Objave

InfoSlovenija
6326
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew40201.jpg

VINA ŠTREKELJ, KOMEN

Gorjansko 83a, 6223, Komen, Goriška

Galerija

Predstavitev storitve

SOLO - Vsako vino izraža svojo posebnost

Zaradi posebnih leg vinogradov, ki nam jih nudi kraj Gorjansko in posebnosti kamnin v zemlji terra rosa ter odprtosti vinogradov proti morju nam narava daje možnosti ustvarjanja vrhunskih vin z določeno mehkobo, močnim telesom, harmonijo okusov in arom.

PRODAJA
Naša usmeritev so butična vina. Vsako vino izraža neko posebnost, zato je za nas zelo pomembno, kako so naša vina predstavljena. Z željo direktnega kontakta pridelovalec – kupec vas vabimo da nas obiščite v naši kleti.

Degustacije v kleti
Kras  je nekaj posebnega. To posebnost moraš spoznati, da lahko uživaš v dobrotah, domačnosti, prijaznosti. Prav to vam želimo pri degustacijah predstaviti, z željo da ko zapuščate Kras, ga zapuščate s koščkom v sebi. Degustacije in predstavitev Krasa pripravljamo za skupine od 10 do 25 oseb, ob predhodnem naročilu.

DRUŽINA ŠTREKELJ
Družina Štrekelj spada med stare družine. V Gorjensko se je naselila okoli leta 1500 in leta 1620 prejela družinski grb od habsburškega cesarja Ferdinanda II. Razumevanje narave in ljubezen do vinarstva se v družini prenaša iz roda v rod že od leta 1500. Z vinom je oskrbovala dve glavni mesti Dunaj in Trst ter nudila strokovnjake s področja vinarstva, ki jim je avstrijski cesar Franc Jožef zaupal obnovo vinogradov po trtni uši na Krasu in v Dalmaciji. Prav ta ljubezen do vinarstva, ki se je izražala pri mojih prednikih, nonotu in očetu, se zdaj izraža tudi pri meni in mi ponuja na tej poti  ustvarjalnost, odprtost in svoj pogled.  

VINA

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Vina Štrekelj, Jordan Štrekelj, Komen