Objave

InfoSlovenija
6138
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew47588.jpg

VRTNI RASTINJAKI NAMAKALNI SISTEMI STEKLENJAKI

Stegne 15, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska
+386(0)1 5076643

Galerija

Predstavitev storitve

Z VAMI ŽE OD LETA 2001

Smo podjetje s tradicijo, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo profesionalnih vrtnih rastlinjakov. Poleg rastlinjakov so vam po ugodnih cenah na voljo tudi steklenjaki, zimski vrtovi ter celotna oprema za rastlinjake. Nudimo pa vam še polkarbonatne kritine oz. plošče za nadstreške in terase, ki bodo poskrbele za visoko udobje in zaščito pred vremenskimi vplivi.

Že od nekdaj prisegamo na kakovost, zato ste lahko prepričani o uporabi najboljših materialov, strokovni montaži in dolgi življenjski dobi produktov. Z uporabo naših rastlinjakov, steklenjakov ali zimskih vrtov se bodo pogoji za rast rastlin približali optimalnim. Steklenjaki so priljubljeni predvsem pri ljubiteljskih vrtičkarjih, saj so nekoliko manjši od rastlinjakov. Seveda so vam pri nas na voljo tudi manjši rastlinjaki, ne le veliki profesionalni rastlinjaki.

Dobavljen vrtni rastlinjak si lahko postavite sami ali pa montažo rastlinjaka prepustite našim strokovnjakom. Odločite se za rastlinjak, steklenjak ali zimski vrt podjetja RAR novi in uživajte v stiku z naravo, jejte zdravo ter hkrati privarčujte.

VRTNI RASTLINJAKI

Vrtni rastlinjaki so namenjeni predvsem za pridelavo zelenjave za lastno uporabo.

Izdelujemo serijske vrtne rastlinjake širine 4m in 5m. Vsi rastlinjaki daljši od 6m imajo bočna okna z navijanjem, po celi dolžini, z obeh strani. Krajši rastlinjaki do 6m so brez bočnih oken, imajo pa zato drsna vrata na obeh straneh rastlinjaka, ki omogočajo zadovoljivo prezračevanje.

Konstrukcija rastlinjaka je izdelana iz vroče cinkanih cevi fi 40x1,2mm, ki omogoča dolgo življensko dobo. Vrtni rastlinjaki so kriti s profesionalno EVA folijo z UV zunanjo zaščito in notranjo protirosno zaščito.

Življenjska doba folije na rastlinjaku je najmanj od 6 do 8 let. Vrtni rastlinjaki so visoki 2,4 in 2,5m, zato omogočajo rast tudi visokoraslim rastlinam.

Kadar nimate prostora za postavitev serijskega rastlinjaka, vam izdelamo rastlinjak po naročilu, ki je lahko ožji od 4m, vendar ne ožji od 2,5m, in poljubne dolžine. Imenujemo jih mali rastlinjaki.

Možno je tudi vgraditi namakalni sistem v vaš vrtni rastlinjak in še nekatero drugo opremo za rastlinjake.

Vrtni rastlinjak si po naših skicah zmontirate sami ali pa vam montažo rastlinjaka opravimo mi.

Dobra alternativa za rastlinjak je tudi steklenjak, izdelamo pa vam tudi zimski vrt.

Rastlinjak lahko uporabite tudi kot streho za bazen ali pa garažo za avtomobil in kamp prikolico. Če pa vas zanima zaščita proti toči za vaše nasade ali le za zaščito avtomobila, pa lahko uporabite naše protitočne mreže.

PROFESIONALNI RASTLINJAKI

Profesionalne rastlinjake proizvajamo iz vroče pocinkanih cevi in profilov, ki omogočajo dolgo življensko dobo.

Rastlinjaki izdelujemo po lastnih načrtih v dveh serijskih izvedbah in sicer: F-V širine 6, 8, in 9m in F-M širine 10 in 12m z dodatnimi ojačitvami.

V rastlinjakih ustvarimo prijazno in kontrolirano klimo, zato so primerni za vzgojo sadik cvetja, vrtnin, plodovnic, oljk itd.

