Brezplačne informacije 080 34 22

MASAŽE ŠINKO, BRANKO ŠINKO, S.P., APAČE

Apače 8 , Apače, Pomurska
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Maserstvo Šinko, Branko Šinko, s.p.
  • Davčna št.:
  • 86377370
  • Kontaktna oseba:
  • Branko Šinko
  • E-mail:

Podjetje se ukvarja s storitvami na področju masaže in nege telesa.

Nudimo vam:

- protibolečinske terapevtske masaže

- športne masaže

- ostale masaže in razgibavanje bolečih predelov


Protibolečinska ("terapevtska") masaža je strogo namenska, ciljana masaža, ki pomaga blažiti razbolele dele telesa (npr. hrbet, vrat,...) S protibolečinsko masažo rahljamo "vozle" (mišični spazem) in poskušamo doseči boljšo gibljivost in prožnost mišic.

1. Bolečine v vratu, v ramenih, za lopaticami

Vse več je ljudi, ki zaradi prisiljene telesne drže hudo trpijo.
Delo (npr. za računalnikom), vsakodnevna "borba", odgovornost in strah za prihodnost, nas prisilita v negibno in zakrčeno držo, ki se je v začetku niti ne zavedamo. Ko pa hrbet, rame, tilnik in vrat postanejo nepremična gmota, je zatrdlina boleča in težko in zelo boleče jo je spet "sprostiti".
Mišična vlakna se zlepijo v snopiče in z masažo jih poskušamo spet "razstaviti".
Vsakodnevna rekreacija (npr. hoja s palicami) in ukvarjanje s športom so garancija, da se to skoraj zagotovo ne bo zgodilo, ali vsaj ne v tako hudi obliki.

2. Bolečine v križu /ledvenem delu hrbta

Lahko je posledica obrabe, poškodbe ali pa prisiljene drže tudi bolečina v križnem ali ledvenem delu hrbta. Če zadeva ni akutna in z zdravnikovim nasvetom, lahko blažimo bolečine tudi s protibolečinsko masažo. Sproščanje napetosti s protibolečinsko masažo in gretje je najkoristnejše, kar vam lahko priporočim!!

3. Glavobol

Ramenski obroč in vrat sta silno obremenjena dela našega telesa. Vrat nosi in obrača glavo, na ramah pa "nosimo cel svet".....
Večkrat ljudje potarnajo, da čutijo "gluhost" v stiku hrbtenice in lobanje.Večkrat je to tudi naznanilo za hujši glavobol.
Če ste izčrpali vso poznano "prvo pomoč", da bi se znebili glavobola, poskusite še z masažo vratu (gnetenje in masaža s členki prstov). Poskusite tudi z nežno, sproščujočo masažo dveh točk, dveh vdolbinic levo in desno od mesta, kjer hrbtenica "ponikne" v lobanjo.

4. Terapevtska "športna" masaža

Aktivni športniki in rekreativci poznajo pojem "ogrevalne" in "ohlajevalne" masaže. Pri "ogrevalni" bolj ogrejemo določene mišice oz. mišične sklope, ki jih bomo pri določenem športu bolj obremenjevali. Pri "ohlajevalni" pa jih po hudih naporih sprostimo in pomagamo pri izločanju mlečne kisline.
Športna masaža je pomembna za pripravo, ohranjanje in hitrejšo regeneracjo mišičnih skupin, različna pa je zaradi individualnih zahtev za določeno športno panogo.

S protibolečinsko masažo sprostimo zategnjene mišice, preženemo glavobol, živčnost pa zamenja dobrodejni občutek sprostitve. Poudarjam, da je masaža dopolnitev športu in rekreaciji, ne more pa nadomestiti vadbe za krepitev, moč in vzdržljivost.


Avtorske pravice © 2013 Jana Polajnar.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si