SMG, SUHOMONTAŽNA GRADNJA, RAKEK

Dovce 34, 1381 Rakek, Notranjsko-kraška +386 (0)8 1603777
Pokaži pot
 • Naziv:
 • SMG, suhomontažna gradnja-okna in vrata, BOJAN ŠPANIĆ S.P.
 • Naslov:
 • Dovce 34, Rakek
 • Davčna št.:
 • 78949459
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 0311 5100 0152 591 (odprt 11.3.2005, SKB d.d.)
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 0510 0801 6016 632 (odprt 5.1.2018, ABANKA d.d.)
 • Odgovorna oseba:
 • Španič Bojan
 • Kontaktna oseba:
 • Španič Bojan
 • E-mail:
 • Govorimo:
 • Z vami že:

SMGSuhomontažna gradnja je gradbeno podjetje polno optimizma in zagona za delo, z mlado a izkušeno ekipo strokovnjakov, ki poskrbijo, da so zadovoljne še tako zahtevne stranke.

Ustanovitelj Bojan Španić je svoje izkušnje nabiral v večjem podjetju in ko je začutil, da lahko sam strankam ponudi razširjene storitve, za katere je že takrat vedel, da obstaja povpraševanje, je leta 2005 ustanovil svoje lastno podjetje. V jubilejnem letu 2015 smo ustvarili novo blagovno znamko SMG – Suhomontažna gradnja, ki bo na dolgi rok postala prepoznavni simbol kakovosti našega dela.

Začetki so bili, tako kot povsod težki, a danes je podjetje že poznano po svojem kvalitetnem delu, saj nudimo hitre in učinkovite storitve, poleg tega pa vgrajujemo le najbolj kakovostne materiale in izdelke. Danes je v podjetju zaposlenih 5 ljudi, ki delajo na različnih projektih na več lokacijah, v različnih fazah projekta.

Naša primarna storitev so sicer suho-montažna gradbena dela, a se v zadnjem času ukvarjamo predvsem z energijskimi sanacijami objektov, ki so zaradi subvencij s strani Eko sklada postale kar stalnica pri našem delu. Sanacije objektov temeljijo na dobavi in montaži najkvalitetnejših oken in vrat.

Smo uradni zastopnik za prodajo in montažo najbolj uveljavljenih podjetij v Sloveniji. Vgrajujemo strešna okna Velux, PVC stavbno pohištvo podjetja PVC Nagode d.o.o., leseno stavbno pohištvo podjetja M SORA d.o.o., notranja vrata Lip Bled d.o.o., izolacije Ursa, Knauf, Saglan in centralne sesalne sisteme podjetja Omega d.o.o.

V sklopu suho-montažnih gradbenih del nudimo prenove mansardnih prostorov za mansardna stanovanja, kar vključuje tudi vgradnjo predelnih sten in notranjih vrat. Specializirali smo se tudi na področju spuščenih stropov. Za predelne stene uporabljamo sisteme Knauf, pri spuščenih stropih pa nudimo tudi možnost stropa, narejenega iz modularnih plošč Armstrong.

Junija 2013 smo za vas v Cerknici (Čabranska 8- v stavbi avtobusne postaje) odprli razstavno prodajni salon, ki je odprt vsak delovnik od 8:30 – 16:00. V salonu vam je na voljo naš svetovalec, ki vam bo z veseljem pomagal pri vaših odločitvah glede ureditve vaše hiše ali stanovanja. Svetujemo vam tudi pri izbiri primernih izolacije in oken. V salonu si lahko ogledate posamezne razstavne eksponate in se na ta način na lastne oči prepričate o kvaliteti vgradnih materialov in produktov.

V letu 2015 smo storitve razširili tudi na energetske sanacije, projektiranje in inžiniring stanovanjskih hiš in poslovnih objektov.


SUHOMONTAŽNE STORITVE


Suha montaža je postala sinonim za hitro, varno in kakovostno gradnjo, tako notranjih kot tudi zunanjih elementov. Sistemi suhe montaže so sestavljeni iz dveh osnovnih elementov in sicer nosilne konstrukcije in plošč, ki nam skupaj dajejo funkcionalno in estetsko celoto. Z njimi gradimo predelne stene in spuščene strope, s katerimi oblikujemo prostore, med drugim tudi mansardna stanovanja.

Pri nas so najbolj poznani sistemi za suho montažo iz elementov podjetja Knauf, ki jih uporabljamo tudi sami. Konstrukcija stene je načeloma kovinska, nanjo pa so pritrjene mavčno-kartonske plošče. Visoko kakovostne in zmogljive suhe inštalacije ne zahtevajo dodatnega časa za sušenje struktur, kar je pri današnjem tempu življenja izjemno pomembna prednost.

