Objave

InfoSlovenija
4168
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew4765.jpg

KMETIJA POLJŠAKOVA BRAJDA, ŠMARJE

Šmarje 28a, 5295 Branik, Goriška
KMETIJA POLJŠAKOVA BRAJDA, ŠMARJE https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew4765.jpg +386 (0)5 3648692 5 05 1

Galerija

Predstavitev storitve

Vinsko blagovno znamko Poljšakova Brajda ustvarja družina Poljšak iz Šmarij na Vipavskem.

Gospodar Darko z ženo Bojano in otroci Tomažem, Aljažem in Matejo ter babico Marijopomagajo pripridelavi vina,ki ga je na trgu mogoče najti zadnjih petnajst let.Bela in rdeča vinska kapljica s posebno pozornostjo na avtohtoni vipavski sorti zelen nastaja iz preko deset tisoč trsov posejanih v okolici Šmarij. Sinovi naše družine so pustili neizbrisen pečat s poimenovanjem trte poljšakica, ki jo danes uvrščamo med avtohtone vipavske sorte, pred stoletji pa jo je iz Štajerske sem prinesel eden od naših prednikov.

Ena izmed najlepših vipavskih vasi, usidrana med vipavske griče, obkrožena z vinogradi in stkana iz starih gas, kamnitih kalon in zidov ponuja idilično lego med sivo apnenčastim Krasom in zeleno Vipavsko dolino. Šmarje že od nekdaj slovijo kot kraj z najboljšim grozdjem, saj se vinogradi zaradi leg na okoliških gričih bohotijo med sončnimi žarki vse od sončnega vzhoda pa do njegovega slovesa, ob tem pa ga okoliški hribi varujejo pred premočno burjo, ki tako rada zaveje po Vipavskem in na Krasu. Na flišni podlagi tu najbolj uspevajo bele sorte zelen, rebula, malvazija, sauvignon, chardonnayi, laški rizling, med rdečimi pa barbera in merlot, zadnja leta pa tudi cabarnet sauvignon.

V Poljšakovi Brajdi vam ponujamo:

- Buteljčna vina TIBOT: zelen in cabernet sauvignon.

- Bela vina: zelen, sauvignon chardonnay, laški rizling, belo vino iz Brajde.

- Rdeča vina: cabarnet sauvignon, rdeče vino iz Brajde.

- Domača žganja z različnimi zelišči.

- Domači orehovec.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

  • Tibot

    ,

    Kmetije ne poznam, je pa zelen Tibot najboljse vino, katerega smo dobili v dar. Vsakič se mi zdi, da pijem spomine na poletne travnike iz moje mladosti.
    Rate this review:

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Kmetija Poljšakova brajda, Poljšak Darko, Šmarje