Brezplačne informacije 080 34 22

PRIDELAVA KISA SIMONIČ - SIMONIČ EVGEN, SV. ANA V SLOV. GORICAH

Zgornja Ščavnica 17 , Sv. Ana v Slovenskih goricah, Podravska
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Simonič Evgen - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Davčna št.:
  • 79187749
  • Kontaktna oseba:
  • Simonič Evgen
  • E-mail:
  • Govorimo:

Občina Sveta Ana je manjša podeželska občina na severu Osrednjih  Slovenskih goric. Večji del občine s svojim centrom leži vzhodno ob regionalni cesti Lenart – Trate - Avstrija.
Sveta Ana je kraj v Slov. goricah kjer se harmonično združujejo geografska lega, neokrnjena narava in prijazni delovni ljudje.

In v tem prelepem kraju se nahaja Kmetija Simonič, ki prideluje več vrst pravega domačega kisa.
Na kmetiji veliki 12 ha, pridelujejo sadje ki ga uporabijo za pripravo kisov različnih vrst. Kisi nastajajo tudi iz jabolk visokodebelnih jablan, ki jih odkupujejo po vseh Slovenskih goricah. Nekaj svojih njiv pa uporabljajo samo za poljedelstvo.

Garancijska izjava g. Evgena Simoniča:
V kakovost naših proizvodov smo prepričani in ponovna naročila tisočev dosedanjih zadovoljnih strank nam to vedno znova potrjujejo.
Če bi se pa zgodilo, da iz kakršnega koli razloga ne boste zadovoljni, nam lahko tudi po preteku uradnega roka uporabnosti vrnete načeto steklenico, mi pa vam bomo vljudno in brez vprašanj vrnili denar.

REKLAMNI LETAK

V njihovi ponudbi najdete:

- jabolčni kis: Pridobivamo po naravnem biotehnološkem postopku izbranih zdravih sort kmečkih jabolk. Pri samem kisanju omogočamo najboljše možne pogoje le tistim vrstam ogetnih bakterij, katere nam dajejo najboljši kis. S tem v kisu poleg ocetne kisline zadržimo že za naše zdravje nenadomestljive aminokisline, vitamine skupine B, rudninske snovi in druge, ki dajejo kisu specifičen in polnovreden okus. Zato ima naš jabolčni kis poleg začimbnih tudi dietetične in zdravilne lastnosti.

- vinski kis: Je pridobljen po naravnem biotehnološkem postopku iz izbranih rdečih vin. Ima intenzivno rdeče barvo, izrazit vonj, ter specifičen in polnovreden okus. Uporablja se za kisanje vseh vrst solat, predvsem temnih, pri pripravi kislih juh, temnih omak, dressingov in ketchupov.

- alkoholni kis
- mešani kis
- starani kis
- česnov kis

Kakovost kisov ter same kmetije potrjujejo števila priznanja tako v Sloveniji kot v tujini.

Priznanja, ki potrjujejo kakovost kisov:

a.) Naravni jabolčni kis:
Ptuj 1999 - srebrno priznanje
Ptuj 2000 – zlato priznanje
Ptuj 2001 – bronastno priznanje
Ptuj 2002 – bronastno priznanje
Ptuj 2003 – srebrno priznanje
Ptuj 2004 – srebrno priznanje
Ptuj 2005 – zlato priznanje
St. Paul (Avstrija) 2005 – zlato priznanje

b.) Vinski kis:
Ptuj 2001 – zlato priznanje
Ptuj 2002 – zlato priznanje
Ptuj 2003 – srebrno priznanje
Ptuj 2004 – srebrno priznanje
Ptuj 2005 – zlato priznanje
St. Paul (Avstrija) 2005 – srebrno priznanje

c.) ZLATO PRIZNANJE LETA 2010 "DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ"  ZA SADNI KIS

č.) SREBRNO PRIZNANJE LETA 2010 "DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ" ZA VINSKI KIS

d.) ZLATO PRIZNANJE LETA 2011 "DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ" ZA VINSKI KIS

V samem kraju Sv. Ana pa si lahko poleg Kmetije Simonič ogledate ostalo bogato turistično ponudbo:
- Grafonževo domačijo
- čajnica pri Kolaričevih
- Molehova oljarna
- Rožmanov mlin
- Anina pot

Popotnik, ki ga  pot zanese v naš kraj, najde v lepi naravi duhovni mir, na pohodniški poti okrepi telo in ob domači hrani in dobri kapljici najde veselo razpoloženje.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si