Rastlinjaki nam zagotavljajo primerno zaščito pred temperaturnimi razlikami, dežjem in vetrom, zato so primerni za tržno proizvodnjo vrtnin in plodovnic. Izredno priljubljeni so tudi rastlinjaki za jagode, s pomočjo katerih je pridelek lahko res obilen.

Profesionalni rastlinjaki so namenjeni predvsem za tržno proizvodnjo zato imajo bočno, strešno in čelno zračenje, da lahko ustvarimo čim bolj idealne pogoje za rast. Opremimo jih lahko z vso potrebno avtomatiko, ki nam olajša delo in prihrani čas: namakalni sistemi, sistemi ogrevanja.

Izdelamo vam tudi rastlinjak po vaših željah in potrebah, glede na posebne zahteve proizvodnje. Rastlinjak z dvojno folijo, med katero vpihujemo zrak, ki je odličen izolator in gretjem, vam omogočimo konstantno proizvodnjo skozi vse leto. Rastlinjak je primeren tudi kot skladiščni prostor, kot mrežnik ali senčnik int. Nudimo tudi zimski vrt.

STEKLENJAKI

Steklenjaki so zelo primerni za vse, ki imajo vrtnarjenje le za »hoby«.

Ogrodje steklenjaka je iz aluminija, ki ga pokrijemo s šipo, polikarbonatom ali kombinacijo obeh. Steklenjak dovoljuje v osnovni izvedbi kritino do 8mm, v izvedbi »TROPIK« pa do 15mm.

Steklenjaki so primerni za gojenje rastlin pri visokih temperaturah, kot na primer za orhideje, kaktuse ali vzgojo plazilcev. Steklenjaki so na voljo v različnih velikostih z širino 2,36 in 3,09m.

Postavitev steklenjaka

Za postavitev steklenjaka ne potrebujete posebnih temeljev. Postavite ga lahko na vrt ali na teraso. Steklenjak je idealna družinska steklena hišica, ki si jo lahko omislite tudi v barvi. Vaše rastline bodo čudovito uspevale tudi pozimi, saj si po ugodni ceni lahko omislite tudi zimski vrt.

OPREMA

• Mize: gibljive in stabilne s plastičnimi koriti in kanali za namakanje od spodaj, z nosilnimi ploščami oziroma s pocinkanimi jeklenimi mrežami za sadilne platoje.
• Ogrevanje: termogeno s kurilnim oljem ali plinom.
• Kontrolni sistemi: regulacija temperature in mikroklime.
• Alarmni sistemi: zvočni, telefonični in svetlobni
• Vpenjalni profili: pocinkani z PVC držalom in varovalko za vpenjanje enojne ali dvojne folije, dolžine 6m.
• Kompresorji: z avtomatiko za napihovanje folije
• Dvižni pogoni: z zobato letvijo, zobnikom in jarmom za strešna okna in pogoni z elektromotorji z cevnimi vodili za bočna okna.
• Reduktorji: z elektromotorji od 0,18 do 0,36 kW.
• Objemke: za zapenjanje folije od 1/2" do 2" in cevne objemke fi 28 in fi 60
• Sponke: za vzgojo paradižnika

Polikarbonatne plošče in polikarbonatne kritine

Polikarbonatne kritine in polikarbonatne plošče so zelo vzdržljive

V podjetju RAR NOVI d.o.o. vam nudimo tudi polikarbonatne kritine – polikarbonatne plošče za rastlinjake, terase, nadstreške in podobno. Zimski vrtovi in steklenjaki so s pomočjo polikarbonat plošče zaščiteni tudi proti toči. Polikarbonatne kritine premagajo vsako vremensko nevšečnost.

Polikarbonatne plošče so lahko različnih debelin

Polikarbonatne plošče so zelo lahke, a močne in vzdržljive. Polikarbonatne kritine in plošče so lahko eno- ali večslojne in so zelo primerne ne samo v kmetijstvu, ampak tudi pri gradnji in industrijski uporabi. Zimski vrtovi in steklenjaki bodo odlično zaščiteni s polikarbonat kritinami.

