Objave

InfoSlovenija
4334
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew48195.jpg

ŠPORTNO DRUŠTVO MOJ KLUB, BLED

Ljubljanska cesta 13a, 4260, Bled, Gorenjska

Galerija

Predstavitev storitve

Športno animacijski klub za otroke in odrasle Moj Klub nudi širok izbor športnih programov in drugih aktivnosti.


BALETNA ŠOLA


Balet je umetniški ples, ki zahteva veliko discipline, natančnosti in vztrajnosti. Koraki, obračanje glave, pozicije nog in rok so v naprej določeni, plesalci in plesalke pa strmijo z baletnimi treningi na popolnost izvedbe teh korakov. Z baletom tako pričenjamo že v baletni pripravnici, ki traja 2 – 3 leta. Otroci tako že v zgodnjem otroštvu v prvi vrsti v sebi prebujajo interes in ljubezen do baleta in plesnega izražanja, spoznavajo svoje telo in razvijajo gibalno in plesno disciplino. Baletna pripravnica poteka na Bledu v Mojem klubu vsak četrtek ob 18h in v Tržiču vsak petek ob 17h.

Učenci baleta se v baletni šoli Moj Klub Bled učijo po baletnem učnem načrtu. To pomeni, da lahko kot zunanji kandidati opravljajo izpit za 1. razred na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ko so tehnično in telesno pripravljeni.

Otroci, ki jih pripravljamo v Mojem Klubu na izpit, imajobaletne vaje najmanj 2x tedensko s poudarkom na baletni tehniki. Na izpitu dobijo oceno s strani tričlanske komisije. Pozitivna ocena jim omogoča napredovanje v višji razred. Pouk baleta traja šest let. Ob zaključku 4. razreda učenci prejmejo spričevala o končani nižji stopnji baletne šole. Zadnji dve leti šolanja se obravnavata kot višja stopnja. Na to stopnjo se lahko vpišejo zunanji kandidati, ki so uspešno opravili sprejemni preizkus za višjo stopnjo osnovne baletne šole. Učenci lahko nato nadaljujejo šolanje na srednji stopnji, če opravijo sprejemni izpit za Srednjo baletno šolo.


PLESNA ŠOLA


Učimo se različnih zabavnih plesov na različne glasbe in pri tem maksimalno uživamo.

V skupini začetnic plešejo dekleta, ki so se s plesom šele začela ukvarjati ali plešejo manj kot dve leti. Učimo se osnov vseh plesnih zvrsti (jazz baleta oziroma show danca in hip hopa oziroma street dance showa).

V nadaljevalni skupini so plesalke, ki so že osvojile osnove, zato tam poglabljamo plesno tehniko in se učimo zahtevnejših elementov, kot so skoki, zahtevne piruete, akrobacije... V obeh nadaljevalnih skupinah (8-11 in 12+) se lahko v letošnjem šolskem letu plesalke odločajo za tekmovanje v show dancu in jazzu. Lahko tekmujejo v solo plesu, v duo (2 plesalca) in v malih skupinah (od 4 do 7 plesalcev). To pa seveda pomeni, da je potrebnih več dodatnih treningov, dodatne koreografije in kostumi ter seveda še večja želja in predanostplesu. Poleg rednih treningov plesa so odlična dopolnitev tudi treningi klasičnega baleta ter gimnastike.


BORILNE VEŠČINE


Kick Box

Ljubitelji borilnih veščin vstopamo v novo sezono polni zagona! Letos se bomo včlanili v Kickboxing zvezo Slovenije. Čaka jo nas zanimivi treningi, tekmovanja in izzivi. Vsi, ki si ne želijo tekmovati, bodo zagotovo dobra pomoč pri treningih in podpora na tekmah. Mlajša generacija prične kick box treninge z rokavicami.


Karate

Karate je veščina obladovanja telesa in duha. Je odličen šport, ki otroka gradi in dopolnjuje. Na željo Mojce, ki je prav tako trenirala karate sem pričel z vadbo na Bledu. In kmalu smo spoznali, da je odločitev prava. Za nami je prvi mesec treningov, spoznali smo osnovne vaje razgibavanja, obrambe elemente kot so age uke, soto uke gedan barai. Pravkar pa spoznavamo delo z partnerjem. V prihodnje nas čaka motorika gibanja in spoznavanje prve predšolske kate Taikyoku shodan in takoj tudi prve šoljske kate Heian shodan. Će bodo učenci na predovali z takim tempom naš čaka tudi prvo tekmovanje Božični turnir v Ljubljani. Ko pa bo znanje dozorelo pa čisto pravi izpiti za prvi Karate pas. Prisrčno vabljeni otroci od 5 let pa naprej. Saj karate nima meja.


