Objave

InfoSlovenija
4467
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4225/27830.jpg

KMETIJA BORDON, DEKANI

Dekani 63, 6271 Dekani, Obalno-kraška
KMETIJA BORDON, DEKANI https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4225/27830.jpg +386 (0)5 6582260 4.5 05 1

Galerija

Predstavitev storitve

KMETIJA BORDON z Vami že 31 let!

Družinska tradicija vinogradništva kmetije Bordon sega v leto 1985. Ivan Bordon je kot prvi med zasebnimi vinarji Slovenske Istre vpeljal lastno blagovno znamko vin. Danes njegov sin Boris nadaljuje z inovativnostjo in predanim delom, stremi k popolnosti ter pridelavi vrhunskih vin, ki vedno znova dosegajo zavidljiva priznanja in nagrade, tako doma kot v tujini. Svoje znanje in dragocene izkušnje pa, kakor njegov oče nanj, potrpežljivo prenaša tudi na svojega sina. O bogati zgodovini kmetije Bordon priča ohranjen stari mlin, ki si ga ob obisku in degustaciji naših izbranih vin lahko tudi ogledate.

Vina

Kakovost naših vin začnemo negovati že v vinogradih. Med sortami, ki jih pridelujemo, prevladuje avtohtona sorta Slovenske Istre - refošk. Poleg refoška pridelujemo še cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot in syrah, ki predstavljajo osnovo za cuveé Bon d'Or in E.vin rosé. Med belimi sortami pridelujemo malvazijo in rumeni muškat. Vrhunska posebnost naše kleti pa je slamno vino.

- Refošk
- Bond’Or
- Malvazija
- E.Vin rosé
- Slamno vino
- Penina rosé
- Penina rumeni muškat

Oljčno olje

Izvrstno ekstra deviško oljčno olje pridobivamo na treh hektarjih oljčnega gaja. Novembra in decembra oljke pobiramo in vsakodnevno hladno stiskamo v olje iz štirih sort: Belica, Leccino, Pendolino in Ascolana. Značilnosti posamezne sorte se med seboj odlično dopolnjujejo in prepletajo. Naše olje se odlikuje po harmoničnem in polnem sadnem vonju ter okusu, uravnoteženi pikantnosti in tipični grenkobi. Ima certifikat integrirane pridelave in certifikat za ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla.

Olje je odličen dodatek k vsem vrstam jedem in priporočljiv del našega zdravega vsakdana...

Apartmaji

Naša domačija vam poleg vinske kleti nudi tudi prijetno nastanitev za več oseb v stilsko urejenem apartmaju. V istrski sobi prirejamo vnaprej najavljene in vodene degustacije izbranih vin ter domačih istrskih dobrot. Našo ponudbo vin dopolnjuje odlično ekstra deviško hladno stiskano oljčno olje lastne pridelave. Okoliški griči, obisk oljčnega gaja, bližina morja ter zelena rečna dolina Rižane so kot nalašč za oddih in sprostitev, kolesarjenje, kopanje ter ribarjenje. Bližina mesta Koper nudi prijetno priložnost za obisk in ogled njegove bogate zgodovinske ter kulturne dediščine. Prijazno vabljeni!

Število oseb Do 3 dni 3 dni ali več 7 dni ali več
za eno ali dve osebi 60€ 54€ 48€
za tri osebe 70€ 63€ 56€
za štiri osebe 80€ 72€ 64€
za pet oseb 90€ 81€ 72€
za šest oseb 100€ 90€ 80€

Cena vključuje posteljnino, dve brisači in zaključno čiščenje. Klimatsko hlajenje in ogrevanje. Vse cene
so v € in vključujejo 8,5% DDV. Cene veljajo od 14. 6. 2010. Pridržujemo si pravico do sprememb cen in
prodajnih pogojev.

Turistična taksa v občini Koper znaša 1,27€ za starejše od 18. let in od 7 do 18 let 0,63€.
Rezervacije in informacije na tel. št.: +386 (o) 41 721 228 ali na e-pošti: e: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

MNENJA
Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Oddaj mnenje

 • Zadovoljni

  ,

  Jaz kot vodnik in moje skupine zelo zadovoljni z ambientom, prijaznostjo , kvaliteto hrane in seveda vini. Priporočam dalje in se vračam.
  Rate this review:

Dodatna kontaktna okna

 • Naziv:
 • Boris Bordon - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Naslov:
 • Dekani 63, 6271 Dekani
 • Davčna št.:
 • 90722914
 • Odgovorna oseba:
 • Boris Bordon
 • Kontaktna oseba:
 • Boris Bordon
 • Delovni čas:
 • non-stop