Brezplačne informacije 080 34 22

BIODINAMIČNA KMETIJA IN SIRARNA SEŠLAR, IZLAKE

Podlipovica 6, 1411 , Izlake, Zasavska +386 (0)3 5673530
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Franc Sešlar - dopolnilna dejavnost na kmetij
  • Davčna št.:
  • 59895942
  • E-mail:
  • Govorimo:
  • Z vami že:

Na ekološki, biodinamični kmetiji Sešlar se z ekološkim kmetijstvom ukvarjamo od samih začetkov certificiranja v Sloveniji (t. j. 1999); v letu 2006 smo uvedli postopke kontrole in certificiranja za blagovno znamko Demeter, ki je kolektivna blagovna znamka za biodinamično kmetijstvo. Biodinamično kmetijstvo je višji standard znotraj ekološkega kmetijstva in poleg splošnih zahtev tovrstnega kmetijstva upošteva še vrsto drugih naravnih in energetskih ciklov.

Osnovna kmetijska dejavnost na naši kmetiji je reja krav molznic lisaste pasme. Imamo lastno sirarno, kjer pridelujemo trdi sir pod lastno blagovno znamko Demeter Sirarna Sešlar. V prodajnem delu sirarne na kmetiji lahko dobite tudi ekološko skuto in sirotko. Sire tržimo na kmetiji ter v specializiranih trgovinah z ekološko pridelano hrano.

V sklopu kmetije upravljamo z žago, kjer lahko dobite žagan les in lesne sekance.

Obiskovalcem razkažemo kmetijo, poslopja in naprave za biodinamiko, sirarno, prikažejo izdelovanje sira in organiziramo krajša in daljša predavanja. Za zaključek pa degustacije sirov, skute, sirotke in najrazličnejših namazov (skuta s čemažem, cimetom, orehi).

Za vodene oglede se je potrebno najaviti pet dni pred obiskom.

Ponudba

- trdi biodinamični sir
- skuta, sirotka
- teletina
- žagan les
- lesni sekanci

Kako do nas?

Na regionalni cesti Trojane – Izlake (iz Trojan) malo pred naseljem Izlake pri znaku Sirarna Sešlar zavijete desno. Držite se levo in nadaljujte 500 m v hrib do kmetije in sirarne na križišču.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si