Brezplačne informacije 080 34 22

RIBOLOV, TRŽIŠKA BISTRICA, RIBNIK ŽEJE, RIBIŠKI DOM ŽEJE - RIBIŠKA DRUŽINA TRŽIČ

Ročevnica 61, Tržič , Gorenjska +386(0)4 187 77 57
Pokaži pot
 • Poslovna oblika:
 • Ribiška družina Tržič
 • Davčna št.:
 • 32756054
 • E-mail:
 • Govorimo:
  • Z vami že:
  Ribiška družina Tržič deluje od leta 1956. Vodi jo upravni odbor, ki ga sestavlja devet (9) članov. Predsednik družine je g. Janko Troha, tajnik je g. Janez Pintar. Za učinkovito delo upravnega odbora delujejo v družini naslednje komisije: za špotni ribolov, za delo z mladimi ribiči, za ribiška tekmovanja, za ribogojstvo in gospodarjenje z vodami ter varstvo okolja. Celotno delovanje družine nadzira tričlanski nadzorni odbor.

  Družina gospodari z ribiškim okolišem, ki obsega Tržiško Bistrico s pritoki in Savo od izliva Tržiške Bistrice do jezu v Majdičevem kanalu, vključno s kanalom in vsemi pritoki Save na tem delu.

  Družina upravlja tudi  z ribniki v Žejah velikosti cca. 1,5 ha. Tu smo zgradili v letu 1998 tudi ribiški dom.  V dveh ribnikih je možen lov krapa, linja, ščuke, smuča, tolstolobika in ribjega drobiža; v ribniku postrvi je možen lov šarenke.

  Naše vode, namenjene športnemu ribolovu, so izrazito salmonidne, naseljene s potočno postrvjo, šarenko in lipanom. V Savi pa kraljujejo tudi kapitalni sulci.

  Za uspešno gospodarjenje imamo skupaj z ribiško družino Kranj v Zgornji Besnici ribogojnico, v kateri letno vzgojimo 500.000 kosov zaroda potočne postrvi. Gospodar družine je g. Janez Čadež, ki ima veliko zaslug za uspešno gospodarjenje.

  Vse ljubitelje športnega ribolova vabimo, da obiščete naše ribolovne vode in se sami prepričate o lepotah, ki jih nudijo vode s katerimi upravlja ribiška družina Tržič. Vsem obiskovalcem želimo dober prijem in mnogo prijetnih trenutkov v našem okolišu.


  SAVA


  Pravico do ribolova v revirju Sava imajo osebe na podlagi veljavne in pravilno izpolnjene dnevne ribolovne dovolilnice. Datum, ime in priimek upravičenca se mora v ribolovno dovolilnico vpisati pred pričetkom ribolova s kemičnim svinčnikom, datum z dvomestno številko.

  Revir Sava se prične od skale (cca 200 m nad izlivom TB v Savo) in izliva Mvačnika do jezu pri Tekstilindusu. Dovoljen je tudi ribolov v Majdičevem kanalu. Vsi pritoki Save so gojitveni potoki.

  V delu revirja Save in to od strelišča v Struževem (meja označena s tablo “A”) do vključno Majdičevega kanala, se prične ribolovna sezona za vse vrste postrvi s 1. marcem (v prestopnem letu z 29. februarjem). V celotnem revirju Sava se prične sezona lova vseh vrst postrvi 1. aprila. Lovna sezona potočnice preneha 30. septembra, šarenke pa 30. novembra. Lovna sezona lipana se prične 16. maja in konča 30. novembra. Lov v Savi je dovoljen z muharico in umetno muho z enim trnkom-enojčkom, brez zalusti, narejeno s tehniko vezanja ali z vijačnico, vodno kroglico in umetno muho z enim trnkom-enojčkom, brez zalusti, narejeno s tehniko vezanja. Dovoljeno je upleniti 3 salmonide, vendar le eno (1) potočno postrv ali enega (1) lipana in le eno ribo nad 50 cm.

  Najmanjše dovoljene mere so:

  • potočna postrv 25 cm
  • šarenka 24 cm
  • lipan 30 cm
  • ščuka 50 cm
  • zlatovščica 24 cm


  TRŽIŠKA BISTRICA


  Veseli smo vašega obiska. Želimo vam, da se počutite v našem okolju kar najprijetneje. Z nakupom ribolovne dovolilnice ste pridobili pravico do ribolova v revirju Tržiška Bistrica, ki je v upravljanju RD Tržič. Radi bi vas seznanili s pravili izvajanja ribolova.

