Image
Image
6563
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew36110.jpg

SIRARNA ZADNJI VOGEL, BOHINJSKA BISTRICA

Triglavska cesta 35 , Bohinjska Bistrica, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Koča je v letu 2024 v fazi pred obnovo in zaprta.


V spodnjih bohinjskih gorah, le pol ure hoje od zgornje postaje gondole na Voglu, se nahaja majhna sirarna, ki s svojo preprostostjo in čudovito okolico nikogar ne pusti ravnodušnega. V času smučarske sezone je koča na voljo za najem, v poletnih mesecih pa še vedno služi svojemu prvotnemu namenu - pridelavi sira.

Vsako leto junija se živino prižene na planino, nazaj v dolino pa se jo odžene v septembru. V vmesnem času sirar iz svežega mleka izdeluje sir, skuto in kislo mleko, z veseljem pa vam postreže tudi z ostalimi domačimi dobrotami. Sirarna Zadnji Vogel je del Turistične sirarske poti, ki je nastala z željo združiti zanimivosti s področja kmetijstva in turizma. V koči lahko tudi prespite - na voljo so vam sobe in skupna ležišča.

Koča leži na planini Zadnji Vogel, od koder se razprostira čudovit panoramski pogled na Triglav in sosednje vrhove. Pot od zgornje postaje gondole do planine ni zahtevna, zato je obisk sirarne odlična izbira za družinski izlet. V poletnem času zelena pokrajina navdušuje vse ljubitelje narave, ko zapade sneg, pa koča s svojo okolico predstavlja pravo zimsko idilo.

Tu se nadihate svežega zraka, saj vas obdajajo gozdovi in prelepi vrhovi Spodnjih Bohinjskih gora. Obiščite nas in se prepričajte sami!!

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Triglavska cesta 35 , Bohinjska Bistrica, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Agrarna skupnost Bohinjska Bistrica
Davčna št.:
11193948
Odgovorna oseba:
Ogrin Andrej predsednik
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 RS
Mobitel:
+386 (0) 41 572 192
E-mail:
andrej.ogrin@telemach.net
Certifikat

Socialno omrežje