Brezplačne informacije 080 34 22

KAJTANJE, BANANAWAY, LJUBLJANA

Barjanska cesta 50 , Ljubljana, Osrednjeslovenska
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Eurora, spletna trgovina, d.o.o.
  • Davčna št.:
  • 70768668
  • Kontaktna oseba:
  • Matija Pivk
  • E-mail:
Težko je opisati občutek, ko se veter ujame v kajt in zdrsiš po vodni gladini. Zmagoslavje, ker si si podredil tako mogočno silo na eni strani, se staplja z zavedanjem popolne usklajenosti z naravo. Kajtarji ta občutek največkrat opisujejo z besedami užitek, svoboda in mir.

Kajtanje ali kiteboarding je šport, pri katerem s kajtom ujamemo veter in se s pomočjo deske vozimo po različnih terenih. Najpogosteje kajtamo na vodi, kar z drugo besedo imenujemo kitesurfing, lahko pa se izvaja tudi na snegu (snowkiting) ter na travnatih površinah (lanboarding).

Poleg že omenjenega kajta (padala) in deske za kajtanje potrebujemo še bar (nekakšen »volan«, s katerim upravljamo kajt) in trapez (na katerega je pripet bar s kajtom). V kajt torbo spakiramo še »shortse«, lycra majico ali neopren in že smo pripravljeni na akcijo.

In kje v lahko kajtamo? Na varnih spotih z dovolj vetra! Slovenija ni ravno vetrovna dežela, zato spomladi in jeseni kajtamo v Gradu (Italija), poleti pa na Neretvi (Hrvaška) uživamo v čudovitem maestralu. Tekom celega leta organiziramo kite potovanja in vas odpeljemo na najboljše spote celega sveta.

Kljub temu, da se kajtanje uvršča med adrenalinske športe, se z njim lahko ukvarja vsak fizično zdrav in motiviran posameznik. Bolj ko sama moč posameznika je pomembna tehnika, ki nam omogoča, da kajtamo z minimalnim naporom.

Dodatno moramo sam veter spoštovati, ga znati dobro prebrati, poznati pravila kajtanja in prepoznati varen spot. Nepoznavanje osnov je lahko zelo nevarno ne le zate, ampak tudi tvojo okolico, zato ti lastno učenje odsvetujemo.

Dovoli, da ti o kajtanju vse od A do Ž razložimo Bananaway certificirani IKO inštruktorji kajtanja z ogromno izkušnjami.
Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si