Objave

InfoSlovenija
4593
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew3515.jpg

VINOGRADNIŠTVO IN VINARSTVO ČARGA, DOBROVO V BRDIH

Pristavo 2, Dobrovo v Brdih, Goriška
+386 (0)5 3959497

Galerija

Predstavitev storitve

Dobrodošli v dom plemenitih vin! Kmetija Čarga je družinska kmetija, ki obdeluje 12 ha vinogradov. Sami skrbimo za razvoj in napredek naše vinske hiše in tako skrbno nadzorujemo pot grozdja do vrhunskega vina. Celoten naš pridelek tudi samostojno tržimo tako doma kot v tujini.

Vina iz starejših vinogradov in vsa rdeča vina hranimo in staramo v 225 - litrskih sodčkih iz francoskega in slovenskega hrasta (tehnologija barrique) ter v velikih-20 hektoliterskih lesenih sodih. Ta vina v sodih doživljajo stalen stik s kisikom, počasi se jim zmanjšuje delež sadnih arom, ki pa se povezujejo z novimi vinskimi aromami. Za pridelavo mladega vina uporabljamo tehnologijo t.i karbonske maceracije, tako kot to delajo pri francoskem vinu Beaujolais v Burgundiji. Na ta način vino ohranja vso svežino zrelih jagod in nas ob pitju spomni na komaj končano trgatev.

Še en francoski vpliv je precej močan - proizvodnja penin. Našo penino Donna Regina pridelujemo po klasični šampanjski metodi. Rumena rebula in chardonnay sestavljata osnovno vino, ki se nato pet let v steklenicah razvija v zrelo in uležano penino. Drobni in dolgotrajni mehurčki se sproščajo v verižicah in tako sami največ povedo o kakovosti naše penine.

Pri naših vinskih posebnostih, kot je recimo sladko vino Čarvina, uporabljamo tehnologijo passito. Grozde dveh avtohtonih briških sort, rebule in zelenke, sušimo v lesenih platojčkih in jih pol leta po trgatvi sprešamo.

Trudimo se, da bi vsako naše vino imelo samosvojo osebnost. To pivcu omogoča, da res zazna vso opojnost, ki jo lahko ponudi kozarec vrhunskega vina. Ponosni smo na avtohtone briške sorte, kot so rumena rebula, pikolit in verduc. Imajo svoj šarm pa tudi svoje zahteve, zato se jim še posebej posvečamo. Poleg teh treh pridelujemo še: furlanski tokaj, chardonnay, sivi pinot, beli pinot, modri pinot, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, rosé, muškat, malvazijo, Čarvina in penino Donna Regina. 

Nudimo tudi VODENE DEGUSTACIJE IN OGLED KLETI.

Po predhodni najavi organiziramo ogled kleti in vodene degustacije v degustacijskem prostoru, ki lahko sprejme do 50 ljudi.

Naša ponudba:

- Bela vina (Rebula, Sauvignon, Re:bullion, Čar.Tok, Sivi Pinot, Malvazija, Chardonnay),

- Rdeča vina (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Modri Pinot, Ta Star), 

- Peneča vina (Donna Regina, Regina dei Rose),

- Posebna vina (Čarvina, Pikolit, Rumeni Muškat),

- Vinsko žganje (Grappa- vinski destilat).


Obiščite nas ali naročite izbarana vina na naši SPLETNI STRANI! 

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Pristavo 2, Dobrovo v Brdih, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Vinogradništvo in vinarstvo Čarga 1767
Faks:
+386 (0)5 3959497