Objave

InfoSlovenija
6058
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew3717.jpg

VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA

Krajna vas 1d, 6221 Sežana, Obalno-kraška
Odprto

Galerija

Predstavitev storitve

VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA

Z VAMI ŽE OD 1989
VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA
Več kot 200 let stara vinska klet Štoka iz Krajne vasi se s tradicijo vinogradništva ukvarja že peto generacijo. Pridelujemo teran in druge sorte značilne za kraški okoliš ter nudimo degustacijo vina in pršuta.

Kmetija zavzema 25 hektarjev, od katerih je 7 hektarjev vinogradov. Na njih uspeva skupno okoli 32.000 trsov. Od tega je 70% refoška iz katerega na kraški zemlji pridelujemo teran, 15% cabernet sauvignona, 5% merlota in 5% chardonaya. Ostalo je še malvazija pa stara avtohtona vitovska grganja niti furlanski tokaj ne manjka. Starejši nasadi so ˝latniki˝, kar je novejših, pa je vzgojenih v vedno bolj priljubljeni ˝šparonski vzgoji˝.
 VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA
IZBRANI TERAN PTP

Iz sorte refošk na Krasu pridelujemo vino teran. Na značaj tega vina močno vpliva kraška rdeča prst terra-rossa. Po starih zapisih sodeč, je teran slovel že v rimskem času kot vino z zdravilnimi lastnostmi. Sladokusci si ga najraje privoščijo s kraškim pršutom, suhomesnimi izdelki ter poleg rdečega mesa.

CABERNET SAUVIGNON

Vinorodna dežela Primorska je zaradi idealnih klimatskih razmer, najbolj primerna za pridelavo te sorte. Vino se prideluje po stari klasični metodi kot teran. Zorimo ga v hrastovih sodih tri leta in več.

CARSUS

V zgodovino je Kras vstopil z rimskim imenom CARSUS. Beseda je starodavnega izvora in izhaja iz korena kara, kar pomeni kamen. Le ta je sestavljen iz sort cabernet sauvignon, merlot in teran. Temno rjavo-rdeča barva, ki se prepleta in harmonično zliva z vonjem plemenitega hrasta v katerem je vino zorelo 5 let in več. Odlično svežino mu daje teran.

CARA

Bela zvrst, ki jo sestavljajo Malvazija in Vitovska Grganja. Hladna maceracija je potekala 3 dni, nato je vino zorelo 2 leti v hrastovih sodih.

ROSE

Vino Rose je pridelano iz rdečih sort grozdja, ki so Teran, Cabernet Sauvignon in Merlot. Vino se prideluje po postopku, ki je običajen za vela vina. To je hladno stiskanje brez maceracije. Rose je sveže vino, ki prija v toplih poletnih dneh, da nas ohladi in osveži. Strežemo ga pri temperaturi 8 -10 C°.

TERANANOV LIKER

Teranov liker je narejen iz dobrega terana, ki ga kuhamo in mu dodamo še nekaj (skrivnih) dodatkov. Je odličen kot aperitiv pred ali po jedi, za ženske in moške, ki nimajo radi premočnih pijač. Ob zmerne pitju poživlja kri in nas spravi v dobro voljo. Uporabimo ga lahko kot preliv k sladoledu in drugim sladicam.

VITOVSKA GRGANJA

Vitovska Grganja je stara avtohtona bela vinska sorta, razširjena na Krasu. Skupaj s teranom uvršča v seznam vin z zaščitenim poreklom. Vitovska grganja daje elegantno vino z zmerno alkoholno stopnjo.VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA

CHARDONNAY

Chardonnay je vino izrazito rumenkasto slamnate barve z elegantnim in plemenitim vonjem. Ima poln, saden, krepak okus z dolgim zatonom. Bogastvo ekstrata poudarja svežino. Moderna tehnologija in tradicionalen način pridelave sta garancija za kakovost tega vina.

MALVAZIJA

Malvazija je bela pol aromatična sorta vinske trte, ki je razširjena v deželah ob Sredozemskem morju in tako tudi v Primorski vinorodni deželi. Priporočamo jo k različnim sirom, perutnini in ribjim jedem.

PENINA ROSE PRIMA

Iz vina Rose, ki ga staramo nekaj let v kraški jami po klasični metodi dozoreva penina Prima.

TERANOVA PENINA PRIMA

Teranova penina je narejena samo iz terana. Po klasični metodi dozorevanja nekaj let v kraški jami.

 VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA, VINA IZ KRASA VINSKA KLET ŠTOKA

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Krajna vas 1d, 6221 Sežana, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
VINA ŠTOKA - Primož Štoka, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Davčna št.:
68513224
Naslov:
Krajna vas 1d, 6221 Dutovlje
Odgovorna oseba:
Primož Štoka
GMT +01:00
Delovni čas
Ponedeljek
07:00 - 18:00
Torek
07:00 - 18:00
Sreda
07:00 - 18:00
Četrtek
07:00 - 18:00
Petek
07:00 - 18:00
Sobota
07:00 - 18:00
Nedelja
Zaprto