• mansardna stanovanja
• spuščeni stropi
• predelne stene


MONTAŽA STAVBNEGA POHIŠTVA


Preden se odločite za določena okna, vam bomo svetovali na kaj morate biti pozorni pri nakupu, vam dali  koristne nasvete in vam pomagali  najti najboljšo ponudbo za vgradnjo stavbnega pohištva.

Ali ste vedeli, da so slaba okna pogost vzrok (v 50% primerov) za izgubo toplote neke stavbe? Ste vedeli, da so toplotne izgube skozi okno kar desetkrat večje kot skozi zidove? Okna so zelo pomemben faktor pri varčevanju z energijo, še posebej v današnjem času, ko cena energentov samo narašča in ni pričakovati, da bi se ta trend v prihodnosti spremenil.

PVC okna so kvalitetna in cenovno ugodna rešitev problema toplotnih izgub. Običajno so PVC okna v belih barvah, vendar jih je po naročilu mogoče dobiti tudi v drugih barvnih odtenkih, med drugim je mogoča tudi imitacija lesa. Plastična okna z minimalnim vzdrževanjem oz. čiščenjem vseskozi ostajajo taka kot na dan vgradnje.

Lesena okna so malo bolj občutljiva na vremenske vplive, zato jih je potrebno redno vzdrževati, kar pa za ljubitelje lesa ni noben problem. Les je lep material, ki daje občutek toplote. Ker je uporaba lesa okolju prijazna odločitev se je Eko sklad tudi v letu 2014 ponovno odločil sofinancirati nakup in vgradno lesenih energijsko učinkovitih oken.

Prav posebna vrsta oken so strešna okna, ki zahtevajo posebno pozornost, saj so direktno izpostavljena dežju, soncu in snegu. Pomembna sta tako kvaliteta samega okna, kot tudi kvaliteta montaže. S svojimi bogatimi izkušnjami zagotavljamo kvalitetno vgradnjo.

Od zunaj sicer neopazen, a ne nepomemben del vaše hiše oziroma pohištva so notranja vrata. Z izbiro primernih notranjih vrat boste v vaši hiši lahko pričarali vzdušje, kakršno si želite.


CENTRALNI SESALNI SISTEMI (CSS)


S centralnim sesalnim sistemom boste z lahkoto ohranjali čistočo vašega doma in hkrati poskrbeli za svež zrak in zdravo bivalno okolje.

Čeprav je možna tudi inštalacija centralnega sesalnega sistema v obstoječe stanovanje, bi bilo idelano, če se za montažo centralnega sesalnega sistema CSS odločite že pri načrtovanju vaše hiše. Izvedba je namreč v tem primeru najbolj enostavna, saj vse potrebne inštalacijske cevi namestimo še pred ulitjem estrihov in pred nanosom končnega ometa, kar pomeni, da z montažo ne povzročimo nobenih komplikacij in dodatnega dela. Cevi po tleh položimo na nosilno ploščo, v masivnih opečnih stenah pa naredimo izdolbino, v katero položimo cev, tako da bo kasneje skrita pod ometom, pri mavčno-kartonskih predelnih stenah pa jo skrijemo v konstrukcijsko ravnino.

Centralno sesalno enoto namestimo v stranske prostore in tako odstranimo moteč hrup iz vaših bivalnih prostorov. Sesanje s centralnim sesalnim sistemom bo prijetnejše in enostavnejše, saj za sabo ne boste rabili vleči sesalca, ki se zatika za vsakim vogalom. Cev enostavno vtaknete v za to namenjeno režo na steni in začnete sesati. Ko želite zaključiti cev preprosto izklopite iz vtičnice – nič več menjanja umazanih prašnih vrečk ali čiščenja vodnih sesalcev.

Kot pooblaščeni monter za podjetje Omega d.o.o. smo usposobljeni za inštalacijo centralnih sesalnih sistemov. Če imate kakršnokoli vprašanje nas lahko pokličete na 040 899 728 ali se oglasite v našem salonu na Čabranski 8 v Cerknici (pri avtobusni postaji), kjer lahko v živo vidite kako zgleda in deluje centralni sesalni sistem.


PVC IN ALU OKNA


SMG je pooblaščeni monter za PVC Nagode d.o.o., s katerim sodeluje že več let. Lahko se oglasite v našem salonu na Čabranski 8 v Cerknici (stavba avtobusne postaje), kjer vam bomo svetovali o primerni izbiri PVC oken za vaš dom. Poglejte si tudi nekaj referenc kje in kako smo do sedaj vgradili PVC stavbno pohištvo.

