena ekipa s strokovnim znanjem in izkušnjami  na področju vodovoda, ogrevanja, kanalizacije in plina. Pomaga vam pri vaših stanovanjskih ali komercialnih potrebah in željah na območju celotne Slovenije.

 

PREPROSTO POKLIČITE 040 992 307 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 


VODOVOD:

 • vodovodne instalacije v stanovanjskih objektih, poslovnih stavbah in javnih objektih
 • zunanja vodovodna omrežja
 • črpališča
 • hidroforne postaje
 • fekalne kanalizacije
 • hidrantna omrežja
 • čistilne naprave
 • adaptacije kopalnic
 • dobava vodovodnega materiala 
 • dobava sanitarne opreme
 • zamrzovanje cevi

 

OGREVANJE:

 • Radiatorsko  ogrevanje
 • konvektorsko ogrevanje
 • talno ogreavnje, stensko ogrevanje
 • ogrevanje z biomaso
 • ogrevanje s toplotno črpalko
 • montaža kotlovnic
 • montaža vročevodov

 

VZDRŽEVANJE:

 • vzdrževanje toplotnih postaj
 • vzdrževanje vročevodov
 • prevzem vzdrževanih del - 24 urna odzivnost/dosegljivvost
 • varilske storitve
 • tlačni preizkusi

 

 

 

 

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Gozd 2, 1242 Gozd, Osrednjeslovenska, Slovenia

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
H2O INSTAL D.O.O., Inštaliranje vodovodnih, plinskih in ogrevalnih naprav in napeljav
Davčna št.:
10019715
Naslov:
Gozd 2, 1242 Stahovica
Občina:
Kamnik
Država:
Slovenija
Kontaktna oseba:
Robert Resnik
Delovni čas:
Vedno na razpolago