Won Hwa Do

Won Hwa do je korejska borilna veščina, ki temelji na krožnem gibanju. Je edina borilna veščina, ki združuje mehko in trdo gibanje in je zato primerna za vsakogar. Pri Won Hwa Do ju se naučimo tehnik samoobrambe, dihanja, meditacije in regeneracije energije. Lahko ga trenirate kot samostojno borilno veščino ali pa kot dopolnilo že obstoječi veščini. Preko treninga postajamo umirjeni, bolj samo zavestni, zadovoljni sami s sabo, poveča se nam koncentracija, najbolj pomembno pa je, da se na treningu zabavamo, presegamo svoje meje in se naučimo vsakič nekaj novega


BOOT CAMP


V Mojem klubu smo pričeli z novim intervalnim treningom oziroma Boot Camp-om, ki daje drugačne in nove poglede na telesno dejavnost. Zakaj bi vsako leto uporabljali iste pripomočke, iste vaje, iste korake, iste pesmi, ko pa lahko spoznamo še nekaj novega. V novem letu bomo na treningih spoznali, kako lahko s svojim telesom in z gibi iz vsakdanjega življenja lahko naredimo ogromno zase v celotnem pogledu. Krepili bomo gibalne sposobnosti, oblikovali telo, se učili novih gibov in spoznavali nove pripomočke. Vadbena ura je sestavljena iz ogrevanja z ustreznimi aerobnimi vajami ter splošnimi gimnastičnimi vajami, osrednjega dela, kjer bomo skozi različne oblike dela krepili telo ter nazadnje iz umirjenja telesa in duha. Na vadbene ure dobrodošli vsi, mladi, starejši, športniki, rekreativci, tudi popolni začetniki. Poskrbeli bomo za primerno izbiro vaj, količino in intenzivnost vadbe za vsakega izmed vas in s tem dosegali nove cilje. Seveda pa na vadbi ne manjka veliko dobre volje, dvorana polne energije, smeh in prijetno vzdušje. Zato se nam pridružite v novi sezoni v čim večjem številu! Dobrodošli!


JOGA


Saraswati, eden izmed ustanoviteljev večje šole o jogi, meni, da gre za »integracijo in harmonijo med mislijo, besedo in dejanjem ali kot integracijo med glavo, srcem in roko«. Joga je več tisoč let star sistem znanj o načinu življenja, ki vodi v skladno povezanost in ravnovesje telesa, uma in duha. Obstaja več poti in zvrsti joge, na Zahodu pa je najbolj poznana in razširjena Hatha joga, ki je del Radža joge (ena od štirih poti joge, ki je usmerjena v obvladovanje telesa in mišljenja).

Vadba hatha joge blagodejno vpliva na celostno počutje in zdravje, izboljša se pretok in raven energije v telesu. Posledice stresa in utrujenosti se močno zmanjšajo, bolje spimo in si tudi hitreje odpočijemo. Izboljšajo se miselne sposobnosti, postajamo vse bolj pozitivno naravnani in umirjeni. Mišice se okrepijo, sklepi in hrbtenica postanejo močnejši in bolj gibljivi, izboljša se koordinacija in ravnotežje, telo postane vse bolj skladno in gibljivo. Izboljša se prekrvavitev, dihanje postaja bolj pravilno in poglobljeno, okrepi se tudi imunski sistem in pospeši obnjavljanje celic. Z vadbo joge torej vzpostavljamo ravnovesje na vseh ravneh: fizičnem, čustvenem, mentalnem in psihičnem.

Vadba hatha joge je primerna in priporočljiva za vsakogar, vsebino pa bomo prilagajali zmogljivostim, željam in interesom skupine.


PILATES


»Pilates is combining movements with concentration and breathing« (Michael King).

Vadba pilates je danes nepogrešljivi del vsakega športnega centra. Pravijo,da je to vadba tisočletja, fenomen tisočletja. Revolucionarna tehnika, pri kateri se telo krepi in obenem tudi razteza, uči mišične skupine sinhronega sodelovanja, hkrati pa pomeni tudi sprostitev za telo in za dušo. Pilates je izumil Joseph Pilates, ki je sprva treniral plesalce, nato pa je prenesel pilates tudi v druge športe. Pilates je učenje, je učenje uravnovešenosti in nadzora nad telesom. V centru Moj klub vas bomo preko pilatesa učili priznani in strokovno usposobljeni inštruktorji. Pilates vadbo se izvaja na klasičen način, na tleh, brez obutve. Vključujejo pa se tudi vadbeni pripomočki kot so male žoge, velike žoge, trakovi, ročke, palice...


RITMIČNA GIMNASTIKA


Letos je ritmična gimnastika prvič na urniku kluba. Z dekleti smo se, in se še bomo, sprva spoznavale z osnovami, počasi pa izvajale zahtevnejše elemente. Seveda bodo v vadbo in nastope vključeni tudi različni rekviziti. Gimnastika je na urniku 2x tedensko.


DRUGO


• funkcionalne vadbe
• cross fit
• aerobika
• zumba
• gibalne delavnice
• rojstnodnevne zabave
• pevska šola
• organizacija prireditev
• animacija

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Ljubljanska cesta 13a, 4260, Bled, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Športno društvo Moj Klub
Davčna št.:
12828114

Socialno Omrežje