  Pravico do ribolova v revirju Tržiška Bistrica imajo osebe na podlagi veljavne in pravilno izpolnjene dnevne ribolovne dovolilnice. Datum, ime in priimek upravičenca se mora v ribolovno dovolilnico vpisati pred pričetkom ribolova s kemičnim svinčnikom, datum z dvomestno številko.

  Tržiška Bistrica (TB) je lovna od mostu nad gradom v Jelendolu do izliva v Savo. Mošenik in vsi pritoki TB, so gojitveni potoki. Gojitveni rezervati so tudi vsi vodni kanali in grape. Ribolovna sezona v revirju TB se prične 1. aprila in zaključi 30. septembra. Lovna sezona lipana se prične 16. maja in zaključi 30. septembra. V revirju TB je dovoljen ribolov z muharico in umetno muho z enim trnkom-enojčkom, brez zalusti, narejeno s tehniko vezanja. Dovoljeno je upleniti 3 salmonide in pa le eno postrv nad 50 cm. Najmanjše dovoljene mere so:

  • potočna postrv 25 cm
  • šarenka 24 cm
  • zlatovščica 24 cm
  • lipan 30 cm


  RIBNIK ŽEJE


  Veseli smo vašega obiska. Želimo vam, da se počutite v našem okolju kar najprijetneje. Z nakupom ribolovne dovolilnice ste pridobili pravico do ribolova v ribniku Žeje, ki je v upravljanju RD Tržič. Radi bi vas seznanili s pravili izvajanja ribolova v ribnikih Žeje.

  Pravico do ribolova v revirju Žeje imajo osebe na podlagi veljavne in pravilno izpolnjene dnevne ribolovne dovolilnice. Datum, ime in priimek upravičenca se mora v ribolovno dovolilnico vpisati pred pričetkom ribolova s kemičnim svinčnikom, datum z dvomestno številko (npr. 08. maj, Janez Ribič).

  Dovoljen je ribolov v spodnjih dveh ribnikih. Ribolov je dovoljen od zore do mraka na športni način z uporabo ene palice, enega trnka in ene vabe. Uporaba čolna ni dovoljena. Dovoljen je talni ribolov in ribolov s plovcem. Lov rib je dovoljen z vsemi umetnimi vabami, kompostnim črvom, kruhom, sirom, testom, sadjem in drugimi vabami rastlinskega in živalskega izvora, razen kostnih črvov in ribe. V ribnikih je dovoljen uplen ene ribe, za katere je predpisana najmanjša mera ali ulov 30 kosov ribjega drobiža (rdečeperke in rdečeoke). Uporaba mreže shranjevalke in posode za shranjevanje rib je prepovedana! Uplenjena riba se mora vpisati v ribolovno dovolilnico takoj po uplenu. Ribolovno dovolilnico je upravičenec ribolova izkoristil, ko je uplenil dovoljeno število rib.

  Najmanjše lovne mere in varstvene dobe so:

  • krap, amur 20 cm     ni varstvene dobe
  • ščuka 50 cm     01.02.-30.04.
  • klen, linj,ploščič 30 cm     01.05.-30.06.  
  • smuč  50cm     01.03.-31.05.
  • šarenka - nima mere     01.12.-28.02.
  • ribji drobiž - nima mere     01.04.-30.06.


  RIBNIŠKI DOM ŽEJE


  Ribiški dom v Žejah je odprt, tako da si lahko privoščite razne ribje dobrote, ki vam jih pripravljajo v brunarici. Odpiralni čas je takšen kot je bil lansko leto in sicer med tednom od 11 do 22 ure, v petek in soboto od 10 do 23 ure in v nedeljo od 10 do 20 ure. V ponedeljek pa sta tako ribiški dom, kot ribnik zaprta.

  Vabljeni!


  PRODAJNA MESTA IN CENIK


  Prodajna mesta - POVEZAVA

  Cenik - POVEZAVA
  Ključne besede:

  MNENJA

  Oddaj mnenje

  © 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si