Brezplačne informacije 080 34 22

CAPOEIRA, CAPOEIRA ZA OTROKE, JIU-JITSU - DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN CAPOEIRA GINGASEMPRE SLOVENIJA, VE

Lokovica 100b , Šoštanj, Savinjska
Pokaži pot
 • Poslovna oblika:
 • Društvo borilne veščine Capoeira Gingasempre Slovenija
 • Davčna št.:
 • 80500820
 • E-mail:
 • Govorimo:
  • Z vami že:
  Ginga Sempre je športno kulturno društvo, ki se ukvarja z brazilskimi borilnimi veščinami ter glasbenimi in plesnimi predstavami. Organiziramo tečaje capoeire, brazilskega jiu jitsa, sambe, afro dance, ter glasbene šole sambe pod vodstvom mojstra capoeire, profesionalnega plesalca in koreografa Gilsona iz Brazilije. Z skupino brazilskih plesalcev, capoeiristov-akrobatov pripravimo pravi brazilski spektakel za vse priložnosti ter koncerte z popularno brazilsko glasbo.


  CAPOEIRA

  CAPOEIRA je brazilska borilna veščina, z afriškimi vplivi, ki se je razvijala v času suženjstva med temnopoltimi prebivalci Brazilije, ki so jih kot sužnje pripeljali iz Afrike. Zanjo so značilni hitri in kompleksni gibi. V preteklosti je služila za samoobrambo in upor. Danes je priznana borilna veščina ter nacionalni brazilski šport in je osvojila že ves svet. Sestavni del capoeire so tudi akrobacije in prav zato je capoeira nepogrešljiv del brazilskega spektakla.


  CAPOEIRA ZA OTROKE

  CAPOEIRA ZA OTROKE nudi vse vrste vaj, ki so ključne za otrokov telesni in gibalni razvoj.
  S pomočjo Capoeire pa otrok pridobi še več; redna vadba pripomore k vzdrževanju ustrezne telesne teže in k razvoju skladnega telesa, kar otroku pomaga pridobiti samozavest in pozitivno sampodobo. Z redno vadbo Capoeire otrok pridobi tudi odločnost in disciplino, kar mu bo pomagalo tudi na drugih področjih njegovega življenja. Otroci se bodo naučili tudi osnov portugalskega jezika, prepevali bomo pesmice v portugalščini, ki so neločljiv del capoeire.
  Ob tem velja povedati še, da so raziskave pokazale, da redna telesna dejavnost pozitivno vpliva tudi na kognitivne sposobnosti. Otroci, ki so zelo aktivni, si prej in lažje zapomnijo novo snov v šoli, lažje sledijo pouku in imajo boljšo sposobnost koncentracije, poleg tega pa za šolsko delo porabijo manj časa kot drugi otroci.

  Vadba je varna,neagresivna prirejena za otroke.


  BRAZILSKI JIU-JITSU

  BRAZILSKI JIU-JITSU je borilna veščina oziroma borilni šport ter samoobramba, poudarek je na borbi pri tleh. Zasnovan je tako, da lahko manjši in fizično šibkejši človek uspešno premaga večjega ter močnejšega človeka z uporabo pravilne tehnike lahko nasprotnika spravimo v ležeči položaj ter ga onesposobimo z posebnimi prijemi “joint locks” in “chokeholds”.


  BRAZILIAN DANCE

  SAMBA BRAZILSKI KARNEVAL, AXE, LAMBADA AFRO-BRAZILSKI PLESI IN ŠE… energični brazilski plesi, ki vam učvrstijo celotno telo in sprostijo napetost, pridobili boste občutek za ritem koordinacijo. Plesali bomo ob spremljavi popularne brazilske glasbe in bobnov v živo!


  BRAZILSKI KARNEVAL

  Brazilski karneval je svetovno znan festival, živahen in zelo pisan. Začne se na petek in konča na pepelnično sredo. Najpomembnejši dan pa je pustna sobota. Karneval v Riu je največji na svetu, njegovi začetki segajo v dvajseta leta 18.stoletja. Bistvo karnevala je tekmovanje med šolami sambe, vsaka šola se predstavi z svojo temo; kostumi, plesalci in glasbo.

  Za vas lahko pripravimo pravi karneval z samba plesalkami v bogatih kostumih in z spremljavo batukade – tolkalistične skupine v živo.


  SAMBA

  BRAZILSKA SAMBA je živahen ritmičen ples brazilskega porekla je najpopularnejši ples brazilskega karnevala ter ostalih brazilskih spektaklov. Samba je prišla v Brazilijo skupaj z Afričani. Plesali so jo v svojih prebivališčih imenovanih “senzala”. Kasneje je bila vsesplošno sprejeta v Braziliji, najprej v Rio de Janeiru in v Bahiji. Danes so samba plesalke oblečene v bogate in pisane kostume, vsak kostum je edinstven. V visokih petah in ob ritmih bobnov udarjajo izmenično z nogami ob tla ter hkrati zibajo boke. Ritem je zelo hiter in kostimi težki, zato je potrebno veliko vaje, kondicije in spretnosti.


  AFRO-BRAZILSKI PLES

  Afriško brazilski ples se je razvil med brazilskimi sužnji, ki so jih pripeljali iz Afrike. Danes je ta ples mešanica afriških ritmov in gibov z indijanskimi ter evropskimi vplivi in je del brazilske foklore. Obstaja več vrst afriško brazilskega plesa, vse različice pa imajo skupne značilnosti; hitro udarjanje s stopali, prosti neodvisni gibi rok, prsnega koša in bokov. Maculele, ples z ognjem ter bobni so del našega brazilskega spektakla.

  MACULELE je ples afro brazilskega izvora, ki ga izvaja več ljudi hkrati zbranih v krogu. Vsak plesalec ima v rokah 2 palici. Po ritmu, ki ga daje boben imenovan atabaque začnejo plesalci udarjati s palicami in hkrati izvajati ekpresivne in akrobatske plesne gibe.

  PLES Z OGNJEM Je starodaven afriški bojevniški ples, ki je bil kasneje modificiran v Braziliji.
  Ključne besede:

  MNENJA

  Oddaj mnenje

  © 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si