Steklenjaki in polikarbonatne kritine oz. plošče

Ogrodje, ki ga imajo steklenjaki je iz aluminija, ki ga pokrijemo z kombinacijo stekla in polikarbonatne plošče. Steklenjaki v osnovi dovoljujejo kritino do 8mm debele polikarbonat plošče. Steklenjaki so lahko prav tako kot zimski vrtovi, z uporabo polikarbonatne kritine uporabni za različne namene, zračenje pa je preprosto.

Polikarbonat plošče ali UV folije EVA?

Različni rastlinjaki so lahko pokriti z uporabo polikarbonatne kritine ali UV folije EVA. Polikarbonatne plošče imajo veliko prednosti, ki smo jih že omenili, UV folije Eva pa so zelo primerne za rastlinjake, ki jih lahko po potrebi sami prestavljamo ali postavljamo oz. razdiramo.

Polikarbonatne plošče nudijo izolacijo in uv zaščito

Polikarbonatne plošče so primerne za pokrivanje, zastekljevanje steklenjakov, uporabo v kmetijstvu – rastlinjaki. Za polikarbonatne plošče cenik nam lahko pošljete povpraševanje. Polikarbonatne plošče in polikarbonatne kritine nudijo odlično izolacijo in UV zaščito. Polikarbonatne kritine so od vsej prosojnih kritin najodpornejše.

Polikarbonatne plošče cena in akcije

Zimski vrtovi iz polikarbonat plošče z bočnimi okni z navijanjem 3x6m pri podjetju RAR NOVI d.o.o. že od 870 €. Cene polikarbonatne kritine so odvisne od debeline in strukture. Cena se določa za glede na dimenzijo polikarbonatne plošče. Oglejte si tudi naše akcije!

Namakalni sistemi

Namakalni sistemi so lahko popolnoma avtomatizirani in omogočajo tudi dognojevanje. V rastlinjakih lahko uporabljate tri osnovne sisteme namakanja: kapljično namakanje na cev ali kapljalnik, namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe in namakanje z meglilnikom. Vsi ti sistemi so lahko mehanski ali podprti z kontrolerji.

V profesionalnih rastlinjakih, pri proizvodnji vrtnin in zelenjave, uporabljamo predvsem kapljično namakanje. Pri vzgoji in proizvodnji cvetja uporabljamo namakanje z pršenjem, kapljično namakanje in potopne mize. Pri vzgoji sadik pa uporabljamo v glavnem namakanje s pršenjem ali zalivalne rampe.

Pri zunanjih kmetijskih površinah se uporablja predvsem kapljično namakanje ali pršenje.

UV folije Eva

UV stabilizirane EVA folije, ki jih uporabljamo za pokrivanje rastlinjakov in plastenjakov, so večplastne in iz notranje strani tudi protirosne.

Debelina UV folije je 200 mikronov.

Standardne širine uv EVA folije so: 4m, 6,5m, 7,5m, 8,5m, 9,5m, 10,5m, 12,5m, 14m

UV stabilizirane EVA folije imajo garancijo 4 leta na prosojnost.

Življenska doba UV stabilizirane EVA folije v slovenskem prostoru je od 6 do 8 let.

Senčilne in protitočne mreže

Mreže senčilne uporabljamo za senčenje rastlinjakov in plastenjakov v poletnih mesecih. Mreže senčilne imajo namen zmanjšati propustnost sončne svetlobe, zmanjšati propustnost škodljivih uv žarkov, zmanjšati temperaturo v rastlinjakih in plastenjakih, obenem pa preprečuje tudi ožigna rastlinah.

V slovenskem prostoru uporabljamo v glavnem 50% senčilne mreže pri raslinski proizvodnji.

Ustrezna zaščita proti toči za avto ali vaše pridelke je lahko uporaba protitočne mreže. Mreže protitočne se uporabljajo predvsem za zaščito proti toči v nasadih in tudi za zaščito rastlinjakov, plastenjakov, parkirišč...

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Stegne 15, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
RAR NOVI, proizvodnja, trgovina, inženiring d.o.o.
Davčna št.:
70034290
Naslov:
15 Stegne, Ljubljana
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0201 1009 0499 171 (NLB d.d.)
Plačilna platforma:
IBAN SI56 3400 0100 4361 159 (Sparkasse d.d.)