Brezplačne informacije 080 34 22

TURISTIČNA KMETIJA GORIŠKO SEVERNA PRIMORSKA BLIZU NOVE GORICE

Snežatno 26a, 5211 Kojsko, Goriška +386 (0)5 3046540
+386 (0)41 413 083
Pokaži pot
 • Poslovna oblika:
 • Jure Štekar - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
 • Naslov:
 • Kojsko, 26a Snežatno
 • Davčna št.:
 • 18753116
 • Faks:
 • +386 (0)5 3046541
 • E-mail:
 • Govorimo:
 • Z vami že:

V osrčju Goriških brd, v slikoviti vasici Snežatno, le nekaj kilometrov stran od Nove Gorice, že 250 let stoji hiša, kjer se četrt stoletja ukvarjamo s kmečkim turizmom. V naši vinogradniški kmetiji so vrata odprta skozi celo leto, kjer dan za dnem gostoljubno sprejemamo svoje goste.

Ponosni smo na izbrana vina iz ekolško pridelanega grozdja, tradicionalno hrano in sobe, ki so polne navdiha in opremljene v slogu nekdanjega časa. Spoštujemo tradicionalne vrednote, h čemur pripomorejo vedno prijazno podnebje, mehkoba briške pokrajine in povsod izžarevajoča sredozemska toplina, ki se kaže tudi v prijaznih in vedno nasmejanih ljudeh.

Naši gosti se z veseljem vedno znova in znova vračajo v svoj drugi dom, v vinogradniško kmetijo ali v domačijo z dušo, kakor jo mnogi poimenujejo, kjer jim ponudimo le najboljše iz narave.

Vino

- Rebula
- Sivi pinot
- Valda Cuvee
- Emilio Cuvee
- Cabernet sauvignon
- Merlot
- Rumeni muskat
- Penina emma

Hrana

Poleg pristnega domačega okolja in izbranega vrhunskega vina vas bo na Štekarjevi domačiji prijetno presenetila bogata izbira prave tradicionalne hrane.

Med suhomesnatimi izdelki se v prvo vrsto postavlja pršut, sušen na kristalno čistem briškem zraku več kot leto dni. Ob njem pa še salame, sušene nekaj mesecev, pancete, sušene dve leti in vratovina, katere po skrivnostnem očetovem in dedovem receptu izdeluje gospodar Roman.

V prvi vrsti so seveda značilne kuhane briške enolončnice, pašte in toči (omake) ter še ducat drugih domačih dobrot.

Kdaj ste nazadnje uživali joto, pristno zelenjavno kuhinjo (mineštro) in omamno dišeč, domač bel kruh?

Zagotovo boste na mizo dobili tudi frtaljo (zeliščno omleto), da o češnjevih štrudljih in vsakovrstnih pitah skozi vse leto niti ne govorimo. V jesensko-zimskem času pa se na mizi postavljajo orehovi štruklji, kostanjeva pita itd.

Izvrstne marmelade, kakiji ter fige obogatijo marsikatero jed, različni sokovi pa zaokrožijo bogato hišno kulinariko.

Sobe

Sobe na Štekarjevi domačiji z dušo so nekoliko drugačne… polne navdiha. Že prvi vtis veliko pove. Poimenovane so po vrstah trt oziroma vina. Tako se lahko v mirno spanje pogreznete v sobi, z imenom Merlot, ali pa se objamete v sobi z imenom Chardonnay. Mladi, pa tudi starejši dopustniki, vedo povedati, da je še posebej opojna soba, z imenom Rebula. Da o drugih niti ne govorimo (Tokaj, Cabernet, Sivi Pinot...)

Oprema v starem slogu, od postelj do omar, pripomore, da lažje začutite utrip Štekarjeve domačije z dušo, sodobne sanitarije in kopalnice, televizija in druge malenkosti pa bogato zaokrožujejo idilično namestitveno arhitekturo. V sami recepciji pa si lahko na internetu ogledate, kdo vas vznemirja med prijetnim dopustom…

Pa tudi vaš kužek lahko pride na dopust k nam. Prebival bo na terasi pod oknom vaše sobe.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si