Brezplačne informacije 080 34 22

VINA DORNBERG, DORNBERK

Zalošče 29 D , Dornberk, Goriška +386 (0)5 3017688
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Vina Dornberg, predelava in trgovina d.o.o.
  • Davčna št.:
  • 74598279
  • Faks:
  • +386 (0)5 3017687
  • Kontaktna oseba:
  • Davorin Slejko
  • E-mail:
Davorin Slejko je vinar z dušo in telesom. Rojeni Zaloščan že od malih nog raste z vinom, profesionalno pa se je njegova vinska pot začela leta 1982.

Z blagovno znamko Vina Dornberg se predstavlja od leta 2005 in od takrat več kot uspešno nastopa tako na slovenskem kot tudi na mednarodnem tržišču. 100.000 litrov letne pridelave kakovostnih in vrhunskih vin avtohtonih in svetovnih sort, Davorin pridela skupaj s kooperanti.

Številne nagrade so samo eden od pokazateljev vrhunske kvalitete vin Vina Dornberg.

Vinorodna dežela Primorska se lahko ponosno postavi s širnimi okoliši, ki vsak po svoje prispevajo k odličnim potezam značaja primorskih vin. V srcu enega od njih, Vipavskega, se je pred desetimi leti pogumno postavila na noge zasebna vinarska družba.

V prijetni vasici Zalošče pri Dornberku, obdani z vinogradi, na eni strani dvignjeni nad reko Vipavo, z druge strani pa zavetniško zaščiteni z obronki Krasa, trta lepo uspeva. Kamninsko podlago sestavlja fliš ter menjajoče se plasti peščenjaka in laporja, ki hitro preperevajo. Tako nastaja debela prst, bogata z minerali. Milo submediteransko podnebje, ki se v teh krajih kaže z obilico sonca in dovolj padavinami, se tu srečuje z ostrimi zobmi burje...

Blagovna znamka VINA DORNBERG je ena prvih, ki temelji na znanju in dragocenih izkušnjah. Z vrhunskimi vini je kmalu našla pot do poznavalcev in ljubiteljev žlahtne kapljice. S sodelovanjem na ocenjevanjih in sejmih redno potrjuje svojo naravnanost k ustvarjanju visoko kvalitetnih in vrhunskih vin.

Svojo prepoznavnost utrjuje na različnih prireditvah, pri katerih nastopa tudi v vlogi pokrovitelja. Posebne pozornosti so že bili deležni slovenski kajakaši, smučarji, skakalci, novinarji, gostinci, turistični delavci in mnogi drugi.

Vrhunska vina VINA DORNBERG naročajo gostje številnih uglednih restavracij in hotelov na Goriškem, Gorenjskem, Štajerskem in v Ljubljani.   

Če želite več informacij, ste toplo vabljeni, da obiščete našo spletno stran.
Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si