Brezplačne informacije 080 34 22

SADJARSKA KMETIJA MORELJ, VREMSKI BRITOF

Buje 6A, Vremski Britof , Notranjsko-kraška +386 (0)5 7621027
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Sadjarska kmetija Morelj, Marijan Morelj - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Davčna št.:
  • 25981668
  • Faks:
  • +386 (0)5 7621028
  • E-mail:
Smo majha kmetija, ki leži v majhni vasici - na Bujah, ki so na obrobju Brkinov. Naša glavna dejavnost je pridelava in predelava več sort jabolk, sliv, hrušk in še kaj bi se našlo.

Razgibanost temperatur in sončnega obsevanja odlično prispevajo k rasti sadja na našem območju in mu dajejo značilen Brkinski okus, ki ga lahko opišemo kot harmonijo okusne sladkosti in osvežilne kislosti.

Že od nekdaj je bila žganjekuha v naših krajih pomembna dejavnost. Kakovost naših žganj izvira iz dolgoletnih izkušenj in majhnih domačih skrivnosti, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. V našem žganju boste začutili specifičen okus, ki izvira iz ljubezni do sadja in dela z njim. Naš Brkinski slivovec ima geografsko označbo in predstavlja sam vrh tovrstne ponudbe.

Svoje izdelke redno pošiljamo na različna tekmovanja po Sloveniji, iz katerih smo dobili že številna prijazna.

Sadje pridelujemo na okolju prijazen način, po načelih integrirane pridelave, katere certifikat redno obnavljamo, da obdržimo čim večjo kakovost naših izdelkov. Obiščite nas in se pustite razvajati v domačih okusih medtem ko uživate v razgledu na sončne Brkine.

Ponudba

Našo ponudbo obsegajo jabolka različnih vrst in sicer: gala, elstar, jonagored, zlati delišes, idared, breaburn, mutsu in fuji-kiku. Poleg jabolk naša ponudba svežega sadja obsega še hruške in slive.

Veliko sadja tudi posušimo, tako da v tovrstni ponudbi ponujamo suhe slive, jabolčne krhlje in suhe hruške.

Z destilacijo pridobivamo Brkinski slivovec, sadjevec in viljamovko. Na bazi žganja izdelujemo tudi borovničev liker.
Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si