Objave

InfoSlovenija
8147
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew16050.jpg

DEGUSTACIJA VIN, GOLF IGRIŠČE, VINOGRADNIŠKI DVOREC, NOČITVE, APARTMAJI, GOSTILNA, ZLATI GRIČ

Škalce 80, 3210, Slovenske Konjice, Savinjska
+386(0)3 7580378

Galerija

Predstavitev storitve

Neposredno nad mestnim jedrom Slovenskih Konjic se nahajajo Škalce in družba Zlati grič d.o.o., ki vam poleg vinogradništva in vinarstva ponuja prijaznost, sonce in tradicijo. Posestvo obsega 75 ha vinogradov, kjer s čudovito vinogradniško veduto ohranjamo 800 letno tradicijo pridelave grozdja in sooblikujemo edinstvenost krajine nad mestom cvetja in vina.

Proizvodni del podjetja nadgrajuje turistična ponudba, ki obsega vodene oglede kleti z degustacijo, kulinarično ponudbo v gostilni, nočitvene kapacitete v vinogradniškem dvorcu in igranje golfa na igrišču, ki v celoti poteka med vinogradi – torej prava zakladnica doživetij za sladokusce.

Obiskovalec ima občutek, da se tukaj srečujejo nasprotja – tradicija in sodobnost, razgibanost in urejenost, temačnost in svetloba…, a vedno na način, ki človeku daje energijo in ga prepriča, da se vedno znova vrača.

Vinarstvo
Konjiško vinogradništvo ima že več kot osemsto letno tradicijo, ki je potrjena v pisnih virih francoskega reda kartuzijanov iz Žičke kartuzije (1164). Kot piše Santonino, so imeli v petnajstem stoletju v svojih kleteh več vina kot vsa preostala pokrajina skupaj. Svoje vinograde so imeli tudi na odličnih legah v Škalcah, kjer danes na zaokroženem kompleksu 75ha pridelujemo grozdje izbranih vinskih sort.

Pridelujemo samo kakovostna in vrhunska vina, zato tehnologija pridelave temelji na minimalnih obremenitvah trte in na okolju prijazni predelavi. Trte večinoma rastejo na srednje težki peščeno-glinasti ilovici, kar se odraža v karakterju naših vin. K značilnemu tipu vin prispeva tudi krajevna klima, ki ji poleg obilo sončnih dni daje svoj pečat tudi mešanica alpskega in panonskega podnebja, ki se prepletata pod obronki mogočnega Pohorja in Konjiške gore.

V skupini kakovostnih vin pridelujemo zvrst Konjičan ter modro frankinjo. Vrhunska vina pridelujemo in polnimo kot sortna vina ter vina posebnih kakovosti. Paleto mirnih vin dopolnjujemo z belo in rose Konjiško penino, pridelano po klasični metodi z vrenjem v steklenici.

Za urejenost vinogradov, kvaliteto grozdja, za harmonijo in polnost vinskih polnitev Zlatega griča skrbijo v podjetju vinogradniki in kletarji, pod skrbnim nadzorom vodje proizvodnje Dejana Brečka in enologa Saša Topolška.

Vinogradniški dvorec - apartmaji***
V neposredni bližini vinske kleti, igrišča za golf in gostilne Grič, smo za vas uredili apartmajsko hišo s tremi čudovitimi apartmaji – Vinogradniški dvorec.

Tukaj se harmonično usklajujeta narava in mir. Prečudoviti pogledi na vinograde na eni in golf igrišče na drugi strani vas očarajo v vseh letnih časih in so pravi balzam za oči.

Vinska degustacije
V osrčju vinogradov se nahaja ena najsodobnejših vinskih kleti v regiji. Objekt, velik 3.500 m2 s kapaciteto 1,3 mio litrov, je v celoti vkopan v zemljo, strehe pa zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječi ambient vinogradniške krajine.

Dragi obiskovalci, zato vam z veseljem razkažemo našo klet sodobne arhitekture in ponudimo naša vina. Ob njih lahko uživate tudi med svojimi najdražjimi in prijatelji, saj so vam v naši trgovini na voljo vsi naši izdelki.

Civilna poroka v našem vinogradniškem dvorcu je pravo sanjsko doživetje, s pogledom na prečudovito naravo in vinograd, vabljeni k rezervaciji poroke v dvorcu Zlati Grič.

Gostilna Grič
Le 800 metrov od mestnega jedra Slovenskih Konjic in tik nad golf igriščem med Škalskimi vinogradi, se nahaja Gostilna Grič. Gostoljubje in domačnost nudimo posameznim gostom,organiziranim izletnikom, zaključenim družbam, poslovnežem.

Poslovni paket

Odmaknjeni od mestnega vrveža, v objemu narave in s prijaznim osebjem, vam na Zlatem griču ponujamo prostore, primerne za različne vrste dogodkov: seminarji, srečanja, predavanja, prezentacije, delavnice, team buildingi, družabni ali poslovni dogodki.

Žička kartuzija
Kjer se čas ustavi in narava spregovori, kulturna dediščina pa oživi.

Pritličje Gastuža, ki je bil del Žičke kartuzije, so postavili v 15. stoletju (leta 1467). Ker so v Gastužu za tujce/ popotnike točili samostansko vino, je bila hiša obenem gostilna. Najstarejša na slovenskem, saj nikjer drugje ne zasledimo starejše.

V starih obokanih kleteh kartuzijanskega samostana Žiče zorijo konjiške penine. Klet je poimenovana po ustanovitelju kartuzije Otokarju, ki jo je ustanovil v davnem 12. stoletju. Žička kartuzija je imela močan vpliv na gospodarski razvoj, med katerim je bilo izjemnega pomena vinogradništvo.

Danes v kleteh letno zori do 60.000 steklenic bele in rosé penine. V kleti so urejeni tudi prostori za pokušino in prodajo vin podjetja Zlati grič.

Golf
V idiličnem okolju Škalskih vinogradov leži igrišče za golf. Zaradi naravnih danosti je izredno razgibano in v celoti obkroženo z vinogradi. Igralna polja so popestrena s potokom, ki teče po sredini celotnega igrišča, vodnimi ovirami, gozdom in grmovjem.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Škalce 80, 3210, Slovenske Konjice, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Zlati grič proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.
Davčna št.:
63911035
Faks:
+386(0)3 7580378
Delovni čas:
poletni od aprila do novembra: od 9. do 17. ure skupine po predhodni rezervaciji zimski od novembra do marca: ponedeljek - petek od 9. do 16. ure sobota od 9. do 14. ure Gostilna pa je v ponedeljkih zaprta.