Brezplačne informacije 080 34 22

SIRARNA ZADNJI VOGEL, BOHINJSKA BISTRICA

Triglavska cesta 35 , Bohinjska Bistrica, Osrednjeslovenska +386 (0)4 5721728
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Agrarna skupnost Bohinjska Bistrica
  • Davčna št.:
  • 11193948
  • E-mail:
  • Govorimo:

V spodnjih bohinjskih gorah, le pol ure hoje od zgornje postaje gondole na Voglu, se nahaja majhna sirarna, ki s svojo preprostostjo in čudovito okolico nikogar ne pusti ravnodušnega. V času smučarske sezone je koča na voljo za najem, v poletnih mesecih pa še vedno služi svojemu prvotnemu namenu - pridelavi sira.

Vsako leto junija se živino prižene na planino, nazaj v dolino pa se jo odžene v septembru. V vmesnem času sirar iz svežega mleka izdeluje sir, skuto in kislo mleko, z veseljem pa vam postreže tudi z ostalimi domačimi dobrotami. Sirarna Zadnji Vogel je del Turistične sirarske poti, ki je nastala z željo združiti zanimivosti s področja kmetijstva in turizma. V koči lahko tudi prespite - na voljo so vam sobe in skupna ležišča.

Koča leži na planini Zadnji Vogel, od koder se razprostira čudovit panoramski pogled na Triglav in sosednje vrhove. Pot od zgornje postaje gondole do planine ni zahtevna, zato je obisk sirarne odlična izbira za družinski izlet. V poletnem času zelena pokrajina navdušuje vse ljubitelje narave, ko zapade sneg, pa koča s svojo okolico predstavlja pravo zimsko idilo.

Tu se nadihate svežega zraka, saj vas obdajajo gozdovi in prelepi vrhovi Spodnjih Bohinjskih gora. Obiščite nas in se prepričajte sami!!

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si