Objave

InfoSlovenija
2762
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew63186.jpg

ILKON, LJUBLJANA

Ulica nadgoriških borcev 43, 1231, Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija

Predstavitev storitve

V podjetju Inštitut za les in konstrukcije se ukvarjamo z lesom kot konstrukcijskim materialom, razvojem in trženjem naprav in storitev, ki omogočajo določanje kvalitete materiala in s tem višjo kvaliteto in daljšo življenjsko dobo lesenih produktov.

Bistveni komponenti podjetja sta razvoj in znanje. Razvoj se nanaša na preizkušanje in uvajanje novih tehnologij za preizkušanje konstrukcijskih elementov ter implementiranje teh tehnologij v lastne tehnološko napredne naprave. Pridobljeno znanje o lesu, njegovih karakteristikah ter znanje o konstrukcijah in vplivih na njihove lastnosti, nam omogoča razvoj, prav tako pa nam omogoča trženje strokovnih storitev, ki strankam nižajo stroške ter višajo dodano vrednost njihovih proizvodov.

Trgu ponujamo tehnološko dovršene naprave in storitve za razvrščanje konstrukcijskega lesa v trdnostne razrede, naprave in storitve pregledov lesenih konstrukcij z namenom določitve njihovega stanja, stabilnosti in varnosti.

LES

Slovenija je izredno gozdnata dežela. Les je izjemen gradbeni material, ki ga odlikujejo dobre fizikalne lastnosti, je obnovljiv in naraven.

Naša vizija je, da spodbujamo uporabo naravnih, človeku ugodnih materialov, njihovo ustrezno načrtovanje ter pravilno in kvalitetno gradnjo. Kot konstrukcijski material ima les pri tem osrednjo vlogo. Verjamemo, da lahko vsi skupaj izboljšamo delo in konkurenčnost slovenske lesne industrije in konec koncev oblikujemo kvalitetno življenjsko okolje za uporabnike.

DEJAVNOSTI

Naše dejavnosti se delijo na naslednje:
  • pomoč lesnim obratom pri pridobivanju oznake CE
  • svetovanje pri izbiri načina razvrščanja, ustrezne strojne opreme ter izobraževanje kadra
  • pregledi lesenih konstrukcij za namen določitve dotrajanosti, varnosti in primerne sanacije
Smo v stiku s slovenskim certifikacijskim organom ZAG ter v stiku s proizvajalci naprav, ki se uporabljajo v lesni industriji za preizkušanje in merjenje. Redno se usposabljamo na področjih naših dejavnosti ter se udeležujemo konferenc, sejmov in simpozijev. Sodelujemo na raziskovalnih projektih Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in objavljamo členke v strokovnih publikacijah.

ENERGETSKE IZKAZNICE

Energetska izkaznica stavbe je uradni dokument, ki ovrednoti potrebno količino energije za normalno delovanje vaše stavbe. Pri tem upošteva vse karakteristike stavbe (lega, oblika, izolacija ...) in vgrajenih sistemov (električno omrežje, ogrevanje, prezračevanje, hlajenje, sončna elektrarna ...), ki vplivajo na potrebo po energiji. Eden od rezultatov je razporeditev stavbe v energetski razred, ki tako kot pri oznaki pralnega stroja razvršča stavbo v energetski razred od A do G.

Namen energetske izkaznice je ureditev vrednotenja nepremičnin na prostem trgu. Kupec ali najemnik nepremičnine bo s pregledom energetske izkaznice dobil dober vpogled v predvidene stroške za vzdrževanje ali pa za prenovo stavbe. Prodajalec, ki bo z energetsko izkaznico izkazal učinkovitost svoje stavbe, bo dosegel višjo tržno vrednost, kar bo dodatno vplivalo na višjo motivacijo za energetske prenove stavb.

Več o tem si lahko preberete na www.energetske-izkaznice.si.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Ulica nadgoriških borcev 43, 1231, Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
ILKON d.o.o.
Davčna št.:
51358581

Socialno Omrežje