Objave

InfoSlovenija
7600
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew10882.jpg

EKO-KURJAVA, PELETI, BRIKETI, DOBOVA, KRŠKO, ČATEŽ

Gabrje pri Dobovi 23, 8257 Dobava, Spodnjeposavska
EKO-KURJAVA, PELETI, BRIKETI, DOBOVA, KRŠKO, ČATEŽ https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew10882.jpg 0 05 1

Galerija

Predstavitev storitve

EKO-KURJAVA, trgovina na debelo in drobno s peleti in ostalim blagom.
PROIZVODI EKO-KURJAVE
NE VSEBUJEJO SKORJE, KAR ZAGOTAVJA BOLJ ČISTO IZGOREVANJE IN MANJ OKVAR SAMIH PEČI

Izdelani so iz 100% sredice lesa, s tehnologijo German Pellets
Naši peleti ne vsebujejo nobenih dotatkov ali veziv, zato je količina pepela zelo majhna in še ta pepelel lahko koristite na svojem vrtu.
Peleti so primerni za kurjenje tako v pečeh za pelete kot v kaminskih pečeh, kjer je kvaliteta peletov ter majhna vsebnost pepela še posebej poterbna.
Peleti imajo visoko kalorično vrednost in tako večji izkoristek energije.
Možnost dostave pelet z tovornim vozilom po celotni Slovenij
Peleti so pakirani v 15 kg vrečke, po 72 vrečk na paleto.

PELETI
Leseni peleti predstavljajo novo alternativo kurilnemu olju in zemeljskemu plinu. Vse bolj se uveljavljajo kot gorivo v modernih avtomatskih kotlih. Udobno posluževanje tega goriva se lahko postavi ob bok ogrevanju s kurilnim oljem ali plinom. Umazanija in nečistost zraka sodita v preteklost. To je  energent, ki ni oddaljen tisoče kilometrov in zato ni odvisen od dragih transportnih stroškov. Z ugodnejšo ceno in enakim udobjem pa je to okolju prijazen energent.

Leseni peleti so narejeni iz cilindrično stisnjene žagovine in lesnih oblancev. Za izdelavo se porablja iz sredice lesa iglavcev in listavcev brez dodanih kemičnih primesi, ki se ga stisne pod močnim pritiskom.Kurilna vrednost peletov znaša okoli 5,56 kWh/kg. Količina2 kg peletov odgovarja vrednosti okoli 1 litra kurilnega olja. Od tega znaša količina pepela max. 1%  in ga lahko uporabimo kot dragoceno vrtno gnojilo.

Prednosti peletov:

 • so brez lubja
 • imajo visoko kalorično vrednost
 • imajo minimalno vsebnost vlage
 • so brez vsebnosti lepil in drugih aditivov
 • idealni so tudi za kaminske peči

BRIKETI
Lesni briketi so standardizirano ekološko kurivo, ki ima visoko kurilno vrednost17,5 – 19,5 MJ/kg (kar pomeni 35 do 45% višjo kurilno vrednost kot eno leto zračno suha polena – vlažnost cca 30%). Izdelava lesnih briketov je na las podobna izdelavi lesnih peletov, le da so briketi stiskanci večjih dimenzij. Najpogosteje imajo premer od 20 do 120 mm ter so dolžine do 400 mm. Vhodni material za brikete mora imeti vlažnost manjšo od 15%. Material se stiska pod tlakom do 5000 kg/cm2. Za sušenje se uporabljajo sušilniki, ki pri vhodu delujejo na 110°C in pri izhodu 70°C.

Naravno stiskani bio lesni briketi za kurjavo brez dodatnih veziv, so dober nadomestek drvom.Lesni Briketi za kurjavo imajo od 8-13%. Njihova kalorična vrednost je višja od drv. Njihova visoka kurilnost ( cca.19 MJ) zagotavlja zelo nizke stroške ogrevanja. Bistvene prednosti lesnih briketov za kurjavo so: majhna količina pepela (1%), enostavno skladiščenje ter čista uporaba.lesni Briketi so namenjeni kurjenju v kotlih, kaminih, žarih itd. Briketi so pakirani v kartonaste škatle po 20 kg, ali pa so vakumsko pakirani po 10 kg. Naši lesni briketi so narejeni iz sredice lesa in so tako co2 nevtralni.

Standardizirani lesni briketi v Evropi ne smejo vsebovati recikliranega lesa ali zunanjih primesi. Reciklirani materiali, kot so obdelan ali barvan les, panelne plošče in podobno so neuporabne za proizvodnjo lesnih briketov za kurjavo. Pri izgorevanju bi namreč lahko prišlo do izpusta škodljivih emisij ali do nekontroliranih sprememb v kurilnih lastnostih lesnih briketov.

Naši lesni briketi so pretežno iz bukove žagovine, kot vezivo pa se dodaja smreka ali jelka.(70% bukev-30% smreka ali jelka)

Lesni briketi za kurjavo ustrezajo vsem evropskim standardom.

Vir: http://www.eko-peleti.si

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

 • Zelo kvalitetni peleti

  ,

  Zelo kvalitetni peleti .Kurimo jih že od leta 2012 in nobenih nevšečnosti ter majhna poraba
  Rate this review:

Hitri kontakt

company map
Gabrje pri Dobovi 23, 8257 Dobava, Spodnjeposavska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Eko-kurjava, trgovina na debelo in drobno s peleti in ostalim blagom, d.o.o.
Davčna št.:
64325024
Naslov:
Dobova, 23 Gabrje pri Dobovi 8257
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0298 3025 9844 486 (NLB d.d.)
Plačilna platforma:
IBAN SI56 6000 0000 0393 794 (LON, d.d., Kranj)
Kontaktna oseba:
Olga Peterkoč