Objave

InfoSlovenija
3110
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4533/30879.jpg

OBNOVA FASADE CENA | IZDELAVA FASADE | IZOLACIJA FASADE

Podlog v Savinjski Dolini 3, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Savinjska

Galerija

Predstavitev storitve

Podjetje se ukvarja s storitvami na področju slikopleskarstva.

Storitve:

- fasaderska dela
- štukaterska dela
- pleskarska dela
- suhomontažna dela in predelne stene
- garancija na material

Dejavnosti opravljamo v Celju, Šentjurju pri Celju, v Šmarjah pri Jelšah, na Šmartnem ob Paki, v Šoštanju, Štorah, Taboru, Velenjeu, Vranskem, Zrečah, Žalcu in okolici


 FASADA STARE HIŠE: IZOLACIJA FASADE JE PRIPOROČLJIVA

Pri prenovi 200 let stare stanovanjske hiše je vprašanje fasade bolj zapleteno kot pri prenovi mlajših stavb ali novogradnjah. Slednje so drugače grajene, imajo tanjše zidove, fasade in fasadni sistemi pa se na njih vedejo drugače kot na hiši, zidani iz kamna. Če bi izbirali zimsko bundo, bi najbrž vzeli najnovejšo, narejeno iz modernih materialov, ki vas bodo greli tudi v najhujšem vetru in mrazu. Če imate na izbiro samo volnen pulover, pa boste dobro razmislili, koliko plasti bi bilo smiselno obleči pod njim in iz kakšnega materiala bodo, da vas ne bo grizlo, da se ne boste pretirano potili in da se boste lahko enako premikali kot v tanjši bundi iz umetnih materialov.

Debeli kamniti zidovi v hišah, starih več kot 100 let, imajo visoko akumulacijo top­lote, ne zagotavljajo pa toplotne izolacije. Kamnit zid debeline 50 centimetrov je enak centimetru toplotne izolacije, navajajo na Nacionalni energetski poti Slovenija. Debeli zidovi bistveno bolj akumulirajo toploto kot pri pasivnih in nizkoenergijskih hišah, pri katerih je cilj čim manjša akumulacija toplote v zidovih in grelnih telesih. Pri izolaciji stare hiše je zato treba dobro premisliti, kje jo bomo izolirali: znotraj ali zunaj. Če jo bomo zunaj, se pojavi še vrsta vprašanj glede saniranja kapilarne vlage v zidovih in odvodnjavanja meteorne vode. Pri izolaciji na notranji strani zidov pa se moramo zavedati, da najbrž ne bomo odpravili vseh toplotnih mostov, zmanjšali bomo bivalno površino in kamnitim stenam odvzeli zmožnost akumuliranja toplote.

TOPLOTNOIZOLACIJSKI OMET  ALI FASADNI SISTEM?

Za primer 200 let staro delno podkleteno stanovanjska hiša. Debelina kamnitih zidov je 60 centimetrov, vlaga je zaznana, čeprav vidnih večjih poškodb ometa na notranjih ali zunanjih stenah ni. Temelji so globoki 50 centimetrov in nimajo hidroizolacije, prav tako še ni urejena drenaža okoli hiše, izolirana fasada na debelih kamnitih stenah ni potrebna. Namesto nje se lahko izvede toplotnoizolacijskegi omet.

Toplotnoizolacijski omet je mešanica med izolacijo in ometom. Ometu primešajo kroglice ekspandiranega polistirena (EPS) ali perlita, na stene pa se nanaša v debelini štiri do pet centimetrov. Ko se posuši, je trden in kompakten. Njegova prednost je v tem, da ga lahko nanašamo tako na zunanje kot notranje stene, oblika sten pa ni večja ovira. To pomeni, da bi ga lahko nanesli tudi na surovo steno iz kamna brez dodatne priprave (ravnanja). Stene s takšnim ometom so na otip tople. Najprej se na steno nanese cementni obris, sledi omet in nato armirni sloj ter zaključni sloj in barva.

Prednost toplotnoizolacijskega ometa je tudi v visoki paropropustnosti, kar je pri vlažnih starih stenah pomembno. Slabost pa je v tem, da je po svoji funkciji še vedno samo omet.

Pri izolaciji 200 let stare hiše se najprej priporoča sanacijo temeljev, hidroizolacijo, ureditev drenaže in nanos sanirnih ometov (ki stene izsušujejo in prepuščajo soli). Za njimi bi sledil fasadni sistem, ki bi stene še dodatno izsuševal. »Toplotnoizolacijski ometi so primerni za hiše, zidane iz izolativnih zidakov, ali za dopolnitev izolacije pri t. i. sendvič zidu,« Uporabimo jih lahko tudi za sanacijo stavb, ki so pod spomeniških varstvom in niso bivalne,«  za izboljšane energetske značilnosti starih stavb še vedno najboljša izbira kontaktni fasadni toplotnoizolacijski sistemi. »Gre za kontaktne fasade toplotnoizolacijske sisteme s tankoslojnimi ometi

KAKO IZOLIRATI HIŠO

Pri izolaciji kleti sta na voljo dve možnosti. Če bi hoteli, da je suha in primerna za bivanje oziroma shranjevanje razne opreme, pohištva in predmetov, je treba odkopati kletne zidove in jih zaščititi z bitumensko hidroizolacijo in izolirati z ekstrudiranim polistirenom; vlažna in hladna klet brez izolacije lahko ostane, če v njej shranjujemo samo poljske pridelke in stvari, ki jim vlaga ne škodi. 

 

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Podlog v Savinjski Dolini 3, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Slikopleskarstvo, Gregec Jevševar s.p.
Davčna št.:
54533708
Naslov:
Podlog v Savinjski Dolini 3, 3311 Šempeter v Savinjski dolini
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0510 0801 2793 613 (odprt 5.5.2009, ABANKA d.d.)
Odgovorna oseba:
Gregec Jevševar
Kontaktna oseba:
Gregec Jevševar