PVC Nagode se je leta 1998 začelo kot majhna najemniška delavnica, vendar kmalu okrog sebe zbralo ekipo predanih posameznikov, s katerimi so skupno skrbeli za rast podjetja. V podjetju je danes zaposlenih 60 ljudi. Od samega začetka je podjetje zanesljiv in pooblaščen partner nemškega dobavitelja Rehau, s katerim sodeluje na področju oken iz umetnih mas (PVC). V letu 2011 je podjetje svojo proizvodnjo dopolnilo še z izdelki iz aluminija. V letu 2014 so lansirali novo blagovno znamko Winotti by PVC Nagode.


LESENA OKNA


SMG je pooblaščeni monter za podjetje M SORA d.d. Lahko se oglasite v našem salonu na Čabranski 8 v Cerknici (stavba avtobusne postaje), kjer vam bomo svetovali o primerni izbiri lesenih oken za vaš dom.  Poglejte si tudi nekaj referenc kje in kako smo do sedaj vgradili leseno stavbno pohištvo.

M SORA d.d. je najbolj priznano podjetje za proizvodnjo lesenih oken v Sloveniji. Njihovo kakovost potrjujejo tudi nagrade, nedavno so osvojili 1. nagrado za cenovno najugodnejše certificirano pasivno okno. Podjetje konstantno vlaga v razvoj čim boljših oken, ki uporabnikom zagotavljajo kvalitetne bivalne pogoje. Zavezujejo se k odgovornosti za kakovostno delo v časih, ki zahtevajo vedno večjo odličnost, delo brez napak, ko se moramo vsak dan boriti za konkurenčnost na domačem in tujih trgih.


STREŠNA OKNA VELUX


SMG je pooblaščeni monter za podjetje Velux Slovenija d.o.o. Lahko se oglasite v našem salonu na Čabranski 8 v Cerknici (stavba avtobusne postaje), kjer vam bomo svetovali o primerni izbiri strešnih oken za vaš dom.

Velux je vodilni proizvajalec strešnih oken v Evropi in pri nas. Njihova strešna okna so postala sinonim za kvaliteto. Z več kot 60-letno tradicijo in delovanjem v več kot 40 državah je podjetje VELUX organizirano v veliko multinacionalko. Podjetje VELUX se je zaobljubilo, da bo na trgu delovalo kot vzorno podjetje. Vrednote VELUX so del temeljev na katerih je zgrajeno podjetje. VELUX je tudi ena najmočnejših znamk v gradbeni stroki.


SVETOVANJE


Si želite na novo urediti ali prenoviti obstoječe stanovanje, pa niste prepričani kako bi najbolje organizirali in opremili prostore?

Da boste z veseljem živeli v novem stanovanju in se z zadovoljstvom vsak dan vračali v svoj prijetno topel dom, morate, preden začnete z gradbenimi deli, imeti popolnoma jasno predstavo o tem, kakšno bo vaše novo stanovanje, da ne bi prišlo do nepotrebnega dodatnega dela, ki vas lahko tudi drago stane.

Pri načrtovanju ni pomembna samo velikost prostorov ampak tudi način, kako je prostor osvetljen, kje se v prostor vstopa, orientacija sever-jug, odnos do ostalih prostorov v stanovanju… Kam umestiti kuhinjo, kam kopalnico, kam spalnico… Kje v spalnici boste imeli prostor za garderobno omaro, kje v kuhinji bo lijak, kje pomivalni stroj in kje hladilnik… Vse to je pomembno za delavce, ki bodo polagali elektriko, razpeljali vodo in ne nazadnje tudi za vas, ki boste te prostore uporabljali… Najbolj enostaven način kako vse te dejavnike upoštevati in jih prikazati na nedvoumen način je z arhitekturno risbo.

Za brezplačno svetovanje nas pokličite ( T:08 16 03 777 , M:040 899 728) ali nam pošljite e-pošto (). Nudimo vam tudi možnost arhitekturnega svetovanja našega arhitekta (izrise idejnega načrta in 3d skica/model).

Ključne besede:

Delovni čas (GMT 1)

Delovni čas (GMT 1)

Ponedeljek
08:00 - 16:00
Torek
08:00 - 16:00
Sreda
08:00 - 16:00
Četrtek
08:00 - 16:00
Petek
08:00 - 16:00
popoldanski čas in sobote po dogovoru

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si