Objave

InfoSlovenija
7644
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew14861.jpg

SADIKE ZA VINSKO TRTO, TRSNE CEPLJENKE,TRSNIČARSKA ZADRUGA VRHPOLJE Z.O.O., VIPAVA

Vrhpolje 38a, 5271, Vipava, Goriška

Galerija

Predstavitev storitve

V želji da bi se lahko še bolj posvetili vzgoji kakovostnih trsnih cepljenk, je bila leta 1994 ustanovljena specializirana trsničarska zadruga pod imenom Trsnica Vrhpolje, ki danes združuje petdeset članov. Neodvisna, a vendar tesno z roko v roki s Trsnico, deluje tako imenovano Selekcijsko trsničarsko središče Vrhpolje, ki predvsem skrbi za vzgojo brezvirusnega klonskega sadilnega materiala. S to dejavnostjo se ukvarja že od ustanovitve leta 1991 in skupno delo Trsnice in ministrstva za kmetijstvo, ki se skriva pod imenom, že rojeva sadove - v Ložah pri Vipavi je zasajen kolekcijski vinograd z dvainpetdesetimi razlicnimi sortami.

Največ pozornosti pri proizvodnji trsnih cepljenk je deležen izhodiščni material. Podlaga in cepiči morajo biti prvovrstni. Da bomo to dosegli, opravljamo v vinogradih po vsej Vipavski dolini, v Goriških Brdih, na Krasu in v Kopru petletno množično selekcijo, ki je izhodišče klonske selekcije.

S ponosom ugotavljamo, da smo že na pragu priznanja naših klonov rebule, zelena in pinele. Tako zagotavljamo našim cepljenkam najboljši genetski material, ki se kasneje kaže v dobri rasti trsov v vinogradu ter kakovostnem pridelku. Poleg visoko selekcioniranih cepičev pa ne smemo zanemariti podlage; med temi so na prvem mestu kakovostne ameriške podlage. Naši trsničarji so prav zato posadili brezvirusne klonske korenjake in njihova trtna proizvodnja se je že povzpela na milijon podlag, ki so prilgojene našim talnim in podnebnim razmeram.

Paleto klone podlage, ki jo proizvedejo skrbne roke naših trsnicarjev, tako sestavljajo:

SO4 klon binova, SO4 klon 31, SO4 klon 15, Kober 5BB, klon G 13, Paulsen 1103 klon 113, 420 A klon 10 in 3309.

V TRSNICI VRHPOLJE bdimo nad cepljenkami vse do trenutka, ko jih v rodovitno zemljo zasadi skrbna kmetova roka z željo, da bi čim bolje obrodile.

Da bi bile vaše cepljenke čmbolj primerne od izkopa do sajenja v vinogradu, jih v trsnici še posebej pripravimo:

Vse obrežemo na dve očesi, jih parafiniramo, razkužimo in zapakiramo v kartonsko embalažo. Tako pripravljene skladiščimo v hladilnico pri 4 stopinjah Celzija, kjer lahko po dogovoru s kupcem čakajo do sajenja.

Tako pripravljene in skladišcene cepljenke ostanejo do sajenja v polni kondiciji.

PONUDBA

BELE SORTE
malvazija, rebula, chardonnay, sauvignon, laški rizling, tokaj, sivi pinot, pinela, zelen, rdeča kraljevina, vitovska grganja, pirgulin, briška glera, rumeni muškat, klarnica, pikolit, beli pinot

RDEČE SORTE
merlot, cabernet sauvignon, barbera, refošk, modri pinot, žametna črnina, frankinja

JEDILNE SORTE
kraljica vinograda, žlahtnina, matilde, aurora, alfonz lavale, muškat hamburg, kardinal, perleta, muškat italija, michele paglieri

Vir: http://www.tzvvrhpolje.com/dejavnosti.html

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
TRSNIČARSKA ZADRUGA VRHPOLJE Z.O.O.
Davčna št.:
26420163
Naslov:
Vrhpolje 38a, 5271
Občina:
Cerknica
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0475 1000 0416 229 (NOVA KBM d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 6400 0990 1030 086 (HRANILNICA VIPAVA d.d.)
Odgovorna oseba:
Jožko Žgur
Faks:
+386(0)53 685 104