Brezplačne informacije 080 34 22

VINSKA KLET BAJNOF, ŠMARJEŠKE TOPLICE

Gorenja vas pri Šmarjeti 22 , Šmarješke Toplice, Jugovzhodna Slovenija +386 (0)7 3073194
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Vinogradništvo, vinarstvo, hortikultura, trgovina Marko Cvelbar s.p.
  • Davčna št.:
  • 75541084
  • Faks:
  • +386 (0)7 3075633
  • Kontaktna oseba:
  • Marko Cvelbar
  • E-mail:
  • Z vami že:

Na osončenih legah Trške gore, prelestne vinske gorice, ki se pne nad Krko blizu Novega mesta, na vrhu katere od leta 1620 v senci stoletnih lip stoji božjepotna cerkev Device Marije, na 8 hektarjih vinogradov s sodobno vinogradniško opremo in na okolju prijazen način pridelujemo kakovostno in zdravstveno neoporečno grozdje. Tehnologija predelave grozdja in donegovanje mošta v vino sledi novim zahtevam stroke in željam potrošnikov. Tako naša vina vedno sledijo sodobnim trendom.

Dosledno tudi upoštevamo zapoved, da se da le iz zdravega in dozorelega grozdja pridelati dobro vino.
Zmogljivost Vinske kleti Bajnof je 240.000 litrov, in to v cisternah iz nerjavne pločevine in hrastovih sodih. Imamo sodobno polnilno linijo, primerne skladiščne prostore in priročen enološki laboratorij. Ob trgatvi lahko prevzamemo do 50.000 kg grozdja dnevno.

Na Bajnofu pridelujemo pestro paleto vin. Seveda je naše prvo vino cviček, njemu pa delajo družbo žametna (cvičkova) in trškogorska penina (pridelani po klasični metodi sekundarnega vrenja v steklenici); modra frankinja, ki jo v najboljši letinah zorimo tudi v svežih ožganih hrastovih sodih (barik); od belih vin pa trškogorsko belo (zvrst iz šardoneja, kernerja, sivega pinota in laškega rizlinga), laški rizling, kerner in predikatna vina sorte šardone in sovinjon.

Hortikultura

Za vas uredimo celotno okolico hiše, atrija, poslovnega prostora, vikenda, igrišča, nogometnega igrišča…
Poskrbimo za projektiranje, strojno obnavljanje zelenic, sanacijo brežin, polaganje travnega tepiha ter postavitev zalivalnih in namakalnih sistemov.
‘Drevo, ki nekatere gane do solz radosti, je v očeh drugih samo zelena stvar, ki jim stoji napoti. Nekateri vidijo v Naravi samo smešnost in pokvečenost… Drugi Naravo komaj opazijo.’
William Blake

MI POSKRBIMO DA JO OPAZIJO VSI !!!
Strokovno usposobljena 20 članska ekipa, 25 letne izkušnje na področju hortikulture, poskrbi, da je zadovoljstvo stranke in kakovost naših izvedenih del na prvem mestu.
Zemlja ne pripada človeku. Človek pripada zemlji.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si